Connect with us

OPINII

S-a mai pus o aspirină în borcanul guvernării

Publicat

pe

Coechipierii acestei guvernări de pomină, născută din ciulinii interesului, au bătut din nou palma, chiar dacă sub priviri veninoase, cu strângere de măsele și cu un euro care urcă, urcă, spre disperarea românilor care nu știu cum să mai supraviețuiască.

Cîțu, Orban, Cioloș, Barna și un paj de serviciu de pe la UDMR au pozat într-un fel de cavaleri ai apocalipsului. Noroc cu măștile de protecție! Nu am mai putut să le vedem chipurile indigeste, plate, cu vână de ciocoi ahtiat după putere.

Ne-am obișnuit să le vedem doar ochii. Sclipeau de mulțumire că și-au mai salvat, pentru o perioadă nedefinită, pozițiile bine remunerate și extrem de călduțe. Nu au făcut pace pentru țară. S-a văzut în ultimele zile cum decurg lucrurile, în ce a constat discursurile lor. Interesul național, mai puțin. Aroganță, orgolii, tupeu. Totul pentru găști. I-a speriat mai mult ideea că ar putea să vină la guvernare PSD, iar ei, boemii liberali și hastagiștii buni doar de clănțănit în piețele publice, vor cădea în derizoriu.

Pe moment s-au salvat. Dar acest Guvern închegat pe criterii clientelare, fără nicio noimă politică, va avea nevoie de multe laxative să reziste. Și tot își vor rupe curul până la urmă. I-a stimulat un pic și PSD-ul la unitate, măcar de conjunctură, când au anunțat, parcă prea pe repede, că vor depune moțiune de cenzură.

Acum, după pacea de la București dintre liberali, neomarxiști și cocheții și nevinovații UDMR-iști nu mai contează, cel puțin pentru următoarele două-trei luni, moțiunea de cenzură. Dar asta nu înseamnă că social-democrații trebuie să intre din nou sub cochilie. Ăștia care ne conduc acum din inerția pandemiei trebuie tocați mărunt. Fiecare gest și cuvințel, fiecare acțiune, decizie, disecate, comentate și aduse la cunoștința poporului care, zadarnic, așteaptă o viață mai bună.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite