Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Pasarela de acces spre drumul paralel cu râul Ialomița este aproape gata

Publicat

pe

Vremea bună permite continuarea, într-un ritm susținut, a lucrărilor de modernizare a centurii municipiului Târgoviște. Astăzi, primarul Daniel Cristian Stan a efectuat, împreună cu ceilalți membri ai Executivului, o vizită de lucru în zona podului Mihai Bravu, acolo unde s-a construit de la zero o pasarelă de acces dinspre strada Cornel Popa (nota redacției: drum care pornește din apropierea podului de la Valea Voievozilor și continuă paralel cu râul Ialomița) către strada Mihai Bravu (nota redacției: ieșirea din Târgoviște spre Pucioasa). Edilul l-a avut alături și pe președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, instituție care contribuie financiar pentru finalizarea șoselei de centură a municipiului Târgoviște.

Sper ca, în luna mai, să fie finalizate integral lucrările la centura municipiului Târgoviște și, dintr-un proiect care, la un moment dat, părea compromis, să avem o investiție foarte utilă. Ieri, s-a asfaltat sensul al doilea de circulație la pasajul Petru Cercel. Mai avem puțin de lucru acolo, intrăm la rosturi, finalizăm sensul pe care lucrăm acum, dăm drumul la circulație, după aceea mergem pe celălalt sens (nota redacției: sensul pe care se circulă în prezent) și facem rosturilor”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administraţia municipiului Târgoviște pentru că reușește să implementeze cu succes numeroase proiecte de dezvoltare care au că finalitate îmbunătățirea vieții locuitorilor orașului și nu numai.

„Consiliul Județean Dâmboviţa sprijină financiar finalizarea lucrărilor de modernizare a centurii municipiului Târgoviște cu cea mai mare sumă pe care a alocat-o vreodată administraţia județeană către Primăria Târgoviște pentru proiecte de infrastructură rutieră.

În al doilea rând, vin cu o veste bună. Se lucrează la studiul de prefezabilitate pentru inelul doi de centură a municipiului Târgoviște. În luna mai, vom avea gata această documentație și va urma studiul de fezabilitate și sper ca, anul viitor, să prindem această investiție în Programul Operațional privind Infrastructura de Transport”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite