Dâmboviţa
Țuțuianu critică atitudinea parlamentarilor USR PLUS Dâmboviţa față de proiectele majore ale județului
Neinspirate discursurile parlamentarilor USR PLUS de Dâmboviţa, Dragoș Popescu și Daniel Blaga, care, după douăzeci de ani de demersuri din partea autorităţilor judeţene și parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, de a demara procedurile de reabilitare şi modernizare a DN 71, apar acum şi spun, cu mult calm, că acest proiect a fost trecut pe linie moartă.
Declaraţia senatorului USR PLUS Dragoş Popescu a fost comentată în fel şi chip şi, evident, a adus multe bile negre în punga credibilităţii formaţiunii politice pe care o reprezintă.
Nu a putut să treacă cu vederea discursul şi argumentele senatorului Popescu cu privire la necesitatea… abandonării proiectului DN 71, aşa cum a fost el conceput, nici Adrian Ţuţuianu – preşedintele Pro România Dâmboviţa, unul dintre cei care, atunci care când s-a aflat în diferite demnităţi, a susținut, alături de colegii săi, modernizarea acestei căi rutiere deosebit de importante pentru judeţ. A spus Ţuţuianu că cei doi demnitari stau în poziţia ghiocel în faţa conducerii centrale a USR PLUS.
„Ceea ce m-a şocat pe mine este nivelul absolut jenant de pregătire pe care îl au cei doi parlamentari. Se vede că nu au condus la viaţa lor nimic, că nu au făcut în viaţa lor nimic important, că nu au niciun fel de înţelegere a fenomenului administrativ, că nu pricep nimic din ceea ce înseamnă investiţiile publice. Au dat nişte explicaţii care ar face de râs şi un copil de clasa a patra.
Ne spune domnul Dragoş Popescu că licitaţia pentru DN 71 s-a făcut cu un studiu de fezabilitate din 2015. Şi care este problema, domnule Popescu? Vrea cumva ca, împreună cu ministrul Drulă, să mai facă un studiu de fezabilitate?”, întreabă Adrian Ţuţuianu.
Liderul Pro România a mai amintit faptul că o societate care a cauzat probleme judeţului Dâmboviţa, în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea DN 7, Baldana-Titu, şi care a întârziat ani de zile execuţia proiectului aparţine liderei USR Clotilde Armand.
„Această firmă este cea care a refuzat să facă corecturi, completări ale proiectului de execuţie de lucrări pentru DN 7, fiind nevoie de contractarea altor servicii. Nu ştiu dacă statul s-a îndreptat împotriva firmei lui Clotilde Armand. Respectiva doamnă, lider al USR PLUS, nu a luat bani doar de la Autostrada Transilvania, ci a luat bani şi din cei alocaţi în Dâmboviţa pentru acest proiect. Probabil că domnul Popescu pregăteşte un contract pentru o firmă de tipul celei patronate de doamna Armand”, a adăugat preşedintele Pro România Dâmboviţa.
A mai spus senatorul Dragoș Popescu, de la USR PLUS, că, până anul viitor, dacă pornea proiectul pe DN 71, nu am fi văzut niciun utilaj la lucru. Este o altă replică considerată de Ţuţuianu a fi naivă, manipulatoare.
„Păi, şi viitorul contract, dacă va mai fi vreodată încheiat, presupune acelaşi lucru. Există un timp alocat operaţiunilor de proiectare şi un timp pentru execuţia lucrărilor”.
Adrian Ţuţuianu a comentat, punct cu punct, tot ceea ce a afirmat despre proiectul DN71 senatorul USR PLUS și a ajuns la concluzia că argumentele pe care le-a adus sunt puerile şi arată cât de jos a coborât clasa politică în general, care nu mai are „niciun fel de sensibilitate şi de interes să rezolve ceva pentru acest judeţ”.
De aceleaşi critici din partea lui Ţuţuianu a beneficiat şi deputatul Daniel Blaga, căruia i-a revenit, în cadrul conferinţei de la USR PLUS Dâmboviţa, sarcina de a vorbi despre Combinatul de Oţeluri Speciale şi plasarea în stand-by a proiectului de preluare de către stat. A mărturist fostul senator Țuțuianu că nici deputatul Blaga nu ar avea habar cum stă treaba cu procedurile de preluare a COS Târgovişte.
„În primul rând, statul preia acele active în contul datoriilor pe care acualii proprietari le au faţă de statul român. Ceea ce înseamnă că statul îşi recuperează nişte creanţe. Mecanismul se numeşte darea în plată. Domnilor Blaga şi Popescu trebuie să le explicăm ce înseamnă darea în plată.
Este evident că pentru repunerea în funcţiune este nevoie să ai nişte resurse financiare. Statul român poate, fie să menţină COS în proprietatea sa, fie poate declanşa un nou proces de privatizare din care să câştige ceva. Nu pierde absolut nimic”.
ACTUALITATE
PERPLEX. De Cartea Recordurilor! 5 lei trei firicele de leuștean în Piața 1 Mai din Târgoviște
Piața agroalimentară 1 Mai din Târgoviște poate fi denumită cu succes a fi „de lux”. Asta fiindcă prețurile sunt parcă umflate cu pompa de comercianți, dar și de micii producători agricoli de prin jurul municipiului. Nu știu ce calcule de rentabilitate își fac legumicultorii, dar sunt dezamăgitoare, umilitoare pentru bietul cumpărător. Dar asta pare să nu mai intereseze pe nimeni. Nici atât pe guvernanți! Lupta pentru supraviețuire este dură. Care pe care!
Intri în piață și vrei să îți cumperi ingredientele pentru o amărâtă de ciorbă. De legume, nu de carne! Științific. De regim. Te-ai spart! Pătrunjelul, 2-3 lei legătura. Din ce în ce mai mică. Mărarul, la fel. Rege între verdețuri este leușteanul. L-am găsit pe taraba unei sârboaice bine înfofolită. Când m-am uitat la legătură, nu mi-a venit să cred cât era de firavă.Trei firișoare, cu trei-patru frunzulițe plăpânde. Am crezut că îl pot cumpăra la ofertă, la reducere. Întreb cât face. Mai bine îmi vedeam de treabă, păstrăm inima liniștită. Femeia, care înfășura niște ață în jurul unor mănunchiuri de mărar, mi-a răspuns mașinal: „5 lei legătura”! M-am uitat năuc și i-am întors vorba. „Atât de mult? Firișoarele astea nevinovate? Cred că râdeți de mine!” Agricultoarea se uită la mine mai rece ca afară. „Nu vă convine, nu luați. Ăsta e prețul. Muncim și noi”. Îl iau. Nu iese bună ciorba fără.
Merg nătâng și filozofez amar. Păi dacă te duci la restaurant și servești o ciorbă cu 30 de lei porția nu ar trebui să te mai ofuschezi de preț. Leușteanul pe care l-am luat cu puțină atenție merge doar la două farfurii. Dacă mai pui și restul de ingrediente, după prețurile din Piața 1 Mai din Târgoviște, ce gătești acasă iese aproape ca la restaurant. Păi, vedeți?! Să fim bucuroși. Relaxați. Mâncăm acasă ca la localul de lux. Mai trai ca ăsta nici că se poate!
Imaginea cu legăturica de leuștean de 5 lei mă vă urmări ca un coșmar mult timp de acum încolo. Un alt curs valutar la Târgoviște! Leu – legătura de leuștean. Și ultimul iese tare!
ACTUALITATE
GRATUIT: Seminar de informare cu privire la raportarea SAF-T organizat de Camera de Comerț Dâmbovița
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, marți – 14 ianuarie 2025, de la ora 10:00, în format fizic și online, seminarul gratuit de informare cu tema „Modificări legislative. Raportare SAF-T 2025″. Speaker al evenimentului: dr. Gabriela Anghel, expert contabil, consultant fiscal și practician în insolvență.
Date de contact pentru informații suplimentare și înscrieri:
📞 0751.153.708
✉ aura.varlan@cciadb.ro
📌 Participare fizică: Sediul Camerei de Comerț Dâmbovița, Calea Câmpulung, nr.6A, Târgoviște.
📌 Participare on-line: pe platforma ZOOM.
Date de conectare: https://us06web.zoom.us/j/89213839664?pwd=Oy6Py6QRt7kuIPbSgnwnOynQtaht2r.1
Meeting ID: 892 1383 9664
Passcode: 791903
-
Giurgiuacum 3 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 4 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 5 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești