Connect with us

Dâmboviţa

Liderul PSD Marcel Ciolacu, semnal important dat din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Noroc că mai există în Dâmboviţa PSD, principalul partid de opoziţie în acest moment, deşi a câştigat alegerile parlamentare. Ştim şi vedem şi noi ce înseamnă politica, să te baţi pentru problemele cetăţenilor, pentru comunităţile umane, să mai transpiri, la propriu, în câmpul muncii, să arăţi oamenilor că nu te-au ales degeaba, că nu stai într-un turn de fildeş, ci te lupţi, încerci, cauţi soluţii, performezi. Nu te ascunzi după fustele Cotroceniului, cum fac liberalii, sau în spatele diferitelor stări de urgenţă sau alertă şi aştepţi. Ce nici tu nu ştii!

Astăzi, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, s-a aflat în Dâmboviţa. A venit cu două motivaţii importante. Una în plan civic, pentru a saluta într-un mod lucrativ Ziua internaţională a pădurii. A mers, însoţit de conducerea PSD Dâmboviţa, de parlamentarii social-democraţi, înarmaţi cu lopeţi şi cazmale, pe un şantier de împădurire de pe teritoriul comunei IL Caragiale, unde au plantat puieţi din specia stejar şi frasin. Gest important şi firesc pe care politicienii puterii, prinşi încă cu împărţit ciolanul, l-au cam uitat. S-au plafonat, sunt ameţiţi de damful puterii.

Al doilea lucru, Marcel Ciolacu a venit în Dâmboviţa şi pentru o întâlnire cu activul PSD, cu primarii din judeţ. Evident, nu au fost toţii edilii la discuţii, fiindcă starea de alertă este bazată pe nişte norme care trebuie respectate. A fost un semnal important, de forţă şi încredere dat de conducerea centrală pentru social-democraţii dâmboviţeni, pentru liderul Corneliu Ştefan. Când un şef de partid porneşte un maraton politic şi ia ca reper organizaţia ta este un lucru bun, înseammnă că eşti considerat, tu şi structura pe care o coordonezi, oamenii din această organizaţie, a fi elemente deosebit de valoroase, importante în întregul angrenaj al partidului.

Marcel Ciolacu a venit însoţit de secretarul general Paul Stănescu. Acesta din urmă nu a mai participat şi la întâlnire cu presa, probabil reţinut de alte probleme sau pur şi simplu din cauza modestiei. Am observat mai demult, Paul Stănescu se afişează mai puţin în faţa jurnaliştilor, iar replicile sale, de obicei, sunt scurte.

Cert este că Marcel Ciolacu, chiar dacă avea masca de protecţie pe faţă, a putut radia vizibil un soi de modestie politică şi limbajul direct, echilibrul. Nu se aprinde repede la provocări, la întrbări tendenţioase, nu iese din ritmul logic când situaţia pare puţin încâlcită. Politician versat, ştie să gestioneze orice impas, folosind expresii simple şi menţinute la un nivel de expunere care să nu trezească note de alarmă, de slăbiciune din partea auditoriului. Ba, am observat, Ciolacu ţine şi la glumă, finuţ, și, chiar când este cazul, procedează şi la mărturisiri pe seama unor situaţii hazlii, cum a fost aceea cu tencul de bancnote care i-au ieşit din buzunar la o dezbatere cu jurnaliștii.

Revenind la conferinţa de presă de după cele două acţiuni, plantatul copacilor şi întâlnirea politică de lucru, putem spune că au fost lămuritoare şi necesare în contextul socio-economic bulversant pe care îl traversăm. Politicianul trebuie să iasă cât mai des în faţa poporului şi să-şi expună proiectele, ideile, acţiunile prezente şi viitoare.

Întâlnirea de la sediul PSD a fost deschisă de preşedintele organizaţiei Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Liderul PSD i-a mulţumit lui Marcel Ciolacu pentru că a venit în judeţ, în primul rând pentru a da un mesaj, un semnal întregii ţării, chiar de Ziua Internaţională a Pădurii, că natura, aurul verde al ţării trebuie protejate, sprijinite prin acţiuni de împădurire, prin gestionarea judicioasă şi fără abuzuri.

A vorbit apoi despre întâlnirea cu primarii dâmboviţeni, cu reprezentanţii social-democraţi despre actuala situaţie financiară în care se află judeţul Dâmboviţa, unităţile administrativ teritoriale ca urmare a nealocării unor sume corespunzătoare, absolut necesare funcţionării normale, continuării şi dezvoltării unor proiecte socio-edilitare.

Corneliu Ştefan a spus că va căuta, prin orice mijloace legale, să ducă la îndeplinire promisiunile asumate în campaniile electorale. Comunităţile din judeţul Dâmboviţa trebuie sprijinite.

A urmat la cuvânt preşedintele Marcel Cioacu. Liderul social-democrat a vorbit despre necesitatea protejării pădurilor din România, despre necesitatea de a continua procesul de împădurire a României, care, în acest moment, deţine o suprafaţă de circa 29% acoperită cu păduri. Puţin. Se doreşte, prin implicare, prin implementarea unor programe, prin mai multă acţiune, să se ajungă în România la 45% suprafaţă împădurită. Astăzi, într-un şantier de pe teritoriul comunei IL Caragiale s-a tras un semnal, a fost invocată, în sens lucrativ, o necesitate importantă, aceea a accelerării procesului de împădurire a țării. A spus Marcel Ciolacu că, pentru această acţiune, este nevoie de un consens naţional, aici nu este vorba de politică, ci de viitorul României, de sănătatea aceste naţii. Marcel Ciolcu a marşat pe ideea implementării, în mediul rural în special, a cât mai multor proiecte de construire a reţelelor de alimentare cu gaze naturale, astfel încât lemnul de foc să nu mai fie un combustibil primordial, iar presiunea pe pădure să fie diminuată.

Politic, Marcel Ciolacu a deschis astăzi, la Dâmboviţa, seria de vizite şi întâlniri pe care o să le efectueze în toate organizaţiile din ţară, pentru a discuta cu membrii partidului, cu aleşii PSD, despre nevoile social-democraţiei, despre reforma internă şi despre noi metode de a face opoziţie, de a contracara valul de dreapta care pare că vrea să măture tot. Au fost analizate situaţii şi căutate soluţii şi pentru problemele generate de actuala putere, ca urmare a împărţirii pe criterii discriminatorii, politic, bugetul de stat, cel mai mult având de suferit administraţiile judeţene şi locale de factură social-democrată. A precizat liderul PSD că i se pare de-a dreptul inadmisibil ca un primar de municipiu reşedinţă de judeţ, un preşedinte de Consiliu Judeţean, alţi 63 de edili, să nu primească niciun ban de la bugetul de stat pentru motivul că sunt PSD-şti.

Cristian Daniel Stan, primarul Târgoviştei şi secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a vorbit despre proiectele iniţiate şi materializate în muncipiu, despre piedicile puse de actuala putere în calea dezvoltării, a continuării unor investiţii importante pentru comunitate, pentru viaţa de zi cu zi a târgoviştenilor. Concluzia edilului este că actuala putere, PNL – USR PLUS – UDMR, tratează cu dispreţ municipiul Târgovişte. Acest aspect rezultă din faptul că, într-un an şi jumătate, guvernarea de dreapta nu a alocat niciun ban acestui oraş reşedinţă de judeţ. A precizat Cristian Daniel Stan că este inadmisibil ca o comunitate care generează venituri importante la bugetul de stat să nu beneficieze din partea Guvernului de nicio alocare bugetară. A catalogat primarul a fi vorba de un act de dispreţ, de iresponsabilitate şi impostură fără de precedent la adresa târgoviştenilor.

Despre vizita preşedintelui Marcel Ciolacu în Dâmboviţa şi elementele importante ale acesteia a vorbit şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa. A spus acesta că semnalul lansat la Dâmboviţa, prin acţiunea de împădurire, este acela că societatea românească trebuie să facă lucruri concrete, să se implice, să nu aştepte după guvernanţi. În aceste momente, a mai spus Titus Corlăţean, situaţia socio-economică şi gestionarea dezastroasă a pandemiei de către actualul Guvern începe să producă consecinţe negative tot mai evidente în societate şi în ţesutul acesteia.

În ceea ce priveşte problematica uriaşă pe care puterea PNL – USR PLUS – UDMR a creat-o administraţiilor publice locale şi judeţene conduse de reprezentanţi PSD, opinia lui Corlăţean este că ne confruntăm cu o acţiune deliberată, intenţionată, prin care puterea actuală doreşte să sufoce administraţiile locale.

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: Echipele PSD care conduc localitățile din județul Dâmbovița au zeci de proiecte în lucru

Publicat

pe

Politica înseamnă comunicare, colaborare, interacțiune continuă cu oamenii, cu reprezentanții administrației publice locale și cu alți factori de decizie care pot interveni în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar și pentru implementarea unor proiecte.

Lipsa din peisajul social al liderului politic, al echipei care și-a asumat responsabilități este o greșeală. Nu se pune cazul reprezentanților Partidului Social Democrat – Organizația Dâmbovița, considerată una dintre cele mai puternice și active din țară. Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de coordonare a filialei, s-a aflat în ultimele trei zile într-un tur de forță prin localitățile situate pe Valea Dâmboviţei, pornind de la Lucieni, Raciu, Dragomirești, Mănești, Tătărani, Voinești, Cândești, Malu cu Flori, Văleni Dâmbovița, continuând pe ruta paralelă – Pietrari, Bărbulețu și Râul Alb.

La întâlnirile organizate cu scopul de a se discuta problemele comunității, planurile de viitor, strategiile locale pentru cele patru etape de alegeri de anul viitor, au participat mii de oameni, membri ai PSD, dar și cetățeni dornici de afla ce se pune la cale, politic și administrativ, în comunele lor.

„Echipele PSD care conduc aceste localități au zeci de proiecte în lucru, cu valori care depășesc de sute de ori bugetele locale și capacitatea primăriilor de a implementa, din banii lor, obiective de investiții deosebit de importante pentru oamenii din comunele noastre. Cu toții, am pus umărul pentru ca aceste comune să primescă sumele de care au nevoie. Fie că vorbim de reabilitări, modernizări sau construire de școli, grădinițe sau dispensare, fie că ne referim la drumuri, rețele de apă și canalizare, toate sunt rezultate ale muncii în echipă”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

A ținut să mai adauge liderul PSD Dâmbovița că politica se face pentru oameni.

„Datorită lor ocupăm funcțiile administrative și politice de astăzi. Alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale – vor fi momentul în care dâmbovițenii vor trage linie și vor contabiliza munca noastră din ultimii ani. Avem argumente și avem rezultate! Acestea vor confirma că PSD Dâmbovița este cea mai performantă și puternică organizație politică din județ”, a mai arătat Corneliu Ștefan.

La Voinești există una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din județul Dâmbovița, filială considerată de toată lumea a fi implicată și serioasă.

„PSD Voinești a avut rezultate mai mult decât bune! De peste 10 ani, echipa de aici a obținut între 70 și 90% din voturile locuitorilor comunei, un procent care demonstrează, în primul rând, eficiența administrativă a oamenilor susținuți de PSD Dâmbovița. Din cei 74 de km de drumuri comunale, 64 sunt asfaltați și, în ultimii 2 ani și jumătate, am sprijinit finanțarea unor proiecte de peste 10 milioane de euro, unele aflate în lucru sau chiar finalizate, altele în faza de pregătire a documentațiilor. Voinești este o comună etalon, iar alegerile din 2024 găsesc echipa PSD Voinești completă, pregătită, performantă și cu rezultate la fel de bune ca în ultimii ani”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

La Tătărani, liderii PSD Dâmbovița s-au întâlnit cu peste 200 de membri. S-a discutat despre alegerile viitoare, despre investițiile derulate în comună de primarul Constantin Pătru, dar și despre proiectele mari aflate în lucru, investiții promovate și implementate de echipa PSD Dâmbovița.

„Se lucrează la rețelele de apă și apă uzată din Tătărani. Cât de curând, va începe proiectul de modernizare a drumurilor din comună. Consiliul Județean Dâmbovița va dota Școala Gimnazială din Tătărani cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice și vom achiziționa și un microbuz electric pentru elevii navetiști. Sunt lucruri și rezultate palpabile, iar acestea ne vor asigura câștigarea tuturor alegerilor din 2024, respectiv europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale”, a mai spus liderul social-democrat.

La Văleni Dâmbovița, Pucheni, Malu cu Flori, Cândești, Bărbulețu, Râu Alb și Pietrari, discuțiile s-au axat pe proiectele administrative, dar și pe cele de natură politică.

„Rezultatele primarilor PSD sunt mai mult decât concludente și se văd în investițiile pe care aceștia le-au adus în localitățile lor, iar munca administrativă se va reflecta și în rezultatele alegerilor de anul viitor.

Le-am cerut colegilor mei să mențină ritmul și, în același timp, să fie la fel de atenți la nevoile celor care i-au așezat pe scaunele de primar sau de consilieri locali”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița a fost însoțit în acest periplu politico-administrativ de secretarul general al organizației – Cristian Daniel Stan, de vicepreședintele CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și de parlamentarii Radu Popa, Carmen Holban și Ionuț Vulpescu. De asemenea, a fost prezent la întâlniri și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats