Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Modele declarații și adeverințe pentru noile restricții de circulație din 28 martie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Duminică – 28 martie 2021, intră în vigoare noile restricții de circulație în funcție de rata de incidență din fiecare localitate.

În acest context, autoritățile au publicat noile modele de declarație pe proprie răspundere și ale adeverințelor emise de angajator.

DESCARCĂ FORMULARELE

Reamintim că, de mâine, circulația va fi interzisă începând cu ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – în localitățile cu rată de incidență peste 4 cazuri la mia de locuitori și în toate zilele săptămânii – dacă rata de incidență depășește 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori.

De asemenea, magazinele se închid la ora 18:00 – în weekend, dacă rata de incidență este intre 4 și 7,5 la mie, și în toate zilele săptămânii, dacă depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Cât privește sălile de sport și fitness, acestea se închid în toate localitățile unde rata de incidență depășește 4 cazuri la o mie de locuitori.

Guvernul a aprobat excepții de la aceste reguli pentru noaptea de Înviere, când se va putea ieși din case între orele 20:00-02:00.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT