Connect with us

ACTUALITATE

Antreprenor HoReCa Târgovişte: Un senator adevărat nu este reclamagiul statului!

Publicat

pe

Sebastian Marin, antreprenor în domeniul HoReCa, singurul sector care mai ține în antren, chiar dacă mult diminuat de pandemie, viața socială, interacțiunea umană în municipiul Târgoviște, se pare că a declarat război pe față demnitarilor din USR PLUS.

Ultima inițiativă a senatorului Dragoș Popescu, despre care nu se știa mai nimic în județul Dâmbovița, până acum, când a ieșit in față cu niște luări l de poziție aberante, a fost aceea de a solicita instituțiilor de forță să intre dur în patronii restaurantelor și teraselor din Târgoviște care, în opinia parlamentarului, nu respectă legea privind protecția anticoronavirus.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS, contribuție deplină pentru închiderea HoReCa în Târgovişte

Sebastian Marin, care a activat și el politic într-o perioadă, îl sfătuiește pe senatorul USR PLUS să se implice mai bine în dezvoltarea județului, sprijinirea activității economice și sociale, nu în distrugerea celor care abia mai fac față situației generate de pandemie.

„Un senator adevarat, real, cu grijă pentru semenii săi, ar trebui să gândească la alt nivel, să găsească adevăratele probleme, reale, să vină cu propuneri de lege, să vină cu idei de a putea îmbunătăți activitățile de producție, de a crea locuri de muncă, nu de a face galerie și a fi reclamagiul satului”.

Mai spune patronul de la „San Marco” Târgovişte, „Del Ponte” și Berăria Vlad Țepeș, că, în acest an de zile aflat sub stari de urgență și de alertă, cel mai afectat domeniu a fost HoReCa. Turismul, activitatea în hoteluri, restaurante, terase, baruri a fost sugrumată de restricții, iar supraviețuirea a fost dură.

„În România, proprietarii de restaurante, hoteluri, cafenele îşi pun mintea la contribuţie pentru a găsi cele mai optime soluţii de a depăşi actuala criză. În ciuda creativităţii unora dintre ei însă, specialiştii din piaţă spun că în jur de 30-40% din aceste businessuri este posibil să rămână pentru totdeauna cu lacătul pus pe uşă. Nu este părerea noastră, este părerea analiștilor specializați în economie.

Eu sunt un proprietar de restaurant, care are în plată nu mai puțin de 81 de angajați. Aceștia nu sunt niște simple numere, ci sunt cetățeni majori, cu drept de vot, care au familii de îngrijit și care așteaptă lunar primirea salariului pe care îl merită pentru munca depusă. Sunt oameni integri, responsabili, care au dat votul liber celor în care au crezut”, a mai spus Sebastian Marin.

Omul de afaceri a dat de înțeles, în contextul în care senatorul USR PLUS Dragoș Popescu și suprefecta de Dâmbovița Marinela Manea acționează împotriva întreprinzătorilor HoReCa, că va putea să treacă la selectarea clientelei. Adică, cei care vor răul patronilor de terase și restaurante să servească masa, cafeaua și, eventual, o bere, doar acasă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite