Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Strada Cornel Popa din Târgoviște va fi deschisă circulației rutiere în câteva zile

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște a anunțat, astăzi – 27 aprilie 2021, că lucrările de asfaltare a străzii Cornel Popa (artera paralelă cu râul Ialomița, între podul Mihai Bravu și podul de la Valea Voievozilor) sunt aproape gata. Dacă nu va ploua în zilele următoare, de joi – 29 aprilie, respectivul drum va fi deschis circulației. În zonă, se va amenaja o cale de acces către Grădina Zoologică și Skate Park, plus o parcare. Asta înseamnă că se va reduce aglomerația care se formează la cele două intrări în Parcul Chindia care există în prezent.

„Strada Cornel Popa este o arteră care oferă o alternativă, paralel cu Calea Domnească, pentru traficul rutier ușor. Iată că, obiectiv după obiectiv, stradă după stradă, centură municipiului Târgoviște se finalizează. Se va face marcajul și, dacă nu va ploua săptămâna aceasta, va fi deschis circulației în ziua de joi.

De asemenea, tot joi, va fi deschis circulației și podul nou de la Teiș. Este vorba de lucrările care au vizat construirea de la zero a unui sens de circulație. Mai este puțin de lucru la rosturi și după aceea deschidem sensul acesta, trecem pe celălalt sens, facem rosturile, mai turnăm un strat de asfalt și va fi finalizată și acea parte a centurii municipiului Târgoviște.

De asemenea, într-un stadiu foarte avansat sunt și lucrările de la lotul I, este vorba de pasajul Petru Cercel, cu toată zona, cu strada Laminorului, cu strada Petru Cercel și cu stațiile de pompare pe care le avem acolo. Subliniez că am beneficiat de un sprijin serios din partea Consiliului Județean Dâmboviţa pentru finalizarea acestui lot al centurii municipiului Târgoviște.

Iată că, după foarte mult timp în care acest proiect părea blestemat, suntem la finalizare. Practic, pe o parte dintre loturi au început recepțiile, pe cealaltă parte vor începe luna aceasta, iar ultimele lucrări vor fi finalizate undeva în luna mai. Sperăm ca începutul verii să însemne și finalizarea acestui proiect deosebit de important pentru municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite