Connect with us

Dâmboviţa

Prin grija Guvernului Cîţu, administraţiile publice locale redevin codaşe la salarizare!

Publicat

pe

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, anunţă vremuri grele pentru întregul sistem bugetar românesc. Răul cel mare va fi suportat de administraţiile publice locale. Spune secretarul executiv al PSD Dâmboviţa că actualul memorandum propus de puterea PNL, USR PLUS şi UDMR este o sfidare la adresa celor care lucrează în acest sector de activitate. Dispariţa sau plafonarea unor sporuri va afecta grav nivelul de salarizare din sistemul bugetar. A vorbit edilul Târgoviştei despre sporurile pentru condiţii vătămătoare de muncă care au aprins puternic scena publică.

„Nu sunt de vină, aşa cum se încearcă acreditarea ideii, administraţia locală şi judeţeană, primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean şi aşa mai departe, pentru acordarea acestor tipuri de sporuri. Ele au fost acordate cu avizul Ministerului Sănătăţii”, a spus Cristian Daniel Stan.

Consideră primarul Târgoviştei că plafonarea unor sporuri coroborată cu scăderea drastică a salariilor din zona bugetară va duce la scăderi semnificative ale veniturilor celor care lucrează în administraţia locală. Modificările pe care actualii guvernanţii vor să le opereze în ceea ce priveşte salarizarea personalului bugetar va duce din nou la o criză de cadre bine pregătite în domeniul respectiv.

Se va produce exact ceea ce se întâmpla înainte de intrare în vigoare a legii salarizării unitare, când exista o lipsă acută de personal cu o temeinică pregătire profesională, care să poată face faţă rezolvării unor sarcini cu nivel ridicat de complexitate. I-a dat edilul ca exemplu pe funcţionarii care lucrează în compartimentele privind accesarea fodurilor europene, unde este nevoie de multă experienţă, cunoaşterea legilor şi normelor în materie, nu mai punem la socoteală volumul mare de muncă.

„Constatăm că, ori de câte ori este dreapta la putere în România, singura soluţie pe care o găsesc pentru echilibrarea bugetară constă în scăderea salariilor şi veniturilor”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa – Cristian Daniel Stan.

Despre acest proiect iniţiat de ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe repede înainte, a spus primarul Târgoviştei că ar fi trebuit să aibă înainte o analiză de substanţă a situaţiei existente. Defavorizaţii de serviciu, în toată această aşa-zisă reaşeazare a salariilor, sunt angajaţii din cadrul administraţiilor publice locale, cei de la centru au mai puţin de suferit, par în continuare protejaţi.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. CE BINE

    aprilie 19, 2021 at 4:31 pm

    Poate ca va „saturati” cu mai putini bani, macar asa, pana la alegeri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: A fost semnat încă un contract de execuție în cadrul mega-proiectului de apă și canalizare

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ne anunță despre intrarea pe linie dreaptă a încă unui proiect important pentru confortul și civilizația comunităților din Dâmbovița. Este vorba de semnarea contractului de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Târgoviște, Aninoasa, Șotânga și Ulmi. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 7.400.000 de euro.

Lucrările presupun execuția a 8, 6 km de rețea distribuție apă potabilă și 443 de branșamente, precum și 19,6 km de canalizare și 639 de racorduri. De asemenea, vor fi reabilitate și retehnologizate două stații de pompare. Totodata, se vor construi patru noi stații de pompare a apei uzate și 10,2 km de conducte de refulare. Alte 1,5 km conducte de refulare vor fi reabilitate. Lucrările de execuție au ca termen de realizare 12 luni.

La Ulmi se reabilitează 5,6 km de rețea de alimentare cu apă și se vor efectua 362 branșamente. Va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 16,2 km și se vor efectua 515 racorduri. De asemenea, vor fi construite 4 stații noi de pompare a apei uzate și se vor amenaja 10,2 km de noi conducte de refulare.

La Târgoviște se va executa extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 1,6 km și vor fi realizate 54 branșamente. Se va extinde rețeaua de canalizare pe o lungime de 1,2 km și vor fi efectuate 26 de racorduri.

La Șotânga, se va extinde cu 1,4 km rețeaua de alimentare cu apă și se va efectua branșarea a 27 de consumatori. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare pe o lungime de 725 m și vor fi racordate la canalizare 29 de gospodării. Se vor reabilita/retehnologiza 2 stații de pompare existente și vor fi reabilitate 1,5 km de conducte de refulare.

La Aninoasa, se va executa extinderea rețelei de canalizare cu 1,4 km și branșarea la aceasta a 69 de gospodării.

„Contractul semnat este parte a celui mai mare proiect cu fonduri europene din întreaga regiune, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, prin care, cu ajutorul fondurilor europene de aproximativ 422.000.000 de euro, vom reuși să creștem gradul de confort a peste 250.000 de dâmbovițeni”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats