Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Hopa! Puterea PNL – USR PLUS condamnă protestele populare!

Publicat

pe

Sursa foto: HotNews

Actualii guvernanții sunt de neînțeles. Au devenit extrem de sfidători cu poporul. Eu știu că funcția, de cele mai multe ori, convertește omul, îl schimonosește comportamental. Și, ce este mai grav, el nici nu vede această schimbare, dacă nu are alături pe cineva adevărat care să îl tragă de mânecă, să îi perie comportamentul. Așa se întâmpla și cu actualii conducători. Au prins gustul puterii.

Beția vine repede, iar adevărul, realitatea pot fi distorsionate rapid. Până mai ieri, PNL-iștii, USR-știi și cei de la PLUS erau amatori de proteste, de mitinguri-maraton, criticau Jandarmeria, Poliția, când interveneau și aplicau metode militare de constrângere. Acum par să fi uitat. Pe cei care sunt în stradă și își exprimă în mod democratic un punct de vedere, că, deh, nu putem fi toți la fel și este bine așa, domnii de la USR PLUS îi critică, îi numesc fasciști, destabilizatori de țară etc. Te apucă greața. Până și președintele Klaus Iohannis condamnă protestele anti-restricții, anti-guvern. Mă mir că nu a aruncat până acum vina organizării mitingurilor pe PSD. Cum o fi făcut de a ieșit din ritmul său declarativ? Dar nu este timpul trecut!

Oricum, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, le-a atras atenția celor din Coaliție să nu încerce să arunce o notă de politizare asupra acestor manifestări populare. În stradă au ieșit oamenii simpli, mânați de neajunsuri, de sărăcie, de incertitudini, de incapacitatea puterii actuale de a gestiona așa cum trebuie, cu respect față de popor, pandemia.

Dar, domnilor de la guvernare pare că nu le pasă de libertăți, de democrație. Bățul puterii, când îți intră adânc undeva, te ține țeapăn, uiți de unde ai plecat… Nici măcar nu vrei să mai întorci capul.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite