Connect with us

ACTUALITATE

USR PLUS, contribuție deplină pentru închiderea HoReCa în Târgovişte

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Senatorul USR PLUS Dragoș Popescu, membru PLUS, s-a aprins rău de tot. După ce, cu câteva zile în urmă, la o conferință de presă, a dat cu flit proiectului de reabilitare și modernizare a DN 71, Bâldana-Târgoviște, și celui de preluare a COS de către stat, și-a îndreptat acum atenția asupra brumei de HoReCa, de prin Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești. Adică, a ajuns alesul USR PLUS la concluzia că și acest sector trebuie sufocat cu totul. Ce atâtea terase semiînchise pe Centrul Vechi! Gata. La loc comanda!

A observat vașnicul senator, mergând la pas prin Târgovişte, după cum singur spune într-o postare pe Facebook, că într-una dintre terasele închise din centru se aflau mai multe persoane care fumau! De aici și-a pornit investigația. Ei, putea să vadă chestiile astea chiar înainte de a intra în Parlament, dar nu era momentul. Să vii în campanie electorală și să spui că în punctul zero al municipiului nu se respectă legea privind starea de alertă și alte tipuri de norme, era contraproductiv. Acum, când ești asigurat, când patru ani nu mai ai probleme, poți să dai la rupere!

„Zilele trecute, mergând la pas prin Târgoviște, am observat că într-una dintre terasele închise din centru se aflau mai multe persoane care fumau (fumatul fiind permis doar în spații deschise). Pentru a mă convinge dacă măsurile anti Covid-19 impuse de către autorități sunt respectate, am trecut prin Centrul Vechi, deoarece acolo sunt localizate mai multe restaurante și mare mi-a fost mirarea să văd că multe dintre reguli erau fentate”, a scris Dragoș Popescu.

Pentru problemele astea s-a dat alarma la Instituția Prefectului Dâmbovița. Actualul subprefect, reprezentanta USR PLUS Marinela Manea, și-a intrat rapid în pâine. A mărturisit-o tot senatorul Popescu. Asta după ce i s-a părut domniei sale că autoritățile care gestionează pandemia nu i-au răspuns rapid la întrebări și solicitări.

„Am solicitat DSP-ului un punct de vedere cu privire la acest aspect și pentru a afla dacă sunt efectuate controale, dacă au fost dispuse măsuri și dacă operatorii economici sunt informați cu privire la restricțiile care trebuie respectate. Am constatat că instituțiile își declină competența sau invocă caracterul interpretabil al legii.

Tocmai de aceea, am decis împreună cu doamna subprefect Marinela Manea, că ar fi oportună o întâlnire, la sediul Prefecturii Dâmbovița, cu reprezentanții IPJ Dâmbovița, DSP Dâmbovița, ITM Dâmbovița, Poliția Locală Târgoviște, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, pentru a discuta despre modurile în care ne putem asigura cu toții că legile sunt respectate și că spiritul democrației funcționează, fără favoruri sau, în contra-partidă, exces de zel. Pentru că mai presus de orice, siguranța comunității trebuie să primeze. În această perioadă mai mult ca niciodată”.

Inițiativa senatorului USR PLUS de a îngenunchea terasele și restaurantele care mai funcționează prin Târgoviște a fost criticată dur de opinia publică, de întreprinzătorii din domeniu care oricum, în această perioadă, caută soluții disperate pentru a supraviețui.

Nouă restaurante din centrul Târgoviștei, să nu zicem aproape toate, au fost închise de autorități la inițiativa puternicilor zilei de la USR PLUS. Colegii de coaliție de la PNL nu zic nimic. Tac. Probabil le convine să scoată castanele din foc cu mâna altora.

Sebastian Marin, unul dintre antreprenorii care au performat în domeniul HoReCa și care, prin tot ceea ce a făcut, a încercat să asigure târgoviștenilor, celor care vin în orașul nostru, condiții civilizate, calitate, confort și nou în unitățile pe care le administrează, a luat imediat poziție împotriva senatorului pus pe distrus terasele și restaurantele din Târgoviște.

„Chiar mă gândeam că, de un an de zile de când “bubuie” HoReCa, ar cam fi cazul ca un ales al poporului să sune la poliție ca să fie amendați cei din Centrul Vechi… Cred că sunteți la fel de mândru de ispravă, precum polițiștii care prind bătrâne ce vând verdețuri pentru a reuși să cumpere o pâine. Poate vreți și o medalie în grad de cavaler ceva…

Mi-e foarte clar că nu ați avut un angajat în viața dumneavoastră, că nu ați avut nicio inițiativă economică, că nu existați decât în sloganuri. Sunteți ceea ce generația fiicei mele numește hater, pentru că ura e mai simplă decât munca. Și, când spun muncă, mă refer la cea de parlamentar care are datoria de a face legile care să ajute sectorul economic să treacă cu bine peste pandemie. Nu ați făcut nimic bun! NIMIC!

Dacă eu închid porțile, salariații mei pleacă acasă. Dacă tot Centrul Vechi închide porțile, toți salariații pleacă acasă, dar și bugetul local va fi afectat. Dacă toți cei din domeniu economic, în toată țara, închid porțile, riscați să nu mai aveți bani din care să va luați salariul și din care să va decontați tot felul de cheltuieli. Dar măcar veți avea un slogan bun la partid: M… România!”, a fost răspunsul lui Sebi Marin.

Nu a rămas impasibil la această acțiune alarmantă a demnitarului USR PLUS nici primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Edilul a dovedit până acum că are respect față de lege și se conformează normelor, dar a și înțeles situația în care se află reprezentanții HoReCa din Târgoviște. Faptul că, fără aceste terase deschise chinuit, urbea nostră ar deveni și mai tristă și mai cenușie. Doar pe Centrul Vechi, în aceste timpuri marcate de tot felul de interdicții, ne mai găsim dramul de normalitate.

„Un domn senator USR – PLUS de Dâmbovița își face titlu de glorie din faptul că a mers pe Centrul Vechi din Târgoviște și a văzut el că restaurantele „fentau” unele reguli. Drept pentru care a sunat și a adus polițiștii la fața locului, care au aplicat amenzi pentru 8 operatori. Care operatori au fost (a câta oară) îngenuncheați într-o perioadă disperată după supraviețuire.

Nu e nimic inventat, e totul povestit de domnul de la USR pe pagina lui. Cinic și satisfăcut, ca orice usr-ist sau pnl-ist din vremurile astea nenorocite. Omul „și-a făcut treaba”, operatorii au încasat rapid amenzi, poate să doarmă liniștit.

Mi se pare mie sau suntem într-un film prost, într-un tablou cu susul în jos? Regulile sunt reguli, da. Dar regulile nu pot fi discreționare, ele nu există ca să omoare financiar agenții economici, ci să-i ajute să treacă peste perioada asta cruntă. Se putea rezolva situația de pe Centrul Vechi cu un avertisment înainte de sancțiune? Are dl senator idee de eforturile disperate ale unor oameni de bună credință care au ajuns la limita nervilor din cauza acestui guvern care îi disprețuiește? Are idee că, datorită telefonului său, niște afaceri au tras obloanele și niște zeci de oameni au fost trimiși acasă? Cu ce a ajutat, concret, gestul lui de „salvator”?

Îmi repugnă genul ăsta de oameni, obturați sufletește, iraționali, care ard totul în jurul lor și apoi se întreabă de ce e cenușă pe jos”, a scris, tot pe Facebook, primarul Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. P.N. Lepadatu

    martie 15, 2021 at 10:51 am

    De prosti sa fugi! Ei sunt si extrem de fuduli!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe apa în comunele Nucet, Iedera și Mănești

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei potabile pentru lucrări de igenizare la bazinul de stocare apă potabilă, după cum urmează:
– în comuna Nucet, satele Nucet și Cazaci, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-14:00;
– în comuna Iedera, în data de 28.09.2022, între orele 08:00-16:00;
– în comuna Mănești, în data de 29.09.2022, între orele 08:00-12:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute. Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, 26 – 30 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 26 – 30 septembrie 2022, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Covor bituminos DJ 721 Târgoviște – Colacu, L=0,2 km
2. Covor bituminos DJ 401A, sector Potlogi – limită județ Giurgiu, L=2,7 km
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 721A Burduca – Cuparu – Speriețeni
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 710B Valea Lungă – Vișinești
5. Servicii/lucrări de întreținere și reparații pe DC 148 Zănoaga – contur lac Bolboci mal stâng – Padina
6. Amenajare căi de acces și parcare Spitalul Județean Târgoviște – Secția Psihiatrie, Gura Ocniței
7. Întreținere drumuri pietruite DJ 712 A Runcu – Râu Alb, km 7+660 – 9+710
8. Întreținere drumuri pietruite DJ 702L, sector Scheiu de Sus
9. Punere în siguranță DJ 710 în zona obiectivului ,,Modernizare DJ 710 Bezdead – Costișata – limită județ Prahova’’
10. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
11. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 711A, la Răcari
12. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702D la Decindeni
13. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 721A la Speriețeni
14. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale DJ 702F, la Petrești
15. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L=16,00 km
16. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830
17. Modernizare DJ 711, sector Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+350, L=19,350 km
18. Modernizare DJ 101B Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, km 0+000 – 8+135
19. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L= 5,812 km
20. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județ Dâmbovița
21. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
22. Pod pe DJ 711 E, km 3+680, peste Râul Ialomița, la Ibrianu
23.Asfaltare străzi – asociere Consiliul Județean Dâmbovița, în comuna Corbii Mari
24. Modernizare DJ 702, limită județ Argeș – Cândești Deal – Cândești Vale
25. Modernizare DJ 714, sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
26. Modernizare șanțuri și trotuare DJ 721 în satul Produlești din comuna Produlești
27. Realizare șanț betonat, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate, pe DJ 721, în satul Gura Șuții
28. Modernizare DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș – etapa II

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din drumul județean DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cuprins între cabana Bolboci – Contur lac Bolboci, mal drept – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900 este închis circulației pe perioada executării lucrărilor de modernizare. Variantă ocolitoare: DC 148, Zănoaga ( intersecție cu DJ 714) – Lac Bolboci, mal stâng – Padina ( intersecție cu DJ 714, punct Cheile Coteanu);
2. Podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106, platoul Padina, punct ,,Diana’’ (Casa Justin) este restricționat circulației pentru vehicule cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie
3. Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5t.
4. Sectorul drumului județean DJ 710 la km 17+650 situat în satul Costișata, comuna Bezdead este restricționat temporar pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de 3,5 t în vederea executării lucrărilor de refacere și consolidare a părții carosabile.
5. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole: DJ 503, sector Fierbinți – limită județ Argeș

DJ 611, sect. Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sector Gheboaia – Finta
DJ 712 A Fieni – Badeni – Runcu
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:
– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.
– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08:00-16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT