Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats