Connect with us

SOCIAL

Guvernul vrea să îi pensioneze mai spre bătrânețe pe polițiști

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Hai că mai fac actualii guvernanți și câte un lucru bun. Uite, de pildă, creșterea vârstei de pensionare la polițiști poate fi o faptă bună. Se face pe undeva dreptate. Prea este un dezmăț în acest sistem. Se pensionează foștii șefi de inspectorate, polițiștii simpli și șefii de posturi, pe la 48-50 de ani, cu pensii ce depășesc 10.000 de lei, mulți încă îmbujorați, cu forță de muncă, cu firmele pregătite dinainte de lăsarea la vatră sau cu locuri asigurate tot la stat, prin primării, prefecturi și diferite alte instituții pe salar bun.

În curând, o să prezentăm o pleiadă de astfel de pensionari care, deși au venituri bune, case, avere, au intrat pe la stat, să mai tragă de la buget cât se poate. Ei, bine, i-au ajutat prietenii. Se întoarce răsplata! Altfel nu se poate! Am rămas uimit că un ministru al Cabinetului Cîțu a declarat că se impune majorarea vârstei de pensionare la Poliție.

„Nu este moral să ieși la pensie la 50 de ani, să ai o pensie de 50 de mii de lei și să te reangajezi la stat tot pentru 10-12 mii de lei. Aceste lucruri trebuie clarificate”, a declarat Kelemen Hunor pentru un post de televiziune.

De ce nu s-ar pensiona și profesorii la 50 de ani? Brutarii, mecanicii, drumarii, pădurarii, electroniști, ziariștii, șoferii și lista ar putea continua. Discriminările astea într-un stat democratic făcute mai ales între anumite categorii de bugetari și restul lumii mi se par sfidătoare. Nu pare a fi asta societatea pentru care s-a murit în decembrie 89.

Dâmboviţa

Tânăr din Vișinești a murit în Italia. Familia are nevoie de bani să-l aducă pe Bibi acasă

Publicat

pe

Primarul comunei Vișinești, din județul Dâmbovița, a lansat pe Facebook un apel umanitar pentru a putea fi adus în țară trupul neînsuflețit al unui tânăr din comună. Cătălin Stanciu, pentru prieteni Bibi, a murit în Italia după ce a căzut, în împrejurări neelucidate încă, de la balconul clădirii în care locuia.

„Ajuns în Italia, Stanciu Cătălin a ales să lucreze cinstit alături de alți tineri, dar și să facă mult bine celor din jur. Nimic nu prevestea ce urma să se întâmple. Când totul părea perfect și începea să se bucure de roadele muncii sale, din împrejurări necunoscute, Bibi a căzut de la balconul clădirii în care locuia.

Prietenii, colegii și comunitatea din Italia s-au mobilizat și au inițiat o campanie de strângere fonduri pentru a-l putea repatria și înmormânta creștinește în România.

Cu inimile rapuse de durere, mama și fratele lui mi-au spus: măcar să fie înmormântat lângă tatal lui. Am rugămintea la dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să dea o mână de ajutor familiei pentru a-l aduce acasă. Haideți să nu rămânem indiferenți. Vă mulțumesc!”, a scris edilul Nicolae Stoica pe pagina sa de Facebook.

Donațiile se fac la sediul Primăriei Vișinești sau în următoarele conturi:
RO61 BREL 0005 5095 0472 0100 CONT LEI
LT53 3250 0114 8828 9369 CONT EURO

Citește în continuare

Ialomiţa

Arestat pentru că își șantaja fosta iubită!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din București, a fost atestat preventiv pentru 30 de zile, întrucât, după ce a încheiat relația de amor cu o tânără din Slobozia, județul Ialomița, a început să o șantajeze cu distribuirea în spațiul public a unor fotografii compromițătoare cu această.

Până la urmă, fosta iubită l-a reclamat la Poliție. Se pare că bărbatul ar fi primit de la tânără, prin transfer bancar, sumă de 1.000 de lei. Acesta este acum cercetat pentru șantaj în formă continuată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT