Connect with us

ACTUALITATE

USR PLUS, contribuție deplină pentru închiderea HoReCa în Târgovişte

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Senatorul USR PLUS Dragoș Popescu, membru PLUS, s-a aprins rău de tot. După ce, cu câteva zile în urmă, la o conferință de presă, a dat cu flit proiectului de reabilitare și modernizare a DN 71, Bâldana-Târgoviște, și celui de preluare a COS de către stat, și-a îndreptat acum atenția asupra brumei de HoReCa, de prin Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești. Adică, a ajuns alesul USR PLUS la concluzia că și acest sector trebuie sufocat cu totul. Ce atâtea terase semiînchise pe Centrul Vechi! Gata. La loc comanda!

A observat vașnicul senator, mergând la pas prin Târgovişte, după cum singur spune într-o postare pe Facebook, că într-una dintre terasele închise din centru se aflau mai multe persoane care fumau! De aici și-a pornit investigația. Ei, putea să vadă chestiile astea chiar înainte de a intra în Parlament, dar nu era momentul. Să vii în campanie electorală și să spui că în punctul zero al municipiului nu se respectă legea privind starea de alertă și alte tipuri de norme, era contraproductiv. Acum, când ești asigurat, când patru ani nu mai ai probleme, poți să dai la rupere!

„Zilele trecute, mergând la pas prin Târgoviște, am observat că într-una dintre terasele închise din centru se aflau mai multe persoane care fumau (fumatul fiind permis doar în spații deschise). Pentru a mă convinge dacă măsurile anti Covid-19 impuse de către autorități sunt respectate, am trecut prin Centrul Vechi, deoarece acolo sunt localizate mai multe restaurante și mare mi-a fost mirarea să văd că multe dintre reguli erau fentate”, a scris Dragoș Popescu.

Pentru problemele astea s-a dat alarma la Instituția Prefectului Dâmbovița. Actualul subprefect, reprezentanta USR PLUS Marinela Manea, și-a intrat rapid în pâine. A mărturisit-o tot senatorul Popescu. Asta după ce i s-a părut domniei sale că autoritățile care gestionează pandemia nu i-au răspuns rapid la întrebări și solicitări.

„Am solicitat DSP-ului un punct de vedere cu privire la acest aspect și pentru a afla dacă sunt efectuate controale, dacă au fost dispuse măsuri și dacă operatorii economici sunt informați cu privire la restricțiile care trebuie respectate. Am constatat că instituțiile își declină competența sau invocă caracterul interpretabil al legii.

Tocmai de aceea, am decis împreună cu doamna subprefect Marinela Manea, că ar fi oportună o întâlnire, la sediul Prefecturii Dâmbovița, cu reprezentanții IPJ Dâmbovița, DSP Dâmbovița, ITM Dâmbovița, Poliția Locală Târgoviște, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, pentru a discuta despre modurile în care ne putem asigura cu toții că legile sunt respectate și că spiritul democrației funcționează, fără favoruri sau, în contra-partidă, exces de zel. Pentru că mai presus de orice, siguranța comunității trebuie să primeze. În această perioadă mai mult ca niciodată”.

Inițiativa senatorului USR PLUS de a îngenunchea terasele și restaurantele care mai funcționează prin Târgoviște a fost criticată dur de opinia publică, de întreprinzătorii din domeniu care oricum, în această perioadă, caută soluții disperate pentru a supraviețui.

Nouă restaurante din centrul Târgoviștei, să nu zicem aproape toate, au fost închise de autorități la inițiativa puternicilor zilei de la USR PLUS. Colegii de coaliție de la PNL nu zic nimic. Tac. Probabil le convine să scoată castanele din foc cu mâna altora.

Sebastian Marin, unul dintre antreprenorii care au performat în domeniul HoReCa și care, prin tot ceea ce a făcut, a încercat să asigure târgoviștenilor, celor care vin în orașul nostru, condiții civilizate, calitate, confort și nou în unitățile pe care le administrează, a luat imediat poziție împotriva senatorului pus pe distrus terasele și restaurantele din Târgoviște.

„Chiar mă gândeam că, de un an de zile de când “bubuie” HoReCa, ar cam fi cazul ca un ales al poporului să sune la poliție ca să fie amendați cei din Centrul Vechi… Cred că sunteți la fel de mândru de ispravă, precum polițiștii care prind bătrâne ce vând verdețuri pentru a reuși să cumpere o pâine. Poate vreți și o medalie în grad de cavaler ceva…

Mi-e foarte clar că nu ați avut un angajat în viața dumneavoastră, că nu ați avut nicio inițiativă economică, că nu existați decât în sloganuri. Sunteți ceea ce generația fiicei mele numește hater, pentru că ura e mai simplă decât munca. Și, când spun muncă, mă refer la cea de parlamentar care are datoria de a face legile care să ajute sectorul economic să treacă cu bine peste pandemie. Nu ați făcut nimic bun! NIMIC!

Dacă eu închid porțile, salariații mei pleacă acasă. Dacă tot Centrul Vechi închide porțile, toți salariații pleacă acasă, dar și bugetul local va fi afectat. Dacă toți cei din domeniu economic, în toată țara, închid porțile, riscați să nu mai aveți bani din care să va luați salariul și din care să va decontați tot felul de cheltuieli. Dar măcar veți avea un slogan bun la partid: M… România!”, a fost răspunsul lui Sebi Marin.

Nu a rămas impasibil la această acțiune alarmantă a demnitarului USR PLUS nici primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Edilul a dovedit până acum că are respect față de lege și se conformează normelor, dar a și înțeles situația în care se află reprezentanții HoReCa din Târgoviște. Faptul că, fără aceste terase deschise chinuit, urbea nostră ar deveni și mai tristă și mai cenușie. Doar pe Centrul Vechi, în aceste timpuri marcate de tot felul de interdicții, ne mai găsim dramul de normalitate.

„Un domn senator USR – PLUS de Dâmbovița își face titlu de glorie din faptul că a mers pe Centrul Vechi din Târgoviște și a văzut el că restaurantele „fentau” unele reguli. Drept pentru care a sunat și a adus polițiștii la fața locului, care au aplicat amenzi pentru 8 operatori. Care operatori au fost (a câta oară) îngenuncheați într-o perioadă disperată după supraviețuire.

Nu e nimic inventat, e totul povestit de domnul de la USR pe pagina lui. Cinic și satisfăcut, ca orice usr-ist sau pnl-ist din vremurile astea nenorocite. Omul „și-a făcut treaba”, operatorii au încasat rapid amenzi, poate să doarmă liniștit.

Mi se pare mie sau suntem într-un film prost, într-un tablou cu susul în jos? Regulile sunt reguli, da. Dar regulile nu pot fi discreționare, ele nu există ca să omoare financiar agenții economici, ci să-i ajute să treacă peste perioada asta cruntă. Se putea rezolva situația de pe Centrul Vechi cu un avertisment înainte de sancțiune? Are dl senator idee de eforturile disperate ale unor oameni de bună credință care au ajuns la limita nervilor din cauza acestui guvern care îi disprețuiește? Are idee că, datorită telefonului său, niște afaceri au tras obloanele și niște zeci de oameni au fost trimiși acasă? Cu ce a ajutat, concret, gestul lui de „salvator”?

Îmi repugnă genul ăsta de oameni, obturați sufletește, iraționali, care ard totul în jurul lor și apoi se întreabă de ce e cenușă pe jos”, a scris, tot pe Facebook, primarul Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. P.N. Lepadatu

    martie 15, 2021 at 10:51 am

    De prosti sa fugi! Ei sunt si extrem de fuduli!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats