Conectați-vă cu noi

OPINII

Inopinat, dar cu… alai!

Publicat

pe

Duminică seara, când toată suflarea românească interesată urmărea meciul România-Germania, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. A fost numită inopinată. Practic, a fost luată în derâdere această aplicație de lucru folosită și de înaintași, chiar de Vlad Țepeș, Alexandru Ioan Cuza și, mai spre zilele noastre și aproape de funcția trecătoare pe care o deține dumnealui, fostul ministru Sorina Pintea.

Când vrei să constați unele neajunsuri, să vezi cu ochii tăi cum stau lucrurile într-o unitate subordonată din punct de vedere profesional, pleci singur, te deghizezi, îți pui o mustață, o pălărie de paie sau o căciulă de oaie, să nu te recunoască lumea. Să poți simți real pulsul existențial. Apoi, dacă găsești ceva, îi aduni pe toți și repari ceea ce este greșit. Tai și capete, dacă te face să te simți bine. Dar tu, Vlad Voiculescu, descinzi la Spitalul din Târgoviște însoțit de parlamentarii USR PLUS din județ de un secretar de stat din minister, și chemi și presa, dar nu pe toți jurnaliștii, ci doar, așa, cât să se asorteze cu scopul propus.

Probabil ministrul a primit de la colaboratori, de la tovarășii de partid, niște informații proaste, tendențioase, neverificate judicios, cum că ar găsi la acea oră neajunsuri prin spital. Era și meciul de fotbal. Ce și-o fi zis echipa inopinată, gata, îi radem, îi găsim pe toți la televizor, își fac de cap cadrele, iar bolnavii de COVID se sufocă printre aparate, la UPU se doarme… Uite că nu i-a ieșit! Lucrurile au mers, ca de obicei, în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Toată lumea era la datorie, protocoalele medicale erau respectate. O fi vrut domnul senator USR PLUS Dragoș Popescu să se „scoată” după gafa impardonabilă cu descinderile prin localurile târgoviștene, cu intenția de a pune la zid HoReCa locală, să dirijeze amenzile, dar nu i-a ieșit. Spitalul era singurul obiectiv pe care reprezentanții USR PLUS ar fi putut să-l execute. Și este clar că asta le-a fost pofta cu așa-zisa vizită inopinată.

Dacă ieșea prost Spitalul la acest control de pe traseul ministerial Brănești- București, dacă s-ar fi găsit unele probleme, imediat ar fi fost deseminată informația, vuia țara și, evident, urma eșafodul. Dar, cum lucrurile au fost în regulă, ministrul Vlad Voiculescu nu a putut decât să laude activitatea Spitalului, cum este gestionată unitatea medicală într-o perioadă de criză. Dacă ar fi forțat cât de puțin nota, căutând cu orice preț vreo anomalie ar fi bătut la ochi și ieșea rău. A lucrat deștept și a mai salvat ceva din așa-zisa vizită inopinată, dar cu alai și un pic de surle și trâmbițe.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Democrația, ca un vaccin…

Publicat

pe

Nesimțenia pământului! Aceasta ar putea fi titulatura actualului Guvern, PNL – USR PLUS și umplutura de conjunctură UDMR, care a rămas pe poziție și după episodul jenant, de neimaginat, aproape apocaliptic, de la Spitalul Foișor, unde bolnavii au fost scoși în stradă, la umbra întunericului, trimiși acasă cu perfuziie agățate de brațe. Nu s-a mișcat nimeni. Nu a căzut nici măcar un fir de păr de pe capetele lui Cîțu, Arafat și Voiculescu. Sunt bine mersi pe poziție. Tari. Te întrebi cine îi tot ține în funcții? Cine are grijă de ei?

Uite, șeful SMURD-ului a comis o mulțime de gafe și este tot în picioare. Pe rezistul Voiculescu pare să îl doară la bască de popor. Criticăm încă, după 30 de ani, regimul comunist. Și s-au comis într-un an atâtea gafe cât Ceaușescu în 20!

Păi, băi, fanți ai democrației închipuite, dictatorul, cum îi ziceți voi, nu am auzit să fi scos oamenii de prin spitale și să îi trimită acasă cu acele înfipte în vene! Apropo, de ce spitalele superbugetarilor, ale celor cu salarii de mii de euro lunar și beneficiari de pensii speciale nu sunt transformate în unități suport COVID? Tăbărâți numai pe alea unde merg de obicei amărăștenii cu banii în batistă pentru a-și plăti serviciile? Am înțeles, le-ați făcut și centre speciale de vaccinare. Strategie națională de tipul cine poate oase roade.

Metodele astea fac parte din democrație. Egalitate în drepturi nu mai au decât puii de la Avicola, când sunt puși pe banda de prelucrare.

Revenind la nemernicia petrecută la Spitalul Foișor, sincer, mă așteptam, după un asemenea moment incalificabil, să văd România în stradă. De unde! Nu s-a întâmplat nimic. Ceva vuiet prin televiziuni, prin presă, un soi de vaccin obținut din aceeași tulpină pentru a tempera spiritele. E și asta o soluție. Refulează cetățeanul în fața televizorului, apoi se liniștește. Nici dinspre opoziție nu am văzut cine știe ce nori negri. Așa, ceva ușor, o boare, încadrată în șabloanele firii politice universale. Tonuri normale, texte de citit în aulă, ce țin mai mult de datorie.

S-a manifestat săptămânile trecute în toată țara că nu mai vrem restricții, că vrem libertate de mișcare și alte chestii din astea, ușor demontabile. Dar, când au fost bolnavii luați din pat din spitale și trimiși acasă noaptea, fără nicio explicație, nu am mai văzut nicio mișcare. Este un mod așa ciudat de a-și alege manifestanții subiectele unor proteste încât te duce gândul imediat la faptul că este o regie mare în spate. Când se adună presiune prea mare pe țeavă și dă să explodeze, cineva deschide supapa de refulare. Cam așa funcționează democrația românească.

Citește în continuare

OPINII

Pandemia, ca scut pentru guvernanții slabi

Publicat

pe

Bună și pandemia! Resposabilitatea celor care ne conduc este dirijată spre zone ale superficialității. Ajungi la putere în baza unor promisiuni electorale. Spui că te ocupi de economie, de societate, de prosperitatea oamenilor, locuri de muncă, educație, sănătate, proiecte de infrastructură etc. E o placă veche care, din păcate, în politica românească este întoarsă de pe-o parte pe cealalta până la gâjâitul suprem, ce mai contează.

După alegeri constatăm cu stupoare că lucrurile stau cu totul invers. S-a uitat tot. Spectacolul s-a încheiat. Promisiunile se transformă în scuze, în teorii ale neputinței și nepriceperii spuse frumos… Apare premierul, apar miniștrii și ne vorbesc cât este ziua de lungă despre pandemie, despre vaccinuri, restricții, cum trebuie să purtăm masca, locuri la ATI, de morți, de vii etc. Mai puțin de problemele firești pentru care i-am ales să ne conducă.

De fapt, am văzut. Economia, viața de zi cu zi a românilor contează mai puțin. Bugetul a trecut în Parlament așa cum a trecut. La foc automat. La ordin. Fără să fie acceptat niciun amendament al Opoziției. Că turismul este pe ducă, nu interesează. Că despre agricultură ministrul de resort vorbește tot mai puțin fiindcă nu se pricepe, iar nu interesează. Drumurile naționale, autostrăzile par la capitolul diverse în preocupările actualilor guvernanți. Nu prea îi mai mișcă nici nemulțumirea celor care ies în stradă. Protestatarii sunt considerați agitatori, fasciști, oameni care vor să sfideze regulile, democrația!

Niciunul din Guvernul PNL-Rezist nu a catadicsit să intre în dialog cu românii din stradă care, fie vorba între noi, sunt solii altor zeci de mii de cetățeni nemulțumiți care stau acasă. Să spui tu, politician aflat la putere, că nu este așa, că se întinde coarda, că sunt la mijloc destabilizatorii, înseamnă că nu trăiești în această realitate, că ești pierdut într-un sistem clientelar, care își vede amenințată existența prin astfel de manifestări democratice.

Au început unii din gașca „rezist” să jignească Sfânta Biserică străbună, să o acuze că stă într-o zonă de obscurantism, că este alături de un anumit partid politic… S-a ajuns prea departe. Extremismul îndobitocește și nimeni nu ia nicio măsură….

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT