Connect with us

POLITIC

Rareș Bogdan, despre Vlad Voiculescu: Alimentează teoriile conspirației!

Publicat

pe

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) îl acuză pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR PLUS, demis săptămâna trecută de premierul Cîțu, că alimentează teoriile conspirației în ceea ce privește COVID-19.

„Cu toată supărarea lui Vlad, cred că declarațiile făcute, cel puțin cele legate de COVID-19… Noi ne luptăm de un an și trei luni cu o propagandă venită inclusiv din zona estică a Europei, extrem de agresivă, nu poți să dai apă la moară, să alimentezi toate teoriile conspiraționiste cu privire la ascunderea de morți… E a doua oară! Prima dată a fost un răspuns dat Violetei Alexandru pe pagina de Facebook. Noi ce facem? Alimentăm teoriile conspirației?! Când vedem oameni care mor, când vedem apropiați care de abia primesc oxigen la propriu?! E inadmisibil!”, a declarat Rareș Bogdan, citat de DC News.

POLITIC

Eveniment emoționant la Ialoveni, Republica Moldova la 105 de la Unirea Basarabiei cu România

Publicat

pe

27 martie 2023, cu ocazia aniversării a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, în orașul Ialoveni din Republica Moldova, în cadrul unui eveniment deosebit, au fost dezvelite busturile a doi mari făuritori ai Unirii Basarabiei cu România: Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț.

La ceremonie au participat numeroase personalități politice, administrative, culturale și religioase, atât din România cât și din Republica Moldova, respectiv: Igor Grosu – președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputatilor din România, Titus Corlățean – senator al României, Sergiu Prodan – ministrul Culturii al Republicii Moldova, Lucian Romașcanu – ministrul Culturii al României și Cristian Leon Țurcanu – ambasadorul României în Republica Moldova.

Oaspeții au fost primiți cu aplauze de către publicul prezent la eveniment și cu părintească căldură și bucurie duhovnicească de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

După oficierea slujbei a avut loc ceremonia de dezvelire a busturilor celor doi făuritori, instalate în parcul „Sfatul Țării” de pe „Aleea Deputaților din Sfatul Țării” din municipiul Ialoveni și depunerea de coroane de flori.

„La eveniment au luat cuvântul deputați din Parlamentul Republicii Moldova și al României, respectiv conducătorii Ministerelor Culturii ale celor două țări. Aceștia au subliniat importanța Unirii Basarabiei cu România pentru poporul nostru, ca simbol al unității și solidarității românilor de pretutindeni, vorbind despre legătura istorică strânsă dintre cele două maluri ale Prutului.

Domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România, a afirmat că, la fel ca acum 105 ani, România va fi mereu alături de Republica Moldova și va apăra interesele și integritatea teritorială a poporului de pe malul stâng al Prutului, care are datoria de a-și cinsti cum se cuvinte neamul, limba, pământul și istoria.

De asemenea, a mai afirmat că „după decenii întregi de discriminare și inechitate, se face în sfârșit dreptate pentru Mitropolia Basarabiei”, prin decizia legislativului de la Chișinău de a transmite cu titlu gratuit clădirea fostului Seminar de Teologie ultimului său proprietar de drept, care este Mitropolia Basarabiei.

În același timp, Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a apreciat sprijinul constant acordat de România Republicii Moldova și a exprimat speranța că clasa politică actuală va avea puterea să ia decizii istorice în aceste momente decisive, așa cum au făcut-o și făuritorii Unirii.

ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a subliniat importanța comemorării acestui moment istoric. În opinia Înaltpreasfinției Sale, acesta este un eveniment care ne amintește de necesitatea și datoria noastră de a lupta pentru același ideal al unirii, în beneficiul viitoarelor generații. De asemenea, a vorbit despre importanța unității și solidarității poporului român, indiferent de frontierele politice și geografice.

Înaltpreasfințitul Petru a subliniat și faptul că, în acest moment, avem datoria să respectăm și să onorăm memoria celor care au contribuit la realizarea acestei Uniri, făcând apel la toți românii să fie uniți și să continue să lucreze împreună pentru același scop – consolidarea unității și identității naționale românești.

La final Părintele Mitropolit a înălțat o rugăciune pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, invocând pacea și binecuvântarea Harului Sfântului Duh peste toți cei care au contribuit și contribuie necontenit la consolidarea relațiilor dintre frații de credință, de neam și de limbă”, a precizat Mitropolia Basarabiei, într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

AGRICULTURĂ

Marian Țachianu, deputat: Ucraina trebuie ajutată, dar fără să fie distrusă agricultura românească!

Publicat

pe

Facilitățile pe care Comisia Europeană le-a creat Ucrainei în domeniul comerțului cu anumite produse agricole au dus la crearea unor probleme majore fermierilor români. Aceștia au înregistrat pierderi masive din cauza faptului că nu își mai pot vinde cerealele sau sunt obligați să le comercializeze la prețuri infime, sub costurile generate de activitatea de producție.

Nu mai vorbim de faptul că, pentru a veni în sprijinul țării răvășite de război, mijloacele de transport au fost alocate către punctele de frontieră pentru a transporta produsele agricole din Ucraina, iar ale noastre zac în silozuri. Cantitatea mare de marfă ucraineană a exercitat presiuni asupra prețurilor. Așa s-a ajuns la scăderi pe piața grâului, porumbului, rapiței, cărnii de pasăre, ouă, lapte, miere etc.

Deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu consideră că este nevoie de acordarea unui ajutor consistent fermierilor români pentru a fi depășită această situație de criză în care au intrat fără voia lor. Sunt victime colaterale ale unui război. Într-adevăr, Ucraina trebuie ajutată, dar fără să fie distrusă agricultura românească, fără să fie aduși în sapă de lemn fermierii noștri. Mai spune deputatul Țachianu că, dacă, în cazul agriculturilor români, există o mulțime de norme care trebuie respectate, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, în cazul produselor care vin din Ucraina, se face rabat de la tot. Nu mai contează dacă există neconformități și abateri de la standardele privind calitatea! Eforturile fermierilor români de a furniza pe piață hrană curată nu mai contează.

„Uniunea Europeană a propus ca României să îi fie alocate 10 milioane de euro din rezerva de criză, pentru a acoperi pierderile survenite. Din păcate, suma este mică în raport cu pagubele pe care le-au suferit fermierii noștri. Compensările care vor ajunge la agricultori vor fi insignifiante. Nu vor atinge efectul scontat. Oamenii vor rămâne în continuare cu problemele nerezolvate. Este nevoie de o alocare mult mai consistentă pentru echilibra cât de cât lucrurile”, a precizat deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats