Connect with us

Dâmboviţa

Sănătatea are nevoie urgentă de 1 miliard de euro pentru a depăși criza pandemică

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban consideră că sănătatea cetățenilor ar trebui să primeze, mai ales în contextul nefericit al stării de pandemie care ne-a complicat existența de mai bine de un an de zile. Jocurile politice trebuie să înceteze!

Pe moment, reprezentanții Coaliției aflate la guvernare au făcut pace. După demiterea lui Vlad Voiculescu, USR PLUS a nominalizat-o pentru funcția de ministru al Sănătății pe Ioana Mihăilă. Aceasta a promis că va lua măsurile necesare, astfel încât românii să nu aibă de suferit prea mult din cauza sistemului de sănătate. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile.

Social-democrata Carmen Holban vine cu câteva propuneri care să îi ajute pe români să depășească mai repede criza pandemică prin care trecem. Speră ca șefa de la Sănătate să le îmbrățișeze și să le pună în practică.

„Testare extinsă și anchete epidemiologice pe bune pentru oprirea răspândirii virusului COVID-19. Facilitarea accesului la vaccin prin înființarea de micro-centre de vaccinare în toate localitățile, implicarea activă a celor peste 11 mii de medici de familie pentru dublarea capacității de vaccinare

Finanțarea urgentă cu suma de minimum 1 miliard lei a cheltuielilor pentru secțiile ATI de unde s-au tăiat masiv bani și pentru achiziția urgentă de medicamente pentru spitalele care nu mai au cu ce să trateze pacienții”, sunt temele pe care le propune deputata Carmen Holban ministrului Sănătății Ioana Mihăilă.

ACTUALITATE

Uniți întru credință de Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Nucet

Publicat

pe

Procesiunea religioasă organizată la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița, de Izvorul Tămăduirii a adunat anul acesta, din cauza situației epidemiologice, mai puțini credincioși decât în anii trecuți, dar important este că nu a mai fost întreruptă, așa cum s-a întâmplat în 2020 când ne-am aflat în stare de urgență și ne-a fost interzisă.

A fost prezent, astăzi – 7 mai, la Mănăstirea Nucet și președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la ceremonialul religios deputații PSD Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, precum și mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și judetene.

După încheierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au pornit în procesiune spre binecunoscutul loc de pelerinaj „Fântâna de leac” din pădurea de lângă Mănăstirea Nucet, unde a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici, la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită.

„Prezența oamenilor la Aghiazma mică, săvârșită de soborul de preoți și de diaconi la „Fântâna de leac”, ne-a arătat, încă o dată, cât de puternice sunt rădăcinile credinței noastre în Dumnezeu.

De asemenea, cu ocazia zilei comunei Nucet, le urez tuturor locuitorilor acesteia un sincer și călduros „La Mulți Ani”. Să vă bucurați sănătoși, alături de cei dragi, de tot ceea ce ați realizat și sunt convins că, anul viitor, vom putea sărbători așa cum trebuie ziua comunei.

Nu în ultimul rând, mulțumesc jandarmilor, polițiștilor și pompierilor dâmbovițeni pentru modul în care au avut grijă ca sărbătoarea Izvorului Tămăduirii să se desfășoare fără probleme”, a spus președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Portofel recuperat cu ajutorul jandarmilor de la Judecătoria Târgovişte

Publicat

pe

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Dragomirești, județul Dâmbovița, care a pierdut, astăzi – 7 mai 2021, pe Bulevardul Unirii din Târgovişte, un portofel cu bani, carduri bancare și documente personale l-a recuperat cu rapiditate datorită vigilenţei de care au dat dovadă jandarmii care își efectuau serviciul la Judecătoria Târgovişte.

Aceștia au observat portmoneul pe trotuar și, folosindu-se de actele pe care le conținea, l-au identificat pe proprietar. Bărbatul le-a mulțumit pentru gest și operativitate. Omul credea că are puține șanse să-și mai găsească portofelul pierdut.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT