Connect with us

Dâmboviţa

Liderul PSD Marcel Ciolacu, semnal important dat din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Noroc că mai există în Dâmboviţa PSD, principalul partid de opoziţie în acest moment, deşi a câştigat alegerile parlamentare. Ştim şi vedem şi noi ce înseamnă politica, să te baţi pentru problemele cetăţenilor, pentru comunităţile umane, să mai transpiri, la propriu, în câmpul muncii, să arăţi oamenilor că nu te-au ales degeaba, că nu stai într-un turn de fildeş, ci te lupţi, încerci, cauţi soluţii, performezi. Nu te ascunzi după fustele Cotroceniului, cum fac liberalii, sau în spatele diferitelor stări de urgenţă sau alertă şi aştepţi. Ce nici tu nu ştii!

Astăzi, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, s-a aflat în Dâmboviţa. A venit cu două motivaţii importante. Una în plan civic, pentru a saluta într-un mod lucrativ Ziua internaţională a pădurii. A mers, însoţit de conducerea PSD Dâmboviţa, de parlamentarii social-democraţi, înarmaţi cu lopeţi şi cazmale, pe un şantier de împădurire de pe teritoriul comunei IL Caragiale, unde au plantat puieţi din specia stejar şi frasin. Gest important şi firesc pe care politicienii puterii, prinşi încă cu împărţit ciolanul, l-au cam uitat. S-au plafonat, sunt ameţiţi de damful puterii.

Al doilea lucru, Marcel Ciolacu a venit în Dâmboviţa şi pentru o întâlnire cu activul PSD, cu primarii din judeţ. Evident, nu au fost toţii edilii la discuţii, fiindcă starea de alertă este bazată pe nişte norme care trebuie respectate. A fost un semnal important, de forţă şi încredere dat de conducerea centrală pentru social-democraţii dâmboviţeni, pentru liderul Corneliu Ştefan. Când un şef de partid porneşte un maraton politic şi ia ca reper organizaţia ta este un lucru bun, înseammnă că eşti considerat, tu şi structura pe care o coordonezi, oamenii din această organizaţie, a fi elemente deosebit de valoroase, importante în întregul angrenaj al partidului.

Marcel Ciolacu a venit însoţit de secretarul general Paul Stănescu. Acesta din urmă nu a mai participat şi la întâlnire cu presa, probabil reţinut de alte probleme sau pur şi simplu din cauza modestiei. Am observat mai demult, Paul Stănescu se afişează mai puţin în faţa jurnaliştilor, iar replicile sale, de obicei, sunt scurte.

Cert este că Marcel Ciolacu, chiar dacă avea masca de protecţie pe faţă, a putut radia vizibil un soi de modestie politică şi limbajul direct, echilibrul. Nu se aprinde repede la provocări, la întrbări tendenţioase, nu iese din ritmul logic când situaţia pare puţin încâlcită. Politician versat, ştie să gestioneze orice impas, folosind expresii simple şi menţinute la un nivel de expunere care să nu trezească note de alarmă, de slăbiciune din partea auditoriului. Ba, am observat, Ciolacu ţine şi la glumă, finuţ, și, chiar când este cazul, procedează şi la mărturisiri pe seama unor situaţii hazlii, cum a fost aceea cu tencul de bancnote care i-au ieşit din buzunar la o dezbatere cu jurnaliștii.

Revenind la conferinţa de presă de după cele două acţiuni, plantatul copacilor şi întâlnirea politică de lucru, putem spune că au fost lămuritoare şi necesare în contextul socio-economic bulversant pe care îl traversăm. Politicianul trebuie să iasă cât mai des în faţa poporului şi să-şi expună proiectele, ideile, acţiunile prezente şi viitoare.

Întâlnirea de la sediul PSD a fost deschisă de preşedintele organizaţiei Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Liderul PSD i-a mulţumit lui Marcel Ciolacu pentru că a venit în judeţ, în primul rând pentru a da un mesaj, un semnal întregii ţării, chiar de Ziua Internaţională a Pădurii, că natura, aurul verde al ţării trebuie protejate, sprijinite prin acţiuni de împădurire, prin gestionarea judicioasă şi fără abuzuri.

A vorbit apoi despre întâlnirea cu primarii dâmboviţeni, cu reprezentanţii social-democraţi despre actuala situaţie financiară în care se află judeţul Dâmboviţa, unităţile administrativ teritoriale ca urmare a nealocării unor sume corespunzătoare, absolut necesare funcţionării normale, continuării şi dezvoltării unor proiecte socio-edilitare.

Corneliu Ştefan a spus că va căuta, prin orice mijloace legale, să ducă la îndeplinire promisiunile asumate în campaniile electorale. Comunităţile din judeţul Dâmboviţa trebuie sprijinite.

A urmat la cuvânt preşedintele Marcel Cioacu. Liderul social-democrat a vorbit despre necesitatea protejării pădurilor din România, despre necesitatea de a continua procesul de împădurire a României, care, în acest moment, deţine o suprafaţă de circa 29% acoperită cu păduri. Puţin. Se doreşte, prin implicare, prin implementarea unor programe, prin mai multă acţiune, să se ajungă în România la 45% suprafaţă împădurită. Astăzi, într-un şantier de pe teritoriul comunei IL Caragiale s-a tras un semnal, a fost invocată, în sens lucrativ, o necesitate importantă, aceea a accelerării procesului de împădurire a țării. A spus Marcel Ciolacu că, pentru această acţiune, este nevoie de un consens naţional, aici nu este vorba de politică, ci de viitorul României, de sănătatea aceste naţii. Marcel Ciolcu a marşat pe ideea implementării, în mediul rural în special, a cât mai multor proiecte de construire a reţelelor de alimentare cu gaze naturale, astfel încât lemnul de foc să nu mai fie un combustibil primordial, iar presiunea pe pădure să fie diminuată.

Politic, Marcel Ciolacu a deschis astăzi, la Dâmboviţa, seria de vizite şi întâlniri pe care o să le efectueze în toate organizaţiile din ţară, pentru a discuta cu membrii partidului, cu aleşii PSD, despre nevoile social-democraţiei, despre reforma internă şi despre noi metode de a face opoziţie, de a contracara valul de dreapta care pare că vrea să măture tot. Au fost analizate situaţii şi căutate soluţii şi pentru problemele generate de actuala putere, ca urmare a împărţirii pe criterii discriminatorii, politic, bugetul de stat, cel mai mult având de suferit administraţiile judeţene şi locale de factură social-democrată. A precizat liderul PSD că i se pare de-a dreptul inadmisibil ca un primar de municipiu reşedinţă de judeţ, un preşedinte de Consiliu Judeţean, alţi 63 de edili, să nu primească niciun ban de la bugetul de stat pentru motivul că sunt PSD-şti.

Cristian Daniel Stan, primarul Târgoviştei şi secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a vorbit despre proiectele iniţiate şi materializate în muncipiu, despre piedicile puse de actuala putere în calea dezvoltării, a continuării unor investiţii importante pentru comunitate, pentru viaţa de zi cu zi a târgoviştenilor. Concluzia edilului este că actuala putere, PNL – USR PLUS – UDMR, tratează cu dispreţ municipiul Târgovişte. Acest aspect rezultă din faptul că, într-un an şi jumătate, guvernarea de dreapta nu a alocat niciun ban acestui oraş reşedinţă de judeţ. A precizat Cristian Daniel Stan că este inadmisibil ca o comunitate care generează venituri importante la bugetul de stat să nu beneficieze din partea Guvernului de nicio alocare bugetară. A catalogat primarul a fi vorba de un act de dispreţ, de iresponsabilitate şi impostură fără de precedent la adresa târgoviştenilor.

Despre vizita preşedintelui Marcel Ciolacu în Dâmboviţa şi elementele importante ale acesteia a vorbit şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa. A spus acesta că semnalul lansat la Dâmboviţa, prin acţiunea de împădurire, este acela că societatea românească trebuie să facă lucruri concrete, să se implice, să nu aştepte după guvernanţi. În aceste momente, a mai spus Titus Corlăţean, situaţia socio-economică şi gestionarea dezastroasă a pandemiei de către actualul Guvern începe să producă consecinţe negative tot mai evidente în societate şi în ţesutul acesteia.

În ceea ce priveşte problematica uriaşă pe care puterea PNL – USR PLUS – UDMR a creat-o administraţiilor publice locale şi judeţene conduse de reprezentanţi PSD, opinia lui Corlăţean este că ne confruntăm cu o acţiune deliberată, intenţionată, prin care puterea actuală doreşte să sufoce administraţiile locale.

ACTUALITATE

Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 25 – 29 octombrie 2021

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 25 – 29 octombrie 2021, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:
1. Montare de indicatoare de semnalizare rutieră și alte elemente pentru siguranța circulației
2. Covor bituminos pe DJ 702E, Făgetu – Gura Foii, L = 1,25 km
3.Covor bituminos pe DJ 702E, Făgetu – Mănăstirea – Gherghițești, km 4+740 – 9+300
4. Refacere platformă drum DJ 714, podeț tubular, km 25+000
5. Refacere platformă drum DJ 714, în zona pârâului Vârtelaș, km 28+000 – 28+776
6. Refacere trotuar și parapet pod, pe DJ 715, peste râul Ialomița, la Buciumeni
7. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 720A, sectorul Gura Ocniței – Adânca, km 0+000 – 6+183
8. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 720C, sectorul Gura Ocniței – Ocnița
9. Pod peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești
10. Reabilitarea / modernizarea DJ 503, pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – 95+532 (8,462 km), și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – 41+694 (19,694 km)
11. Asfaltare de străzi în comuna Corbii Mari
12. Modernizarea DC 501 în comuna Comișani, sat Lazuri
13. Reabilitare și modernizare de străzi în comuna Șotânga
14. Modernizarea DJ 711, sectorul Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 –
35+135, L = 19,350 km
15. Modernizarea DJ 711, Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830, L = 5,48 km
16. Modernizarea DJ 720B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km
17. Modernizarea DJ 720, Gura Ocniței – Moreni
18. Modernizarea DJ 711, Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000
19. Punerea în siguranță a podului peste Argeș, pe DJ 711A, km 36+698, la Potlogi
20. Modernizare de drumuri locale în satele Dobra și Mărcești, comuna Dobra
21. Modernizarea drumului de legătură Bărbulețu – Valea Tisei – Malu cu Flori
22. Covoare bituminoase, etapa II, lot 1 – DJ 721A (decolmatare șanțuri)
23. Asfaltarea şi modernizarea DC 42, Slobozia-Călugăreni, comuna Cornăţelu
24. Modernizarea DC 112, în comuna Gura Foii
25. Reabilitarea imobilului pentru arhiva Consiliului Județean Dâmbovița
26. Iluminatul public pe DJ 714, Zănoaga – Bolboci – Cheile Tătarului – Peștera – Padina
27. Reabilitarea podului pe DJ 701, peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari
28. Centrul Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Pe DJ 711 Ulmi – Băleni – Bujoreanca, circulația rutieră este închisă temporar (în perioada 21.06 – 31.10.2021), la km 16+050, pe raza comunei Băleni, în scopul dezafectării podului existent și construirii unui pod nou. Varianta ocolitoare de circulație este DJ 711 (Racoviță) – DJ 711B (Bucșani) – DJ 720A (intersecție DC 28) – DC 28 (intersecție DJ 711).

2. Circulația rutieră pe podul pe DJ 711, la km 34+414, localitatea Cojasca, este închisă temporar (în perioada 2.08.2021 – 20.12.2021). Devierea circulației se face în funcție de categoria vehiculelor:
a. Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 t – pe DC 43A, prin satul Iazu, traversând podul în aval
b. Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t – pe DJ 711E Bilciurești – DC 31 – DJ 720A, Finta Mare – DN 1A Postârnacu

3. Podul pe DJ 701, peste râul Argeș, situat la km 31+040, la Ungureni – Corbii Mari, este închis circulației publice încă din data de 1.06.2021, pentru o perioadă de 4 luni. Varianta ocolitoare de circulație este traseul Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni (DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701)

4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t este restricționată pe DJ 719, pe sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște.

5. Drumul județean DJ 714, în zona Cheile Tătarului, este închis pentru circulația publică din data de 22.07.2021, deoarece a fost afectat de calamitățile naturale din perioada 19 – 20.07.2021 și 28 – 29.08.2021.

6. Drumul județean DJ 720, sectorul Gura Ocniței (intersecție cu DJ 720C) – Gura Ocniței (intersecție cu DJ 720A), km 2+335 – 4+020, este închis circulației rutiere în perioada 1.09 – 15.11.2021. Varianta ocolitoare de circulație este DJ 720C (intersecție cu DJ 720 – intersecție cu DJ 720A) – DJ 720A (intersecție cu DJ 720C – intersecție cu DJ 720).

7. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis pentru circulaţia publică. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

8. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș
DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710, Pucioasa – Bezdead, sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sectorul Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara
DJ 712A, Fieni – Bădeni – Runcu
DJ 710, Bezdead – Costișata
DJ 716, Priboiu – Glodeni
DJ 711A, sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

Facem următoarele recomandări participanţilor la trafic:

Se va circula cu viteză redusă și cu atenție în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător. Se va circula cu atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, în legătură cu condițiile meteorologice din zonă, mai ales în perioadele în care Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emite atenționări de vreme rea.

Se vor respecta cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor de drum menționate se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel: +40 245 207600 / +40 245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Lista centrelor de vaccinare anti-COVID active în județul Dâmbovița

Publicat

pe

De luni – 25 octombrie 2021, vor fi active în județul Dâmbovița următoarele centre de vaccinare:

„Daca cererea de vaccinare se mentine crescuta, in urmatoarele zile, vom operationaliza si alte centre comunitare de vaccinare.

Facem un nou apel la responsabilitate si incredere in corpul medical si solicitam cetatenilor damboviteni sa se vaccineze impotriva COVID – 19 intr-un timp scurt si in numar cat mai mare pentru a putea stopa transmiterea bolii si a reveni la o viata normala”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT