Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Află ce s-a întâmplat în ședința CLM Târgovişte de i-a supărat pe reprezentanţii bisericii!

Publicat

pe

Ședința ordinară de Consiliu Local desfășurată astăzi la Târgoviște, chiar în Postul Mare al Paștelui, în Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost una plină de discordie. Cei care au contribuit din plin la alterarea stării de minimă înțelegere în forul legislativ local au fost reprezentanții USR PLUS și, pe lângă ei, și-au adus contribuția, abținându-se de la vot, și consilierii de la PRO România, PNL și PMP.

Situația care a generat explozie în comunitate și care a provocat indignare și în rândul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române a fost generată de solicitarea celor de la USR PLUS ca să fie sistată procedura de acordare a unui sprijin financiar Arhiepiscopiei în vederea înființării unui nou cimitir pe teritoriul municipiului Târgoviște. Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a luat imediat poziție, criticând vehement această împotrivire manifestată de niște târgovișteni aleși ai comunității.

„USR-PLUS a propus să fie sistat sprijinul financiar prevăzut pentru susţinerea înființării noului CIMITIR, ceea ce nu m-a surprins, căci, cu privire la aceștia m-am lămurit de când au refuzat să jure cu mâna pe Biblie.

Surprinzător este faptul că reprezentanții partidelor PNL, PMP şi PRO România s-au abţinut de la vot, arătând, poate, că nu le pasă de nevoile întregii comunităţi.

După cum este cunoscut, începând cu anul 2020, Arhiepiscopia Târgoviştei depune eforturi pentru înfiinţarea unui nou cimitir în municipiul Târgovişte, având în vedere că, în ultimii ani, s-au primit numeroase cereri din partea târgoviştenilor, privind asigurarea locurilor de înmormântare necesare, în condiţiile în care, cele trei cimitirele existente nu mai fac faţă noilor solicitări. Un cimitir în Târgoviște nu este un lux, este o necesitate! Noi avem grijă de morții noștri pentru că-i respectăm și, de aceea, cu mare evlavie așezăm în pământ rămășițele lor pământești, întru așteptarea Învierii. Cimitirul este locul care ne leagă de memoria celor plecați dincolo, dar este și semnul ce ne aduce aminte că viața noastră este trecătoare!

Reamintesc faptul că în ziua de 30 ianuarie 2020, consilierii locali municipali au hotărât cedarea, în folosință gratuită, către Arhiepiscopia Târgoviștei, a unei suprafețe de teren de aproximativ 5,5 hectare, aflată în proprietatea UAT Târgoviște, la marginea orașului, adiacent DN 72, pentru construirea noului cimitir cu o capacitate de peste 15.000 de locuri.

Despre importanţa acestui proiect s-a mai discutat şi în trecut, dar, se pare că, unii dintre aleşii noştri au uitat că se află în slujba cetăţenilor şi, cu această ocazie, aş dori să le remintesc că oricât ar insista să joace rolul „corectitudinii politice“ şi să redefinească lumea contemporană, pentru românii care gândesc, neamul va rămâne pentru totdeauna definitoriu alcătuit din moşii şi strămoșii, bunicii, şi părinții noştri.

Construirea şi amenajarea acestui cimitir se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi va costa peste 15 milioane lei, din care, CLM Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița le-am solicitat câte 1 milion lei. Întreaga incintă va fi străbătută de drumuri şi alei betonate, va include spaţii verzi, capelă, camere mortuare, servicii de pompe funebre, locuri de parcare, staţie pentru transportul în comun şi alte facilităţi demne de un proiect modern, civilizat şi european.

Așadar, trebuie să învingem balaurii vremurilor noastre! Și o vom face! Sper că, urgent, forurile superioare ale formaţiunilor politice amintite vor îndrepta situaţia creată astăzi de propriii consilieri locali şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu lupta cotra intereselor şi nevoilor cetăţenilor oraşului nostru.Mulțumesc consilierilor locali municipali PSD care au votat acest proiect. Rămân, întotdeauna, cu gândul la Dumnezeu”, a precizat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats