Connect with us

OPINII

Sub greutatea malacilor în uniformă!

Publicat

pe

Am constatat, cu adâncă mâhnire, că eroii noștri, polițiștii, cei îmbrăcați, hrăniți de stat, purtați în mașini de serviciu elegante (numai perne de aer să plutească pe deasupra pământului nu au!), își fac în continuare de cap.

Au unii dintre ei, care, sincer, nu știu pe ce căi și cai au intrat în sistem, un comportament importat parcă din anii ’50, cine știe de prin ce Gulag. Cum poți tu, om al legii, plătit de toată frunza și iarba contributorilor, să încaleci pe un om, în public, să îi pui genunchii pe gât și piept, să-l țintuiești la pământ ca pe porcul pregătit de sacrificare, ba chiar să-l omori, așa, de dragul funcției și al aroganței.

Vașnicii polițiști români, care se cred buricul pământul când sunt în uniformă și cu pistolul la brâu, nu au văzut și ei ce s-a întâmplat prin SUA, când colegii lor de meserie au omorât un om cam în aceleași condiții? Cum a vuit planeta? Câte proteste au avut loc în toată America după acest episod tragic?

Ei, nu suntem americani! La noi, solidaritatea e mai rară. Parcă am văzut pe unul în piața aceea din Pitești, unde s-a petrecut nenorocirea cu polițiștii din epoca de piatră, care stătea la masă și mânca liniștit în timp ce malacii în uniformă, tinerei, stătuți, erau grămadă pe amărâtul de 63 de ani. Alții se făceau că nu văd scena. Puneau mâinile la ochi. Cam ăștia suntem. Din fire, lași și insensibili la suferința aproapelui!

Ce au păzit șefii gealaților, parcă mai buni într-un abator, nu le-au prezentat cazul din America, că e celebru? Nu le-au făcut instructajul? Nu le-au vorbit despre adevărata menire a unui polițist, aceea de a ști să comunice cu cetățeanul, să aibă conduită ireproșabilă, să fie în primul rând buni observatori, investigatori? Un polițist dintre cei specializați în pus la sol cetățeanul, fusese mutat la Pitești de prin Ialomița pe motive disciplinare. Uite că s-a educat în Argeș! A făcut-o de oaie. Nu mai bine era ejectat din Poliție? A fost cocolit și uite unde s-a ajuns.

E putred rău sistemul. Nu mai există nici pe acolo echilibru. Goana după funcții bine plătite, după poziții privilegiate, mâncătoria dintre colegi au pus în umbră profesionalismul. Ceea ce s-a întâmplat la Pitești este o dovadă a superficialității și a nepregătirii. Pentru mine, polițist nu este arogantul care te sfidează de sub caschetă, cel care îți pune bețe în roți cu orice preț sau care te amenință de după biroul unde se simte împărat și îți spune cât e de tare. Nu îl apreciez pe omul în uniformă care se pricepe să culce la pământ, ca pe o vită, orice ilustru anonim din te miri ce pricini simpliste, iar cu interlopii discută prietenește stând cu coatele pe capota mașinii de lux. Am mai spus: indivizii din această specie au loc prin abatoare, nu în Poliție. Păcat de restul polițiștilor care sunt demni, profesioniști, echilibrați, apreciați, profesioniști, că sunt făcuți de râs de astfel de colegi.

A murit un om. Simplu, amărât, necunoscut, fără cine știe ce CV pompos, dar un om, un semen de-al nostru. Sub greutatea malacilor în uniformă de la Pitești puteam fi oricare dintre noi… La asta să ne gândim.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Puterea JUSTIŢIEI sau Justiţia PUTERII (I)?

Publicat

pe

de

Aşa aş putea rezuma chestiunea care mi-a fost pusă în mod invariabil, ba chiar obsesiv, în ultima vreme, de către prieteni, amici, simple cunoştinţe şi clienţi, atât sub formă de întrebare ce aştepta răspuns cât şi de imprecaţie retorică ce invita la o matură şi profundă reflecţie. M-am abţinut să mă pronunţ, întrucât personal aş fi nepermis de… subiectiv. Vă invit însă pe dumneavoastră, stimaţi cititori, să reflectaţi şi să încercaţi să răspundeţi.

Nu mai este un secret pentru nimeni că actuala stare de precaritate acută, disconfort omniprezent şi psihoză generală evolutivă a fost iniţial generată de apariţia, în condiţii extrem de dubioase şi controversate (…), a actualei pandemii, cu consecinţe absolut dezastruoase, induse şi amplificate de către gloata de incompetenţi notorii lipsiţi de profesionalism şi morală elementară, propulsaţi „la vârf” tocmai datorită totalei lor supuşenii ori prin tot felul de alte aranjamente oculte: nepotisme, fustangeală şi / sau atotputernica şpagă.

În aceste timpuri nefaste, binecunoscutele personaje toxice direct interesate doar de bani şi putere, adevărate coropişniţe transpartinice infame ce se înfruptă nestingherite din ce a mai rămas din averea naţională şi gajează viaţa generaţiilor viitoare – indivizi pe care personal îi dispreţuiesc profund şi pe care mă abţin să-i numesc din motive de igienă intelectuală legitimă – îşi continuă netulburaţi operaţiunile de spoliere a Ţării şi aservire a poporului.

Realitatea de zi cu zi ne îndeamnă să ne punem întrebarea legitimă de a şti DACĂ Justiţia este, în realitate, aşa cum ar trebui să fie, o PUTERE de sine stătătoare, onestă, neînfricată, care să contribuie în mod serios, eficace, responsabil și absolut echidistant, chiar și impotriva tendinţei naturale tot-acaparatoare a puterii administrativ-politice şi a acoliţilor săi, la crearea și menţinerea echilibrului constituţional, fragil şi instabil prin însăşi natura sa, dar imperativ necesar existenţei unei stări de cvasi-democraţie, mai degrabă un ideal spre care ne propunem să tindem fără a o putea garant vreodata.

Ori DACĂ, dimpotrivă, Justiţia nu este, în parte, decât un fel de giruetă a PUTERII, cu care este în concordanţă ori în opoziţie de fază, punctual sau vremelnic, în funcţie de propriile sale interese categoriale ori de concepţiile de grup al celor care practică, în profitul forţelor financiare oculte care-i „sponsorizează” pe ascuns, un militantism politico-social deşănţat, deşi totalmente interzis magistraţilor, dar la care respectivii se livrează cu insolenţa generată şi garantată de impunitatea de facto de care beneficiază, orice ar face – spre exemplu non-exhaustiv, diverşii haştagi, catalogaţi ca neomarxişti, söröşito-o (pretins) progresişti… Dumneavoastră ce credeţi?

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește în continuare

Dâmboviţa

Povestea merge mai departe, șontâc-șontâc…

Publicat

pe

Președintele PNL Ludovic Orban a venit, miercuri – 16 iunie 2021, la Braniștea, să-și lingă rănile făcute de colegii din partid care l-au trădat. A făcut o baie de mulțime liberală. Putea să fie și una adevărată, dar piscina candidatului PNL pentru funcția de primar la Braniștea era goală. O imagine oricum grotescă, parcă ruptă dintr-un scenariu de comedie cu politicieni vânturați de neprevăzut și neobișnuit. Oameni înșirați în jurul unei imense gropi…

Despre simbolistica peisajului, nu are rost să vorbim. Mult galben. Dame PNL-iste îmbrăcate de sus până jos în culoarea partidului, steaguri, ovații, muzică veche. La fel ca și textele vorbitorilor! Orban nu a mai avut forța de odinioară, pe când era aghiotantul lui Iohannis. Discursul său s-a cantonat într-un simulacru de atac asupra deputatului Marian Țachianu. Neconcludent și răutăcios. Se vedea de la o poștă că este măcinat mai mult de problemele interne din partid. A spus că PNL este o echipă. Chiar? Parcă lucrurile spun altceva.

Virgil Guran a improvizat mai plăcut, glumeț, a insistat pe gaze, apă și canalizare. A dat de înțeles celor de față că cine este la putere, ăla face. Nimic despre alte obiective de infrastructură din județ, sufocate în fașă de partenerii de guvernare. Guran nu putea să scape prilejul de a-și arăta atașamentul față de Ludovic Orban. I-a administrat o doză de încredere din farmacia proprie, neparafată de Cotroceni. Doar a fost și încă mai este unul dintre generalii săi, chiar dacă, de când este Cîțu premier, are mai mult rangul de caporal în partid.

A vorbit și candidatul PNL la Primăria Braniștea, Mihai Vișinescu. Puțin și fără vlagă! Stins. Ceva să fie. Părea cu gândurile în altă parte. Sau poate emoția. A spus doar atât:
„Vă mulțumesc că astăzi sunteți alături dă mine. Pe 27 iunie vă aștept la vot. Vom învinge!”.

Și, după cum scria pe toate umbreluțele din orgrada lui Vișinescu, povestea merge mai departe. Completăm noi, șontâc-șontâc…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT