Connect with us

Dâmboviţa

Țuțuianu critică atitudinea parlamentarilor USR PLUS Dâmboviţa față de proiectele majore ale județului

Publicat

pe

Neinspirate discursurile parlamentarilor USR PLUS de Dâmboviţa, Dragoș Popescu și Daniel Blaga, care, după douăzeci de ani de demersuri din partea autorităţilor judeţene și parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, de a demara procedurile de reabilitare şi modernizare a DN 71, apar acum şi spun, cu mult calm, că acest proiect a fost trecut pe linie moartă.

Declaraţia senatorului USR PLUS Dragoş Popescu a fost comentată în fel şi chip şi, evident, a adus multe bile negre în punga credibilităţii formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Nu a putut să treacă cu vederea discursul şi argumentele senatorului Popescu cu privire la necesitatea… abandonării proiectului DN 71, aşa cum a fost el conceput, nici Adrian Ţuţuianu – preşedintele Pro România Dâmboviţa, unul dintre cei care, atunci care când s-a aflat în diferite demnităţi, a susținut, alături de colegii săi, modernizarea acestei căi rutiere deosebit de importante pentru judeţ. A spus Ţuţuianu că cei doi demnitari stau în poziţia ghiocel în faţa conducerii centrale a USR PLUS.

„Ceea ce m-a şocat pe mine este nivelul absolut jenant de pregătire pe care îl au cei doi parlamentari. Se vede că nu au condus la viaţa lor nimic, că nu au făcut în viaţa lor nimic important, că nu au niciun fel de înţelegere a fenomenului administrativ, că nu pricep nimic din ceea ce înseamnă investiţiile publice. Au dat nişte explicaţii care ar face de râs şi un copil de clasa a patra.

Ne spune domnul Dragoş Popescu că licitaţia pentru DN 71 s-a făcut cu un studiu de fezabilitate din 2015. Şi care este problema, domnule Popescu? Vrea cumva ca, împreună cu ministrul Drulă, să mai facă un studiu de fezabilitate?”, întreabă Adrian Ţuţuianu.

Liderul Pro România a mai amintit faptul că o societate care a cauzat probleme judeţului Dâmboviţa, în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea DN 7, Baldana-Titu, şi care a întârziat ani de zile execuţia proiectului aparţine liderei USR Clotilde Armand.

„Această firmă este cea care a refuzat să facă corecturi, completări ale proiectului de execuţie de lucrări pentru DN 7, fiind nevoie de contractarea altor servicii. Nu ştiu dacă statul s-a îndreptat împotriva firmei lui Clotilde Armand. Respectiva doamnă, lider al USR PLUS, nu a luat bani doar de la Autostrada Transilvania, ci a luat bani şi din cei alocaţi în Dâmboviţa pentru acest proiect. Probabil că domnul Popescu pregăteşte un contract pentru o firmă de tipul celei patronate de doamna Armand”, a adăugat preşedintele Pro România Dâmboviţa.

A mai spus senatorul Dragoș Popescu, de la USR PLUS, că, până anul viitor, dacă pornea proiectul pe DN 71, nu am fi văzut niciun utilaj la lucru. Este o altă replică considerată de Ţuţuianu a fi naivă, manipulatoare.

„Păi, şi viitorul contract, dacă va mai fi vreodată încheiat, presupune acelaşi lucru. Există un timp alocat operaţiunilor de proiectare şi un timp pentru execuţia lucrărilor”.

Adrian Ţuţuianu a comentat, punct cu punct, tot ceea ce a afirmat despre proiectul DN71 senatorul USR PLUS și a ajuns la concluzia că argumentele pe care le-a adus sunt puerile şi arată cât de jos a coborât clasa politică în general, care nu mai are „niciun fel de sensibilitate şi de interes să rezolve ceva pentru acest judeţ”.

De aceleaşi critici din partea lui Ţuţuianu a beneficiat şi deputatul Daniel Blaga, căruia i-a revenit, în cadrul conferinţei de la USR PLUS Dâmboviţa, sarcina de a vorbi despre Combinatul de Oţeluri Speciale şi plasarea în stand-by a proiectului de preluare de către stat. A mărturist fostul senator Țuțuianu că nici deputatul Blaga nu ar avea habar cum stă treaba cu procedurile de preluare a COS Târgovişte.

„În primul rând, statul preia acele active în contul datoriilor pe care acualii proprietari le au faţă de statul român. Ceea ce înseamnă că statul îşi recuperează nişte creanţe. Mecanismul se numeşte darea în plată. Domnilor Blaga şi Popescu trebuie să le explicăm ce înseamnă darea în plată.

Este evident că pentru repunerea în funcţiune este nevoie să ai nişte resurse financiare. Statul român poate, fie să menţină COS în proprietatea sa, fie poate declanşa un nou proces de privatizare din care să câştige ceva. Nu pierde absolut nimic”.

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT