Connect with us

OPINII

S-a mai pus o aspirină în borcanul guvernării

Publicat

pe

Coechipierii acestei guvernări de pomină, născută din ciulinii interesului, au bătut din nou palma, chiar dacă sub priviri veninoase, cu strângere de măsele și cu un euro care urcă, urcă, spre disperarea românilor care nu știu cum să mai supraviețuiască.

Cîțu, Orban, Cioloș, Barna și un paj de serviciu de pe la UDMR au pozat într-un fel de cavaleri ai apocalipsului. Noroc cu măștile de protecție! Nu am mai putut să le vedem chipurile indigeste, plate, cu vână de ciocoi ahtiat după putere.

Ne-am obișnuit să le vedem doar ochii. Sclipeau de mulțumire că și-au mai salvat, pentru o perioadă nedefinită, pozițiile bine remunerate și extrem de călduțe. Nu au făcut pace pentru țară. S-a văzut în ultimele zile cum decurg lucrurile, în ce a constat discursurile lor. Interesul național, mai puțin. Aroganță, orgolii, tupeu. Totul pentru găști. I-a speriat mai mult ideea că ar putea să vină la guvernare PSD, iar ei, boemii liberali și hastagiștii buni doar de clănțănit în piețele publice, vor cădea în derizoriu.

Pe moment s-au salvat. Dar acest Guvern închegat pe criterii clientelare, fără nicio noimă politică, va avea nevoie de multe laxative să reziste. Și tot își vor rupe curul până la urmă. I-a stimulat un pic și PSD-ul la unitate, măcar de conjunctură, când au anunțat, parcă prea pe repede, că vor depune moțiune de cenzură.

Acum, după pacea de la București dintre liberali, neomarxiști și cocheții și nevinovații UDMR-iști nu mai contează, cel puțin pentru următoarele două-trei luni, moțiunea de cenzură. Dar asta nu înseamnă că social-democrații trebuie să intre din nou sub cochilie. Ăștia care ne conduc acum din inerția pandemiei trebuie tocați mărunt. Fiecare gest și cuvințel, fiecare acțiune, decizie, disecate, comentate și aduse la cunoștința poporului care, zadarnic, așteaptă o viață mai bună.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Democrația prinde miros de… aranjament!

Publicat

pe

Zilele acestea, au căzut în capul nostru, al românilor alegători, două bombițe din categoria fâsâite. Nesemnificative. Nu au provocat emoții, nici nu ni s-a făcut pielea găină și nici nu am lăcrimat pseudo-mulțumiți.

Prima veste din categoria sfânta banalitate. Asta, fiindcă ni se promitea o supersurpriză. Liderii coaliției PSD-PNL ne anunță că au găsit eroina europarlamentarelor. Deschizătoarea de listă comună. Zâna concordiei și a toleranței. Ramona Chiriac. A apărut din nemărginitul funcționăresc european, din spuma aparatului birocratic comunitar, o femeie care să lumineze lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Are un CV cât Casa Poporului! Nici nu trebuie mai mult.

Nu am știut că există această persoană. Și ea era acolo, funcționar de lux, de elită. Membru al gărzii speciale de la Bruxelles. Și noi o vom vota. Inertic. Fără să ne pese. O imagine. Un concept. O alegere care nu este a noastră. Este că este, că trebuie să fie. Europarlamentarul cu două capete. Unul PSD și celălalt PNL. Este de urmărit care îl va mânca pe celălalt primul și când. Concluzia ar fi că politica s-a birocratizat. Locul politicienilor este luat, încet-încet, de funcționari.

A doua veste. Ciudată prin subiect și context. Ceva de picat din picioare. Nu furnicături, emoții și alte sensibilități de muritor de rând. Președintele Iohannis, în stilu-i caracteristic, fad, gol, aproape rece, fără elocință și eficiență, să nu zic șters, ne anunță că va candida pentru funcția de secretar general al NATO. O face în numele României! Pe cerul zvonurilor zburau de mai multă vreme baloane de săpun umplute cu astfel de informații. Făceau poc. Apăreau altele. Iar poc. Alt balon. Acum minunea ține mai mult. O fi vreun semn? Așa, dintr-odată, președintele, mobilă de lux, vrea să fie șeful NATO. Cineva, cu siguranța, sprijină din umbră această candidatură, altfel nu ar fi făcut Klaus Iohannis anunțul cu pricina. Are un suport! Eu nu l-am susținut și cred că nici tu și nici ei. Este un semn că democrația a început să miroase a aranjament…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Se caută de zor candidatul afiș…

Publicat

pe

Se vede cu ochiul liber, România se află într-o criză de politicieni adevărați. Am zis adevărați. Oameni cu har, cu dăruire, cu sufletul și mintea aproape de acest popor păcălit din ce în ce mai tare, dus cu zăhărelul, cu acadeaua și alte finețuri inventate de consultați șireți, angajați doar să producă voturi și simpatie. Cu orice preț!

Coaliția încă o caută pe Ioana d’ Arc, independentă, verticală, luptătoare, care să fie în fruntea listei la europarlamentare și care, culmea, să nu țină nici cu PSD, nici cu PNL. Măcar la vedere și doar o bucată de vreme! Abia aștept să o văd. Știu că nu va provoca emoții. E greu să găsești o Maica Tereza care să accepte să fie europarlamentară așa, tam-nisam. E o păcăleală! După, vine potopul. Aceleași chipuri și metehne. Nu poți să o dai la o parte pe Adina Vălean, a fost comisar european, nici pe X sau pe Y, sunt oamenii noștri, deja curge în ei sânge albastru, de Bruxelles. Mai vin câteva bucăți de candidați de la trustul lui Voiculescu. Nu putem să-l refuzăm. Doar ne pune imaginea pe pâine.

Prin interiorul coaliției încă nu s-au făcut listele, se negociază. Dacă politicieni nu avem, se caută afișe. CV-uri la ramă! Și, uite așa, la alegeri, o să ne trezim pe liste cu sportivi – fotbaliști, atleți etc. Cântăreți, posibil și filozofi. Nu contează. Să aducă voturi. Vrăjeală.

Politicianul cu har, dacă există, la mănăstire cu el. La penitență și rugăciune. Pe frontul interesului național și european, avem nevoie de soldați care să știe să stea în poziția de drepți și să percuteze rapid la ordin. Ăla cu har nu prea răspunde la comenzi. Nu îi stă în caracter.

Prin toate ogrăzile partidelor este la fel. Se caută găina cu ouă de aur sau cocoșul rău în pinteni. Sau măcar, acolea, ceva care să înlocuiască produsul original! Asta e. Din păcate, se umblă bezmetic după etichete. Nu după oameni. Politica românească nu prea mai are nevoie de ăștia…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite