Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Strada Cornel Popa din Târgoviște va fi deschisă circulației rutiere în câteva zile

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște a anunțat, astăzi – 27 aprilie 2021, că lucrările de asfaltare a străzii Cornel Popa (artera paralelă cu râul Ialomița, între podul Mihai Bravu și podul de la Valea Voievozilor) sunt aproape gata. Dacă nu va ploua în zilele următoare, de joi – 29 aprilie, respectivul drum va fi deschis circulației. În zonă, se va amenaja o cale de acces către Grădina Zoologică și Skate Park, plus o parcare. Asta înseamnă că se va reduce aglomerația care se formează la cele două intrări în Parcul Chindia care există în prezent.

„Strada Cornel Popa este o arteră care oferă o alternativă, paralel cu Calea Domnească, pentru traficul rutier ușor. Iată că, obiectiv după obiectiv, stradă după stradă, centură municipiului Târgoviște se finalizează. Se va face marcajul și, dacă nu va ploua săptămâna aceasta, va fi deschis circulației în ziua de joi.

De asemenea, tot joi, va fi deschis circulației și podul nou de la Teiș. Este vorba de lucrările care au vizat construirea de la zero a unui sens de circulație. Mai este puțin de lucru la rosturi și după aceea deschidem sensul acesta, trecem pe celălalt sens, facem rosturile, mai turnăm un strat de asfalt și va fi finalizată și acea parte a centurii municipiului Târgoviște.

De asemenea, într-un stadiu foarte avansat sunt și lucrările de la lotul I, este vorba de pasajul Petru Cercel, cu toată zona, cu strada Laminorului, cu strada Petru Cercel și cu stațiile de pompare pe care le avem acolo. Subliniez că am beneficiat de un sprijin serios din partea Consiliului Județean Dâmboviţa pentru finalizarea acestui lot al centurii municipiului Târgoviște.

Iată că, după foarte mult timp în care acest proiect părea blestemat, suntem la finalizare. Practic, pe o parte dintre loturi au început recepțiile, pe cealaltă parte vor începe luna aceasta, iar ultimele lucrări vor fi finalizate undeva în luna mai. Sperăm ca începutul verii să însemne și finalizarea acestui proiect deosebit de important pentru municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 26 mai 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, joi – 26 mai 2022, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe șantierul de la Școala Malu cu Flori

Publicat

pe

Malu cu Flori este una dintre cele mai frumoase localități din județul Dâmbovița. Comuna se află la marginea de nord-vest, la graniță cu Argeșul. Și aici, ca peste tot, se produc schimbări în plan socio-edilitar, dar ritmul este dat de puterea economică a localității. Dacă pe teritoriul așezării nu există firme puternice, societăți comerciale care să contribuie prin taxe și impozite la bugetul local, este greu să demarezi și să duci la capăt proiecte importante pentru comunitate. Nu ai decât șansa de a apela la programele europene în materie de investiții, la fondurile acordate de Guvern sau la sprijinul Consiliului Județean. Actualul primar, Ion Constantin, nu s-a dat bătut, în ciuda greutăților întâmpinate pentru realizarea unor obiective necesare localității. Împreună cu echipa din Primărie și cu ajutorul colaboratorilor externi în materie de consultanță, caută soluții, oportunități de dezvoltare.

Una dintre investițiile care trebuia musai să apară la Malu cu Flori este reprezentată de școală. De câțiva ani, copiii din comună își desfășoară activitatea educațională în stare de provizorat, în mai multe schimburi, nemaiexistând spații suficiente și care să se preteze unui învățământ de calitate.

Lucrările de execuție la școala din centrul comunei au început în urmă cu două luni. Edilul este mulțumit de ritmul de pe șantier. Obiectivul ar trebui să fie gata în 2023. Situația economică generală a adus probleme și la Malu cu Flori. În prima fază de după explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, nu se găseau materiale de construcții, apoi au început să se scumpească. Ne-a spus primarul că, deocamdată, diferențele între valoarea proiectului și costurile apărute sunt de 150.000 de lei. Actualizările se efectuează lunar. Acest hop a fost trecut, iar lucrările continuă.

„Am trecut la faza de pregătire a nivelului parter. S-a lucrat la tot ceea ce a însemnat fundația și s-a lucrat la zidul de sprijin de la terenul de sport și s-au efectuat demolările interioare. Acum, se lucrează la acoperișul vechi, să îl demolăm”, ne-a precizat Ion Constantin.

Până la deschiderea noii școli pe care primarul speră să o vadă gata înainte de termenul stabilit prin contract, cei 150 de copii din Malu cu Flori învață în Căminul Cultural. Administrația publică locală a reușit să reamenajeze o serie de încăperi, biblioteca, spațiul destinat muzeului satului, încăperea artiștilor, bucătăria. Totul a căpătat atmosferă de instituție de învățământ. Dacă nu se găsea această soluție de provizorat, copiii ar fi trebuit să fie transferați pe perioada lucrărilor la Școala din Voinești, ceea ce ar fi însemnat un efort în plus, și pentru autorități și pentru copii și părinți.

„Școala înseamnă prima mare investiție benefică pentru locuitorii comunei, pentru viitorul copiilor noștri. Faptul că am învățat în două schimburi a creat ceva probleme copiilor, familiilor. Ne-au plecat ceva elevi la Târgoviște. Dar, nu disperăm. Sunt convins că lucrurile vor intra în normalitate. Când va fi gata, școala noastră va fi deosebit de atractivă, modernă, dotată cu tot ceea ce trebuie pentru derularea unui act educațional în ton cu cerințele europene.

Vom avea 9 săli de clasă, cancelarie, plus două laboratoare. Nu lipsește terenul de sport, pe care îl vom amenaja ca la carte. Când va fi dată în folosință, școala noastră va primi inclusiv elevi din sătul Lăicai, ce ține de comuna Cetățeni, din județul Argeș „, ne-a precizat primarul comunei Malu cu Flori – Constantin Ion.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT