Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștrii USR+!

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa consideră că demiterea ministrului Vlad Voiculescu nu rezolvă degringolada din sistemul de Sănătate, gafele făcute, lipsa de respect față de cetățenii acestei țări. Nu îi mai aduce înapoi pe pacienții care au murit la Spitalul Victor Babeș, din cauza unor neglijențe impardonabile.

Spune parlamentarul PSD, într-un text postat pe pagina sa de Facebook, că Voiculescu de la PLUS, atunci când era în Opoziție și s-au produs tragediile de la Colectiv și de la Piatra Neamț, invoca principiul responsabilității politice, sancționarea fermă a celor vinovați și demisia factorilor de decizie. Acum, a uitat de aceste percepte. Cu greu s-a lăsat urnit din funcția de ministru al Sănătății, unde nu a performat deloc. Dimpotrivă, a lăsat în urma sa dezordine, instituții medicale puse pe butuci, pacienți debusolați, aruncați în stradă în miez de noapte.

„În mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane: pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte, morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic. Asta e „reforma nesimțită” pe care o face USR+. Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștrii lor!

Indiferent a cui este culpa penală pentru moartea celor trei pacienți de la Victor Babeș, trebuie să existe și o răspundere politică din partea celor care au păstorit acest sistem. Iar răspunderea politică cea mai mare trebuie să o suporte cel care conduce sistemul, adică ministrul Sănătății. Acesta e principiul pe care cei de la USR+ îl cereau cu vehemență atunci când erau în opoziție și aveau loc tragedii care șocau întreaga opinie publică (ex. demisia cerută de Voiculescu după tragedia de la Colectiv).

Culmea ironiei e că, după incendiul de la Piatra Neamț, Voiculescu îi reproșa lui Nelu Tătaru exact ceea ce i se poate imputa lui acum în tragedia de la Victor Babeș: „Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent”.

Deci în viziunea lui Voiculescu din opoziție, Voiculescu-ministrul ar fi trebuit să verifice instalațiile de oxigen ca să nu se întâmple tragedia de la Victor Babeș! Controlul pe care l-a anunțat Vlad Voiculescu imediat după tragedia de la Victor Babeș este exact tipul de măsură pe care îl critica insistent când era în opoziție: „periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai târziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Și chiar așa s-a întâmplat după o altă tragedie, cea de la Institutul Matei Balș, când ministrul a mai făcut o anchetă, a povestit pe Facebook că trebuie să învățăm ceva din asta, dar nici până acum nu a prezentat un raport al acelei analize sau anchete – e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus Radu Popa.

Dâmboviţa

Portofel recuperat cu ajutorul jandarmilor de la Judecătoria Târgovişte

Publicat

pe

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Dragomirești, județul Dâmbovița, care a pierdut, astăzi – 7 mai 2021, pe Bulevardul Unirii din Târgovişte, un portofel cu bani, carduri bancare și documente personale l-a recuperat cu rapiditate datorită vigilenţei de care au dat dovadă jandarmii care își efectuau serviciul la Judecătoria Târgovişte.

Aceștia au observat portmoneul pe trotuar și, folosindu-se de actele pe care le conținea, l-au identificat pe proprietar. Bărbatul le-a mulțumit pentru gest și operativitate. Omul credea că are puține șanse să-și mai găsească portofelul pierdut.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biserica străbună, mereu alături de cei neajutorați și loviți de soartă

Publicat

pe

Solidaritatea și sprijinirea celor aflați în nevoi sunt două misiuni pe care reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviștei le îndeplinesc cu căldură și cu inimile deschise. Ieri,  Centrul Social de tip familial „Sf. Ierarh Nicolae” din Târgoviște a primit produse de curățenie și igienă din partea parohiilor Căprioru, Tătărani, Teiș și Sf. Nicolae Andronești.

„Această activitate filantropică continuă proiectul de sprijinire săptămânală a instituțiilor sociale din județul Dâmbovița, inaugurat de Înaltpreasfințitul Părinte și Mitropolit Nifon”, se precizează într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT