Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liderul PSD Marcel Ciolacu, semnal important dat din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Noroc că mai există în Dâmboviţa PSD, principalul partid de opoziţie în acest moment, deşi a câştigat alegerile parlamentare. Ştim şi vedem şi noi ce înseamnă politica, să te baţi pentru problemele cetăţenilor, pentru comunităţile umane, să mai transpiri, la propriu, în câmpul muncii, să arăţi oamenilor că nu te-au ales degeaba, că nu stai într-un turn de fildeş, ci te lupţi, încerci, cauţi soluţii, performezi. Nu te ascunzi după fustele Cotroceniului, cum fac liberalii, sau în spatele diferitelor stări de urgenţă sau alertă şi aştepţi. Ce nici tu nu ştii!

Astăzi, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, s-a aflat în Dâmboviţa. A venit cu două motivaţii importante. Una în plan civic, pentru a saluta într-un mod lucrativ Ziua internaţională a pădurii. A mers, însoţit de conducerea PSD Dâmboviţa, de parlamentarii social-democraţi, înarmaţi cu lopeţi şi cazmale, pe un şantier de împădurire de pe teritoriul comunei IL Caragiale, unde au plantat puieţi din specia stejar şi frasin. Gest important şi firesc pe care politicienii puterii, prinşi încă cu împărţit ciolanul, l-au cam uitat. S-au plafonat, sunt ameţiţi de damful puterii.

Al doilea lucru, Marcel Ciolacu a venit în Dâmboviţa şi pentru o întâlnire cu activul PSD, cu primarii din judeţ. Evident, nu au fost toţii edilii la discuţii, fiindcă starea de alertă este bazată pe nişte norme care trebuie respectate. A fost un semnal important, de forţă şi încredere dat de conducerea centrală pentru social-democraţii dâmboviţeni, pentru liderul Corneliu Ştefan. Când un şef de partid porneşte un maraton politic şi ia ca reper organizaţia ta este un lucru bun, înseammnă că eşti considerat, tu şi structura pe care o coordonezi, oamenii din această organizaţie, a fi elemente deosebit de valoroase, importante în întregul angrenaj al partidului.

Marcel Ciolacu a venit însoţit de secretarul general Paul Stănescu. Acesta din urmă nu a mai participat şi la întâlnire cu presa, probabil reţinut de alte probleme sau pur şi simplu din cauza modestiei. Am observat mai demult, Paul Stănescu se afişează mai puţin în faţa jurnaliştilor, iar replicile sale, de obicei, sunt scurte.

Cert este că Marcel Ciolacu, chiar dacă avea masca de protecţie pe faţă, a putut radia vizibil un soi de modestie politică şi limbajul direct, echilibrul. Nu se aprinde repede la provocări, la întrbări tendenţioase, nu iese din ritmul logic când situaţia pare puţin încâlcită. Politician versat, ştie să gestioneze orice impas, folosind expresii simple şi menţinute la un nivel de expunere care să nu trezească note de alarmă, de slăbiciune din partea auditoriului. Ba, am observat, Ciolacu ţine şi la glumă, finuţ, și, chiar când este cazul, procedează şi la mărturisiri pe seama unor situaţii hazlii, cum a fost aceea cu tencul de bancnote care i-au ieşit din buzunar la o dezbatere cu jurnaliștii.

Revenind la conferinţa de presă de după cele două acţiuni, plantatul copacilor şi întâlnirea politică de lucru, putem spune că au fost lămuritoare şi necesare în contextul socio-economic bulversant pe care îl traversăm. Politicianul trebuie să iasă cât mai des în faţa poporului şi să-şi expună proiectele, ideile, acţiunile prezente şi viitoare.

Întâlnirea de la sediul PSD a fost deschisă de preşedintele organizaţiei Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Liderul PSD i-a mulţumit lui Marcel Ciolacu pentru că a venit în judeţ, în primul rând pentru a da un mesaj, un semnal întregii ţării, chiar de Ziua Internaţională a Pădurii, că natura, aurul verde al ţării trebuie protejate, sprijinite prin acţiuni de împădurire, prin gestionarea judicioasă şi fără abuzuri.

A vorbit apoi despre întâlnirea cu primarii dâmboviţeni, cu reprezentanţii social-democraţi despre actuala situaţie financiară în care se află judeţul Dâmboviţa, unităţile administrativ teritoriale ca urmare a nealocării unor sume corespunzătoare, absolut necesare funcţionării normale, continuării şi dezvoltării unor proiecte socio-edilitare.

Corneliu Ştefan a spus că va căuta, prin orice mijloace legale, să ducă la îndeplinire promisiunile asumate în campaniile electorale. Comunităţile din judeţul Dâmboviţa trebuie sprijinite.

A urmat la cuvânt preşedintele Marcel Cioacu. Liderul social-democrat a vorbit despre necesitatea protejării pădurilor din România, despre necesitatea de a continua procesul de împădurire a României, care, în acest moment, deţine o suprafaţă de circa 29% acoperită cu păduri. Puţin. Se doreşte, prin implicare, prin implementarea unor programe, prin mai multă acţiune, să se ajungă în România la 45% suprafaţă împădurită. Astăzi, într-un şantier de pe teritoriul comunei IL Caragiale s-a tras un semnal, a fost invocată, în sens lucrativ, o necesitate importantă, aceea a accelerării procesului de împădurire a țării. A spus Marcel Ciolacu că, pentru această acţiune, este nevoie de un consens naţional, aici nu este vorba de politică, ci de viitorul României, de sănătatea aceste naţii. Marcel Ciolcu a marşat pe ideea implementării, în mediul rural în special, a cât mai multor proiecte de construire a reţelelor de alimentare cu gaze naturale, astfel încât lemnul de foc să nu mai fie un combustibil primordial, iar presiunea pe pădure să fie diminuată.

Politic, Marcel Ciolacu a deschis astăzi, la Dâmboviţa, seria de vizite şi întâlniri pe care o să le efectueze în toate organizaţiile din ţară, pentru a discuta cu membrii partidului, cu aleşii PSD, despre nevoile social-democraţiei, despre reforma internă şi despre noi metode de a face opoziţie, de a contracara valul de dreapta care pare că vrea să măture tot. Au fost analizate situaţii şi căutate soluţii şi pentru problemele generate de actuala putere, ca urmare a împărţirii pe criterii discriminatorii, politic, bugetul de stat, cel mai mult având de suferit administraţiile judeţene şi locale de factură social-democrată. A precizat liderul PSD că i se pare de-a dreptul inadmisibil ca un primar de municipiu reşedinţă de judeţ, un preşedinte de Consiliu Judeţean, alţi 63 de edili, să nu primească niciun ban de la bugetul de stat pentru motivul că sunt PSD-şti.

Cristian Daniel Stan, primarul Târgoviştei şi secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a vorbit despre proiectele iniţiate şi materializate în muncipiu, despre piedicile puse de actuala putere în calea dezvoltării, a continuării unor investiţii importante pentru comunitate, pentru viaţa de zi cu zi a târgoviştenilor. Concluzia edilului este că actuala putere, PNL – USR PLUS – UDMR, tratează cu dispreţ municipiul Târgovişte. Acest aspect rezultă din faptul că, într-un an şi jumătate, guvernarea de dreapta nu a alocat niciun ban acestui oraş reşedinţă de judeţ. A precizat Cristian Daniel Stan că este inadmisibil ca o comunitate care generează venituri importante la bugetul de stat să nu beneficieze din partea Guvernului de nicio alocare bugetară. A catalogat primarul a fi vorba de un act de dispreţ, de iresponsabilitate şi impostură fără de precedent la adresa târgoviştenilor.

Despre vizita preşedintelui Marcel Ciolacu în Dâmboviţa şi elementele importante ale acesteia a vorbit şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa. A spus acesta că semnalul lansat la Dâmboviţa, prin acţiunea de împădurire, este acela că societatea românească trebuie să facă lucruri concrete, să se implice, să nu aştepte după guvernanţi. În aceste momente, a mai spus Titus Corlăţean, situaţia socio-economică şi gestionarea dezastroasă a pandemiei de către actualul Guvern începe să producă consecinţe negative tot mai evidente în societate şi în ţesutul acesteia.

În ceea ce priveşte problematica uriaşă pe care puterea PNL – USR PLUS – UDMR a creat-o administraţiilor publice locale şi judeţene conduse de reprezentanţi PSD, opinia lui Corlăţean este că ne confruntăm cu o acţiune deliberată, intenţionată, prin care puterea actuală doreşte să sufoce administraţiile locale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident în centrul Târgoviştei. Doi tineri au ajuns la spital

Publicat

pe

Coliziune între două autoturisme pe Bulevardul Independenței din Târgoviștei, în zona intersecției spre Penny și Kaufland. În urma impactului, doi tineri, de 25 și 26 de ani, au ajuns la spital. Șoferii celor două mașini implicate, de 19 respectiv 20 de ani, nu au pățit nimic.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal. Oamenii legii au efectuat cercetări la fata locului pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comuna Brănești nu scapă de carantină! Încă o prelungire de 7 zile

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a propus, prelungirea carantinei zonale pentru comuna Brănești cu alte 7 zile, începând cu data de 12 aprilie 2021, ora 12:00, până în data de 19 aprilie 2021, ora 12:00.

Art. 2. Este strict interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Art. 3. Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. Modelul declarației pe propria răspundere este prevăzut în anexa la prezenta hotărâre și face parte integrantă din aceasta.

Art. 4. În zona prevăzută la art. 1 alin. (2) se instituie următoarele măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona menționată la art. 1:
1. Identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori adresa declarată în zona menționată la art. 1 alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate;
2. Limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieșirea persoanelor din locuință este permisă doar pe bază de declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, după caz;
3. În intervalele orare 5.00-22.00 (pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi), respectiv 5.00-20.00 (pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică) în interiorul zonei menționate la art. 1 alin. (2) se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
d) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
e) deplasarea în scopul donării de sânge/plasmă la centrele de transfuzie sanguină;
f) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
g) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
h) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare;
i) îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;
j) participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
k) pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;
l) eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi prevăzute de lege;
m) alte motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
n) participarea la activități religioase;
o) deplasări ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu trenul, avionul, autocare sau alte mijloace de transport persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau oricare altă modalitate de achitare a călătoriei;
p) deplasări ale persoanelor pentru administrare de vaccin împotriva SARS-CoV-2.
4. În intervalele orare 22.00-5.00 (pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi), respectiv 20.00-5.00 (pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la pct. 3 lit. a), c), m) și o).
5. În/din zona menționată la art. 1 alin. (2) este permisă intrarea/ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciare, serviciilor de utilitate publică, agriculturii, alimentației publice, comunicațiilor și transporturilor;
c) persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitatea profesională în afara zonei carantinate;
d) persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;
e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau a unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
f) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
g) urgențe medicale.
6. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
7. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
8. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării conform celor prevăzute la prezentul articol, data completării și semnătura.
9. Se permite tranzitarea comunei Brănești pentru cetățenii care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea/staționarea în zona carantinată.
10. Prin grija administrației publice locale și a Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița se vor stabili căile de circulație pentru tranzitarea zonei respective și aducerea la cunoștința populației prin intermediul mass-media a acestei măsuri.
11. Slujbele religioase se desfăşoară cu participarea credincioşilor doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.
12. Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii religioase, înmormântări, etc.) se desfăşoară în lăcaşurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane (număr ce include şi persoanele care oficiază slujba religioasă).
13. Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual se poate face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
14. Slujbele religioase care se vor oficia în aer liber se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.
15. La toate slujbele religioase trebuie respectate regulile de protecție sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.45 și al art.71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
16. Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/din zona carantinată și asigurarea ordinii publice se vor realiza de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița sau Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, după caz.

Art. 5. În zona prevăzută la art. 1 alin. (2) se interzic următoarele activități:
1. organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise;
2. organizarea de evenimente și/sau activități private pentru copii în spații închise, cum ar fi locuri de joacă, spații de tip after-school etc.;
3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor (se pot comercializa produse alimentare în regim catering – livrare la domiciliu);
4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
5. activitatea cu publicul a structurilor de primire turistice, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional;
6. organizarea și desfășurarea activităților de tipul spectacolelor și/sau concertelor;
7. organizarea și desfășurarea activităților culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise sau deschise;
8. toate activitățile și competițiile sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de profil.

Art. 6. (1) Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.00 pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi, respectiv până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care vor avea program non-stop și în care personalul de serviciu va deservi clienții la geam.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. 1, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
(3) Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor, cu respectarea normelor de distanțare fizică, cu asigurarea pentru clienți a unei suprafețe de 4 mp (din suprafața utilă a magazinului) și cu păstrarea distanței de 2 m între persoane.

Art. 7. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în staţiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Activitatea acestora se va desfăşura prin ocuparea a 50% din locurile existente pe scaun în fiecare vehicul şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară stabilite în perioadă stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, în următoarele condiţii:
– Administratorii vor dezinfecta mijloacele de transport după fiecare cursă efectuată;
– Pasagerii vor purta masca de protecție pe tot parcursul călătoriei;
– Numărul de pasageri permis în fiecare mijloc de transport va fi egal cu jumătate din numărul locurilor de pe scaun existente în fiecare mijloc de transport;
– Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijlocul de transport. Accesul pasagerilor se va realiza pe ușa din față, iar coborârea pe ușa din spate.

Art. 8. În conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 5/2021, Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, modificat și completat prin Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3459/280/2021, cursurile de învăţământ se vor desfăşura în zona carantinată doar în sistem online.

Art. 9. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița va întreprinde următoarele:
(1) Analizarea oportunităților și prioritizarea testării persoanelor, transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică/Ministerul Sănătății;
(2) Stabilirea unui calendar periodic pentru dezinfectarea spațiilor publice, la un interval de 48 de ore, și urmărirea îndeplinirii acestuia de către unitatea administrativ-teritorială în cauză;
(3) Îndrumarea și implicarea medicilor de familie de pe raza localității în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor izolate/carantinate la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă (femei gravide, persoane în program de hemodializă, pacienți oncologici etc.);
(4) Supravegherea colectării deșeurilor medicale în cadrul contractual cu cabinetele medicilor de familie și asigurarea respectării normelor specifice acestei activități.

Art. 10. (1) Nerespectarea măsurilor prevăzute de prezenta hotărâre atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 64 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Sunt abilitate să verifice respectarea măsurilor de mai sus categoriile de personal prevăzute de art. 67 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 11. Alte măsuri pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS-CoV-2, precum și pentru soluționarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița (telefon 0245 613761, e-mail: cjcci.db@gmail.com).

Art. 12. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I“ al Județului Dâmbovița asigură transmiterea mesajelor de avertizare prin sistemul RO-ALERT către populația din comuna carantinată, cu măsurile ce trebuie respectate pe timpul instituirii carantinei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT