Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Guvernul vrea să îi pensioneze mai spre bătrânețe pe polițiști

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Hai că mai fac actualii guvernanți și câte un lucru bun. Uite, de pildă, creșterea vârstei de pensionare la polițiști poate fi o faptă bună. Se face pe undeva dreptate. Prea este un dezmăț în acest sistem. Se pensionează foștii șefi de inspectorate, polițiștii simpli și șefii de posturi, pe la 48-50 de ani, cu pensii ce depășesc 10.000 de lei, mulți încă îmbujorați, cu forță de muncă, cu firmele pregătite dinainte de lăsarea la vatră sau cu locuri asigurate tot la stat, prin primării, prefecturi și diferite alte instituții pe salar bun.

În curând, o să prezentăm o pleiadă de astfel de pensionari care, deși au venituri bune, case, avere, au intrat pe la stat, să mai tragă de la buget cât se poate. Ei, bine, i-au ajutat prietenii. Se întoarce răsplata! Altfel nu se poate! Am rămas uimit că un ministru al Cabinetului Cîțu a declarat că se impune majorarea vârstei de pensionare la Poliție.

„Nu este moral să ieși la pensie la 50 de ani, să ai o pensie de 50 de mii de lei și să te reangajezi la stat tot pentru 10-12 mii de lei. Aceste lucruri trebuie clarificate”, a declarat Kelemen Hunor pentru un post de televiziune.

De ce nu s-ar pensiona și profesorii la 50 de ani? Brutarii, mecanicii, drumarii, pădurarii, electroniști, ziariștii, șoferii și lista ar putea continua. Discriminările astea într-un stat democratic făcute mai ales între anumite categorii de bugetari și restul lumii mi se par sfidătoare. Nu pare a fi asta societatea pentru care s-a murit în decembrie 89.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT