Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ITM Dâmboviţa, informații importante privind contractele de muncă în străinătate

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector șef ITM Dâmboviţa

Ești interesat să lucrezi în străinătate? Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa vine cu precizari importante cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească agenții care se ocupă de mediere, la modul în care trebuie încheiate contractele de muncă, dar și la riscurilor la care se expun persoanele aflate în această situație.

În ceea ce privește CONTRACTUL DE MEDIERE, trebuie precizat că acesta este un contract de natura civilă, care se încheie de către un agent de plasare, care nu are dreptul de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe, și cetățeanul român interesat de a se angaja în străinătate. Contractul de mediere trebuie să conțină denumirea angajatorului din străinătate și datele de contact ale acestuia, țara pentru care se face medierea în vederea angajării, descrierea muncii şi a condiţiilor de muncă, durata timpului de muncă, durata contractului de muncă, salarizare, condiţiile de transport și de locuit.

Înainte ca angajatul român să plece din țară, este obligatoriu ca acesta să semneze CONTRACTUL DE MUNCĂ, în limba română. Acesta trebuie să conțină datele de identificare ale angajatorului străin, durata angajării, condiţiile de angajare sau de încetare a angajării, durata timpului de muncă şi de repaus, salariu, sporuri, ore suplimentare şi alte drepturi salariale, moneda în care se efectuează plata, modalităţile de plată şi datele de plată a salariului, condiţiile de muncă şi de climă, condiţiile de cazare şi de asigurare a hranei, măsurile de sănătate şi securitate în muncă, asigurarea medicală şi de viaţă, acordarea de despăgubiri în caz de boli profesionale, accidente de muncă sau deces, condiţiile de transport şi de repatriere a salariaţilor români, inclusiv în caz de boli profesionale, accidente de muncă sau deces și datele de contact ale ambasadelor/misiunilor diplomatice ale României în statul de destinaţie.

În cazul în care agentul de plasare nu include în contractul de muncă toate clauzele prevăzute de legea română și nici nu asigură încheierea acestuia și în limba română, agentul este obligat să suporte costurile aferente repatrierii cetăţenilor români în cauză, în baza documentelor justificative.

Soluționarea conflictelor de muncă, pentru nerespectarea prevederilor legislației muncii din statul unde cetățenii români desfășoară activități lucrative, este de competența instituțiilor abilitate din statul de destinație. Informații suplimentare, pot fi obținute de la Ambasada României din țara respectivă.

Mai multe detalii, despre munca în străinătate și lista agenților de plasare înregistrați la inspectoratele teritoriale de muncă, sunt disponibile pe pagina de internet inspectiamuncii.ro, la secțiunea NOUTĂȚI.

La aceeași secțiune, sunt disponibile și informații utile persoanelor interesate de un loc de muncă în Germania, drepturile de care beneficiază, modul în care pandemia de Coronavirus influențează condițiile de muncă și de viață și o listă a celor mai comune probleme cu care se confruntă angajații români în Germania, plus modul în care acestea pot fi soluționate. Angajații aflați deja în Germania pot obține mai multe date chiar în limba română, accesând linia telefonică națională, pusă la dispoziție prin proiectul sindicatelor germane ,,Faire Mobilität”, la numărul 0800.000.5602.

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT