Connect with us

ADMINISTRAŢIE

PNL și PRO România s-au opus cofinanțării lucrărilor la centura municipiului Târgoviște

Publicat

pe

În ședința Consiliului Județean Dâmboviţa de astăzi, 5 aprilie, a fost respins proiectul de hotărâre prin care se prevedea alocarea de fonduri pentru susținerea lucrărilor de modernizare a centurii municipiului Târgoviște. Au votat împotrivă aleșii PNL și PRO România.

„Consilierii județeni ai PNL și PRO România își bat joc de târgovișteni și dâmbovițeni. Au ieșiri publice în care cer construirea de centuri ocolitoare, dar, atunci când trebuie să voteze pentru finalizarea celor la care se lucrează deja, votează împotrivă. (…)

Reprezentanții PNL și PRO România trebuie să și pună în practică tot ceea ce declară atunci când vorbesc despre dezvoltarea municipiului și a județului Dâmboviţa. Altfel, vor întări impresia că fac tot ceea ce le stă în putere pentru a bloca orice demers care înseamnă un pas înainte pentru Dâmbovița și pentru resedința județului nostru. Și nu cred că pentru acest lucru au fost votați de dâmbovițeni!”, a reacționat preşedintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a vorbit despre „opoziția de dragul opoziției”.

„Dacă a te opune înseamnă să faci un rău comunității, de ce să faci asta? Era un sprijin care ne-ar fi fost esențial, în condițiile în care avem un stadiu fizic al execuției de aproximativ 95%.

Refuz să accept lamentările și justificările celor care au votat împotriva acestui sprijin, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei cunosc foarte bine istoricul acestui proiect și de unde l-am preluat când am ajuns la Primărie. Dacă nu l-am fi continuat pe bugetul nostru, ar fi fost o investiție ratată. În cazul lor, nu poate fi vorba decât de rea-credință. În cazul altora, de ignoranță. La fel de rău pentru târgovișteni.

Nu am cuvinte despre consilierii PNL. Nu era suficient că guvernul lor a uitat, de un an și jumătate, că există și Târgoviște pe harta României, nu era suficient că guvernul lor nu ne-a dat niciun leu la rectificările bugetare. Era nevoie și de gestul ăsta de dispreț, la care să contribuie și ei. Sper ca măcar la următoarea ședință de Consiliul Județean interesul cetățeanului să primeze, și nu interesele politice josnice”.

Câteva ore bune mai târziu, PNL Dâmboviţa transmite către mass-media un comunicat de presă în care susține că „va vota întotdeauna pentru un proiect de hotărâre, indiferent de inițiator, dacă acesta ne propune investiții utile”. Să înțelegem, așadar, că centura municipiului Târgoviște nu este o investiție utilă? Cât privește explicația că astăzi au votat împotrivă fiindcă, în trecut, cu niște ani buni în urmă, s-au făcut greșeli… nu mai bine lăsăm anchetatorii să stabilească cine a încurcat lucrurile și apoi să răspundă în fața legii? De ce să nu continue proiectul dacă s-a găsit o soluție în acest sens? Este foarte clar că târgoviștenii își doresc șosea de centură. Pe ei i-a întrebat cineva cum cred că este mai bine să fie abordară această problemă?

ADMINISTRAŢIE

Șanse mari ca Școala Matei Basarab Târgovişte să fie finalizată mai devreme

Publicat

pe

Proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Nr. 13 – Matei Basarab din Târgoviște a ajuns la un stadiu de execuție de 80%. În acest moment, se lucrează la amenajările interioare. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2021, însă, spune primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi că unitatea de învățământ să fie gata la începutul anului școlar 2021-2022. Valoarea investiției depășește 22,22 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile accesate de administrația publică locală.

„Şcoala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa extinde și modernizează Secția Cardiologie a Spitalului Județean

Publicat

pe

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, continuă să sfideze vremurile tulburi și incerte din punct de vedere social, politic și economic pe care le traversăm, conturând și pregătind spre a fi materializate o serie de proiecte care să aducă siguranță, confort și civilizație cetățenilor din Dâmbovița.

Astăzi, șeful administrației județene a semnat documentația necesară în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic privind extinderea și modernizarea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

„Așa cum am promis, pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. Intervențiile se vor efectua mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.

 

Vreau ca, cel mai târziu în toamnă, să începem lucrările de extindere a Secției Cardiologie. Sumele necesare acestei investiții sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele CorneliuȘtefan.

Noul corp de clădire al Secției Cardiologie va avea o suprafață de aproximativ 450 mp. În componența acesteia se vor regăsi: sală unde va funcționa aparatul angiograf, cameră control, cameră tehnică, spațiu echipare medici, depozit echipamente, cabinet medici, cabinet asistente, depozit materiale sterile și instrumentar steril, grup sanitar personal femei, grup sanitar personal bărbați, vestiar personal femei, vestiar personal bărbați, cameră infirmiere, windfang acces personal, hol acces personal, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pacienți, spațiu dezechipare pacienți, windfang acces pacienți, hol acces pacienți, camera curățenie și depozit materiale curățenie, spălare instrumentar, depozit deșeuri medicale.

„În momentul de față, un astfel de echipament nu există în nicio unitate sanitară din județul Dâmbovița. Secția Cardiologie a Spitalului Județean este singura de acest gen ce deservește cetățenii din județul Dâmbovița și nu numai”, a mai precizat președintele CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT