Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberalismul a amuțit în Dâmbovița!

Publicat

pe

Politicienilor care ajung în anumite poziții publice nu le place să fie criticați, sfătuiți. Devin stăpânii adevărului absolut. Le știu pe toate, orice spui despre ei sau împotriva lor poate fi perceput drept declarație de război, poziționare contra intenționată. Și atunci s-a ales praful de democrație, de doctrine, de har politic și toate chestiile astea scrise prin cărți, de care nu ține nimeni cont. Totul devine un simplu joc de interes.

Mă opresc la politicienii puterii care, teoretic, reprezintă județul Dâmbovița. Ei sunt la butoane, ei împart cașcavalul, ei au acum bastonul în mână și cheile de la șefiile unor instituții publice.

Virgil Guran a descălecat în Dâmbovița de prin Prahova. Primirea sa a fost una caldă, fără reproșuri, revolte sau nemulțumiri. A vrut Bucureștiului! Și, fie vorba între noi, nici nu avea cine să se opună. A urmat un pic de agitație până la alegeri, după care liberalismul a amuțit în Dâmbovița. Băieții își văd acum de funcții, de locurile ocupate prin diferite instituții și companii de stat. Bănetul primează!

De ce ar mai ieși Virgil Guran în fața presei dâmbovițene, în fața celor care l-au trimis în Senatul României? Ce să ne spună? Că s-a ales praful de promisiunile sale cu DN 71, DN 7 și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgovişte? Dacă vine o întrebare incomodă și nu se descurcă? Mai bine tace și trimite, din când în când, câte un comunicat nesuferit, în care sunt îngânate, fără aplomb, rece, unele aspecte și cam atât.

Să vorbim și despre cei doi „G” ai politicii liberale dâmbovițene, Gabriel Plăiașu și Gabriel Grozavu. Sunt din categoria personajelor politice care știu să aștepte. În tăcere, fără să facă prea multe valuri. Sunt răbdători cu anii. Știu că, până la urmă, le vine rândul, fie din inerție, fie printr-un concurs de împrejurări, cum li s-a întâmplat din noiembrie 2019 încoace. Ba prin diferite consilii de administrație la companii de stat barosane, ba… Mai nou, Plăiașu a redevenit deputat. Niciun câștig. Nu știm să fi performat în acest domeniu. Nu a votat amendamentele la Legea bugetului, inițiate de parlamentarii dâmbovițeni PSD, dar nici nu am auzit să fi avut el altele. Evident, pentru județ! Tace. E mai bine. La fel și Grozavu, care ține la secret funcțiile bănoase pe care le-a dobândit în urma prieteniei cu marele Ludovic Orban.

Și mai avem un… dâmbovițean cu numele. Liviu Balint, de prin Sălaj. Adus în Dâmbovița când s-a dat cu zarul care pe unde candidează. Cred că nu știe cum să ajungă de la Târgoviște la Rascăieti dacă nu pune GPS-ul. Dar, ce contează, este ales în Dâmbovița!

Și mai este cineva ajuns bine, așa, la foc automat. Silviu Grigorescu. Tot liberal de Dâmbovița. A fost pe liste la deputați. Nu a ieșit, dar partidul nu l-a uitat. A fost uns, prin implicarea expresă a senatorului Guran, președinte la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Sincer, de omul ăsta eu nu am auzit nimic. Nu l-am văzut vreodată, nu știu să fi spus ceva care să rezoneze cu interesul județului. Vreo frază care să rămână în memoria colectivă. Dar, ce contează! Politica în România pare să nu fie despre cetățeni și nevoile lor, pare să nu fie despre țară, ci despre interesul de grup.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT