Connect with us

POLITIC

Ciolacu, PSD: Oamenii de rând au devenit neesenţiali pentru actuala putere!

Publicat

pe

Informația despre centrele de vaccinare create pentru elita statului a bulversat întreaga opinie publică românească. Dovedește încă o dată, așa cum a spus și un cunoscut jurnalist, că mai marii statului împart România în oameni speciali și oameni banali.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat dur actuala putere, în mod special pe premierul Florin Cîțu și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cei doi semnatari ai Ordonanței prin care au fost create centre speciale de vaccinare pentru angajații Ministerelor de Interne și Apărării, servicii și alte tipuri de funcționari indispensabili.

„Din scandalul Cîţu-Voiculescu aflăm că guvernarea PNL / USR-PLUS / UDMR a construit, în secret, un sistem de vaccinare paralelă, pentru şmecherii de partid şi de stat! Românii de rând, oamenii cu probleme medicale sau bătrânii au devenit neesenţiali pentru actuala putere, imediat după alegeri. Acesta este motivul secretizării datelor: românii să nu afle că pentru majoritatea – daţi cu raţia, pentru pilele partidului – apăsaţi acceleraţia”, este mesajul președintelui Marcel Ciolacu, postat pe pagina de Facebook a PSD.

Dâmboviţa

Vicepreședintele Ionel Petre a spus adio ALDE: Resping categoric acest mod de a face politică!

Publicat

pe

Ionel Petre, fostul lider al ALDE Dâmbovița și vicepreședinte al Agenției pentru Ariile Naturale Protejate, a anunțat că și-a dat demisia din partidul care l-a consacrat. Este interesant faptul că, până acum, Petre, care a dovedit că este un bun politician, curajos, cu vervă și program bine articulat, nu a optat pentru o altă formațiune, deși oameni cu discursul său sunt utili în politică. A rămas în ALDE, sperând, probabil, că acest partid va putea renaște. Din păcate, nu s-a întâmplat așa!

Alianța Liberalilor și Democraților înființată de Călin Popescu Tăriceanu a sucombat. Acum, micuțul și insignifiantul ALDE se va dilua în PNL. Ionel Petre, care nu prea a avut taine cu reprezentanții Partidului Național Liberal, se pare că nu a acceptat această mișcare menită să salveze pe unii și să îi așeze în anumite funcții, drept pentru care și-a anunțat demisia din partid. Deocamdată, fostul membru ALDE nu a anunțat spre ce zonă politică se va îndrepta. Cunoscându-i discursul dur, îndreptat cam împotriva întregii clase politice, ar putea cocheta cu AUR sau cu un alt partid cu rădăcini naționaliste. I-ar sta mai bine decât lângă liberali!

Prezentăm mai jos textul demisiei din ALDE a lui Ionel Petre:

„Mulțumesc, ALDE! Spun răspicat că pentru mine a fost un drum extraordinar, dar astăzi demisionez din funcția de vicepreședinte ALDE, dar și din partid. Am fost onorat să reprezint acest partid și sper că am făcut-o cu onoare! Am candidat alături de ALDE și președintele C.P. Tariceanu pentru Senatul României, dar am candidat și pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Colegilor din filialele județene, oamenilor de ispravă cunoscuți prin intermediul ALDE, fiecărui membru și simpatizant le mulțumesc din toată inima pentru că am putut să le fiu alături, ei au fost sufletul ALDE! Mulțumesc și celor care ne-au votat de-a lungul timpului. Fiecare secundă petrecută alături de acești oameni este neprețuită!

Aparițiile mele publice, luările de poziție sau punctele de vedere personale au fost făcute în spiritul dreptății și demnității umane, fără a avea ca ținta populismul.

Acum însă se discută în termeni pe care nu îi mai recunosc ca fiindu-mi onoranți politic. Se discută mult despre o fuziune și despre funcții pe care unii colegi ar putea să le primească în urma negocierilor cu PNL. În opinia mea, cuvântul atât de mult vehiculat, ”negociere”, este cel mai nepotrivit cuvânt în momentul de față. El era potrivit când guvernarea PSD a fost schimbată cu ajutorul ALDE, iar atitudinea celor de la PNL față de noi este bine cunoscută; acum cuvântul potrivit ar fi… milă. Resping categoric acest mod de a face politică. Faptele mele și munca depusă nu pot fi miluite politic. Amintesc faptul am demisionat din funcția de subsecretar de stat în Guvernul Dăncilă fără ezitare. Am argumentat public fiecare decizie și am sancționat fiecare derapaj. Acesta a fost proba caracterului meu în politică.

Sunt recunoscător pentru culoarul politic pe care ALDE mi l-a pus la dispoziție, pentru oportunitatea de a îmi face cunoscute opiniile. M-am implicat fără rețineri asumându-mi toate riscurile și sacrificiile pe care trebuia să le fac: muncă, timpul petrecut departe de familie, sacrificiul profesional.

Am cunoscut și bucuria succesului dar și dezamăgirea dură a eșecului la limită. In fiecare campanie electorală am încercat să asigur doza maxima de motivare, am fost alături de colegi în sate, pe ulițe sau în curțile oamenilor, am fost în piețe, am fost în târguri, am organizat conferințe de presă, am participat la dezbateri și emisiuni televizate local și national. Mi-am asumat proiectul reformă care prevedea propuneri concrete în domeniul educației, sănătății, mediului, în domeniul administrativ, legislativ și al protecției sociale.

Mulțumesc pentru fiecare mână strânsă, pentru fiecare încurajare, pentru fiecare sfat și pentru criticile primite.

Urez succes tuturor colegilor de bună credință, celor care își asumă rolul de a fi adesea criticați pentru opiniile lor numai din dorința de a-și aduce contribuția de cetățeni activi la viața comunității”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Furtuna liberalizărilor de pe piața energiei, stopată de măsurile inițiate de PSD

Publicat

pe

Chiar dacă a întâmpinat oarece opoziție din zona PNL a coaliției de guvernare, reprezentanții PSD au militat pentru restabilirea echilibrului pe piața românească a energiei electrice și gazelor naturale unde totul a pornit spre aiurea.

„Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh și am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât prețurile finale să fie mai mici.

În plus, măsurile PSD au vizat și creșterea volumelor de consum atât la electricitate, cât și la gaze pentru ca 90% dintre cetățeni să beneficieze de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum.

Propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliție, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanță de urgență de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie, inclusiv la factura din ianuarie”, a scris, pe pagina sa de Facebook, președintele PSD Marcel Ciolacu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT