Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Arteră rutieră modernă care leagă centrul Târgoviștei de zona Dâmboviţa Mall

Publicat

pe

Proiectul de lărgire la patru benzi și modernizarea străzii Neagoe Basarab, din municipiul Târgoviște, arteră rutieră care face legătura între Bulevardul IC Brătianu și Dâmbovița Mall (paralel cu fosta cale ferată a UPET), demarat luna trecută, va fi finalizat anul acesta – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan, care a efectuat astăzi o vizită de lucru pe șantier, împreună cu membrii echipei sale, cu președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și cu administratorul județului – Cristian Avanu.

„Se va face și o stradă de acces dinspre cartierul Aleea Trandafirilor, pentru a decongestiona puțin traficul și a avea acces direct catre cartierul CFR și către zona Dâmboviţa Mall. De asemenea, pe partea dreaptă va fi o pistă de biciclete și un părculeț. Vor fi plantați și foarte mulți arbori, vor fi montate câteva băncuțe. Întreaga zonă se va schimba radical. Totodată, vom crea și câteva zeci de locuri de parcare, pentru că locuitorii de aici ne-au solicitat acest lucru. Am adaptat proiectul, astfel încât să asigurăm și o comunicare pe drum cu patru benzi dinspre Mall către IC Brătianu și, de asemenea, să oferim locuitorilor din zonă confortul de a avea locuri de parcare.

Acest proiect este numai o primă etapă a proiectului mai amplu pe care îl avem în derulare, și anume crearea unui drum prin incinta UPET, care să lege bulevardul Independenței de bulevardul IC Brătianu și apoi de zona Mall. Din păcate, anul acesta, nu cred că vom reuși să ne ocupăm de expropriere. Reamintesc că și terasamentul fostei căi ferate uzinale t UPET a fost obținută de către administrația locală târgovișteană tot prin expropriere. Așa vrem să facem și cu artera care să vină direct dinspre bulevardul Independenței către Bulevardul Regele Carol I”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat echipa de la Primăria Târgoviște pentru proiectele de dezvoltare pe care le implementează. Apoi, cu părere de rău, a reamintit ce s-a întâmplat în ședința Consiliului Județean de ieri, când aleșii PNL și PRO România au votat împotrivă când a fost supus aprobării proiectul hotărâre pentru alocarea sumei de 9 milioane de lei pentru finalizarea proiectului de modernizare a centurii municipiului Târgoviște.

„Este vorba de cea mai mare sumă din istoria CJ Dâmbovița alocată pentru a sprijini un proiect de infrastructură rutieră al municipiului Târgoviște. Le dau o veste proastă celor din PNL și PRO România și o veste bună pentru târgovișteni: la ședința ordinară din această lună, voi pune acest proiect primul pe ordinea de zi și, cu siguranță, o să treacă această hotărâre și vom sprijini municipiul Târgoviște, așa cum am promis. Centura municipiului Târgoviște este un proiect important, pe care târgoviștenii îl așteaptă de cel puțin 15 ani.

O altă veste bună pentru târgovișteni, săptămâna viitoare, vom lansa inelul doi de centură a municipiului Târgoviște. În câteva zile, proiectantul va preda CJ Dâmbovița studiul de prefezabilitate. După ce mă voi consulta cu primarul municipiului Târgoviște și cei din comunele limitrofe, vom preda studiului de prefezabilitate Ministerului Transporturilor pentru a încheia protocolul privind proiectul tehnic și apoi lucrarea propriu-zisă pentru inelul doi de centură”, a declarat președintele CJD – Corneliu Ștefan.

La final, primarul Daniel Cristian Stan a concluzionat, având în vedere votul de ieri din ședința Consiliului Județean Dâmboviţa, că unii chiar nu vor să se facă nimic în municipiul Târgoviște. Ideea nu este deloc exagerată dacă luăm în calcul faptul că ieri aleșii PNL au votat împotriva centurii municipiului Târgoviște, nu și împotriva centurii ocolitoare a comunei Petrești, condusă de un primar liberal. Explicația că, de-a lungul anilor, au existat probleme rămase nesoluționate în legătură cu proiectul centurii municipiului Târgoviște este doar o explicație. Nu poți tine o comunitate fără un astfel de proiect din moment ce s-a găsit o soluție de finanțare, doar pentru că aștepți întâi să plătească cine a greșit. Păi, ce facem, pedepsim pe toată lumea? Nu mai bine ducem proiectul la capăt și cine a greșit să plătească în momentul când va fi dovedit vinovat?

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT