Connect with us

Dâmboviţa

Proiectele de la Spitalul Judeţean din Târgoviște merg înainte cu sau fără sprijinul actualului Guvern

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, critică debandada şi haosul guvernamental provocat în societatea românească şi aşa greu încercată de pandemie, de criza politică declanşată ca urmare a bătăliei orgoliilor şi ambiţiilor din coaliţa aflată la putere. Reprezentanţii PNL şi USR PLUS stau de ciondănelă după ce a fost demis ministrul Vlad Voiculescu de la Sănătate. În loc să fie procupaţi de starea naţiunii, de ceea ce trebuie făcut pentru a ieşi mai repede din acest coşmar, coaliţia a căzut pe-o rână.

Aşa cum bine a punctat liderul social-democrat, 400 de români au murit din cauza coronavirusului, în aceste zile marcate de alte preocupări guvernamentale, și alte sute de bolnavi zac pe holurile spitalelor şi în camerele de gardă, fiindcă în secţiile ATI nu mai sunt locuri! Aceste chestiuni nu-i interesează pe puternicii zilei preocupaţi de echilibristica pe care o fac pentru rămânerea cu orice preţ la putere.

Nu este posibil, a mai spus Corneliu Ştefan, ca în toată România să mai existe 20 de locuri în secţiile ATI, iar guveranţii să fie preocupaţi să scufunde țara într-o criză politică sinistră, iscată din cauza neînţelegerilor pe care le au în coaliţie. România trece printr-un moment dificil, iar ceea ce se întâmplă acum la nivelul arcului guvernamental afectează, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa, sănătatea cetăţenilor. Ar trebui ca puterea să se ocupe cu prioritate de proiectele din domeniul sănătăţii aflate în curs de derulare.

„Avem cel puţin trei astfel de proiecte importante în Dâmboviţa. Au fost lansate în această perioadă, de când am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean. Ne aflăm în achiziţie publică cu proiectul privind extinderea Departamentului Primiri-Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Valoarea lucrărilor este de 1.400.000 de euro, cu cofinanţare din partea CJ Dâmboviţa. Avem în plan să extindem Secţia de Cardiologie a aceleeaşi unităţi medicale. Am negociat cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi vedem astăzi că nu mai avem partener de dialog, nu mai avem cu cine sta de vorbă despre aceste investiţii. Dorim să dotăm Spitalul Judeţean cu un angiograf. Tot proiectul pe care l-am lansat are o valoare de peste 2 milioane de euro. Săptămâna aceasta, tot la capitolul sănătate, vom scoate la licitaţie sediul nou pentru ambulatoriul din cadrul Spitalului Judetean”, a precizat Corneliu Ştefan – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Şeful administraţiei judeţene este hotărât să ducă mai departe aceste proiecte deosebit de importante pentru viaţa şi sănătatea dâmboviţenilor, indiferent dacă Guvernul României acordă sau nu sprijin. Interesul cetăţenilor este prioritar.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT