Connect with us

Dâmboviţa

Liberalismul a amuțit în Dâmbovița!

Publicat

pe

Politicienilor care ajung în anumite poziții publice nu le place să fie criticați, sfătuiți. Devin stăpânii adevărului absolut. Le știu pe toate, orice spui despre ei sau împotriva lor poate fi perceput drept declarație de război, poziționare contra intenționată. Și atunci s-a ales praful de democrație, de doctrine, de har politic și toate chestiile astea scrise prin cărți, de care nu ține nimeni cont. Totul devine un simplu joc de interes.

Mă opresc la politicienii puterii care, teoretic, reprezintă județul Dâmbovița. Ei sunt la butoane, ei împart cașcavalul, ei au acum bastonul în mână și cheile de la șefiile unor instituții publice.

Virgil Guran a descălecat în Dâmbovița de prin Prahova. Primirea sa a fost una caldă, fără reproșuri, revolte sau nemulțumiri. A vrut Bucureștiului! Și, fie vorba între noi, nici nu avea cine să se opună. A urmat un pic de agitație până la alegeri, după care liberalismul a amuțit în Dâmbovița. Băieții își văd acum de funcții, de locurile ocupate prin diferite instituții și companii de stat. Bănetul primează!

De ce ar mai ieși Virgil Guran în fața presei dâmbovițene, în fața celor care l-au trimis în Senatul României? Ce să ne spună? Că s-a ales praful de promisiunile sale cu DN 71, DN 7 și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgovişte? Dacă vine o întrebare incomodă și nu se descurcă? Mai bine tace și trimite, din când în când, câte un comunicat nesuferit, în care sunt îngânate, fără aplomb, rece, unele aspecte și cam atât.

Să vorbim și despre cei doi „G” ai politicii liberale dâmbovițene, Gabriel Plăiașu și Gabriel Grozavu. Sunt din categoria personajelor politice care știu să aștepte. În tăcere, fără să facă prea multe valuri. Sunt răbdători cu anii. Știu că, până la urmă, le vine rândul, fie din inerție, fie printr-un concurs de împrejurări, cum li s-a întâmplat din noiembrie 2019 încoace. Ba prin diferite consilii de administrație la companii de stat barosane, ba… Mai nou, Plăiașu a redevenit deputat. Niciun câștig. Nu știm să fi performat în acest domeniu. Nu a votat amendamentele la Legea bugetului, inițiate de parlamentarii dâmbovițeni PSD, dar nici nu am auzit să fi avut el altele. Evident, pentru județ! Tace. E mai bine. La fel și Grozavu, care ține la secret funcțiile bănoase pe care le-a dobândit în urma prieteniei cu marele Ludovic Orban.

Și mai avem un… dâmbovițean cu numele. Liviu Balint, de prin Sălaj. Adus în Dâmbovița când s-a dat cu zarul care pe unde candidează. Cred că nu știe cum să ajungă de la Târgoviște la Rascăieti dacă nu pune GPS-ul. Dar, ce contează, este ales în Dâmbovița!

Și mai este cineva ajuns bine, așa, la foc automat. Silviu Grigorescu. Tot liberal de Dâmbovița. A fost pe liste la deputați. Nu a ieșit, dar partidul nu l-a uitat. A fost uns, prin implicarea expresă a senatorului Guran, președinte la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Sincer, de omul ăsta eu nu am auzit nimic. Nu l-am văzut vreodată, nu știu să fi spus ceva care să rezoneze cu interesul județului. Vreo frază care să rămână în memoria colectivă. Dar, ce contează! Politica în România pare să nu fie despre cetățeni și nevoile lor, pare să nu fie despre țară, ci despre interesul de grup.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024

Publicat

pe

Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:

Secțiunea GRAFICĂ:

  • Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
  • Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
  • Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024

Secțiunea PICTURĂ

  • Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
  • Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
  • Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022

Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.

Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.

„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputata Carmen Holban a obținut un nou mandat în Parlament

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a obținut, în urma votului de duminică, 1 decembrie 2024, un nou mandat. Promite că își va concentra activitatea, ca și până acum, pentru dezvoltarea sistemului sanitar din județ.

Reamintim că, prin amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Dâmbovița la Legea bugetului de stat, în 2023 și 2024, Dâmbovița a primit fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, respectiv angiograf, RMN și momograf. Diferența de bani a fost suportată din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Toate cele trei aparate de investiții medicale au fost puse în funcțiune anul acesta.

„Sănătatea trebuie să fie prioritatea fiecărei politici publice. Ca deputat, voi susține orice inițiativă care să ducă la un sistem de sănătate performant. Voi face tot ceea ce ține de mine să avem spitale mai bune și cadre medicale performante, aici, în Dâmbovița”, spune Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite