Connect with us

Dâmboviţa

Prin grija Guvernului Cîţu, administraţiile publice locale redevin codaşe la salarizare!

Publicat

pe

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, anunţă vremuri grele pentru întregul sistem bugetar românesc. Răul cel mare va fi suportat de administraţiile publice locale. Spune secretarul executiv al PSD Dâmboviţa că actualul memorandum propus de puterea PNL, USR PLUS şi UDMR este o sfidare la adresa celor care lucrează în acest sector de activitate. Dispariţa sau plafonarea unor sporuri va afecta grav nivelul de salarizare din sistemul bugetar. A vorbit edilul Târgoviştei despre sporurile pentru condiţii vătămătoare de muncă care au aprins puternic scena publică.

„Nu sunt de vină, aşa cum se încearcă acreditarea ideii, administraţia locală şi judeţeană, primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean şi aşa mai departe, pentru acordarea acestor tipuri de sporuri. Ele au fost acordate cu avizul Ministerului Sănătăţii”, a spus Cristian Daniel Stan.

Consideră primarul Târgoviştei că plafonarea unor sporuri coroborată cu scăderea drastică a salariilor din zona bugetară va duce la scăderi semnificative ale veniturilor celor care lucrează în administraţia locală. Modificările pe care actualii guvernanţii vor să le opereze în ceea ce priveşte salarizarea personalului bugetar va duce din nou la o criză de cadre bine pregătite în domeniul respectiv.

Se va produce exact ceea ce se întâmpla înainte de intrare în vigoare a legii salarizării unitare, când exista o lipsă acută de personal cu o temeinică pregătire profesională, care să poată face faţă rezolvării unor sarcini cu nivel ridicat de complexitate. I-a dat edilul ca exemplu pe funcţionarii care lucrează în compartimentele privind accesarea fodurilor europene, unde este nevoie de multă experienţă, cunoaşterea legilor şi normelor în materie, nu mai punem la socoteală volumul mare de muncă.

„Constatăm că, ori de câte ori este dreapta la putere în România, singura soluţie pe care o găsesc pentru echilibrarea bugetară constă în scăderea salariilor şi veniturilor”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa – Cristian Daniel Stan.

Reclama

Despre acest proiect iniţiat de ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe repede înainte, a spus primarul Târgoviştei că ar fi trebuit să aibă înainte o analiză de substanţă a situaţiei existente. Defavorizaţii de serviciu, în toată această aşa-zisă reaşeazare a salariilor, sunt angajaţii din cadrul administraţiilor publice locale, cei de la centru au mai puţin de suferit, par în continuare protejaţi.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. CE BINE

    19 aprilie 2021 at 16:31

    Poate ca va „saturati” cu mai putini bani, macar asa, pana la alegeri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite