Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Situație critică la Evidența Populației! De ce nu-și primesc românii cărțile de identitate

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, trage un semnal de alarmă și cere responsabililor de la București să găsească o soluție pentru ca românilor să li se elibereze cărțile de identitate în timp util. În momentul de față, perioadă de așteptare depășește chiar și 30 de zile, iar asta se întâmplă la nivelul întregii țări încă din luna ianuarie. La Serviciul de Evidență a Populației Târgovişte, sunt în așteptare, în acest moment, aproximativ 1.750 de solicitări, din care 700 sunt mai vechi de 30 de zile.

„Menționez faptul că obligația de a achiziționa materialele specifice și de a imprima cărțile de identitate aparține Serviciului de Evidență a Populației București, care se pare că ori nu a finalizat licitația, ori nu a reușit să implementeze sistemul cu elementele noi de securitate.

Situația este similară în toată țara. Noi, administraţia publică locală, nu avem ce face. Am discutat cu colegii mei și tragem un semnal de alarmă pentru că sunt foarte mulți oameni care vin din străinătate și trebuie să se întoarcă și au nevoie de cărțile de identitate. Trebuie să se găsească o soluție. Nu știu de ce, din ianuarie și până acum, nu s-a reușit deblocarea situației”, a precizat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT