Connect with us

Argeș

Zeci de jandarmi din Argeș donează sânge, în această săptămână

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au lansat, în aceste zile premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin forța exemplului, o invitație către cetățeni, să ofere semenilor „o donație care salvează vieți”.

„Ne-am obișnuit ca, în fiecare an, în apropierea sărbătorilor să donăm alimente, haine sau diverse bunuri necesare celor aflați în suferință. În acest an, ne-am gândit ca donația să fie una specială, iar „bunul” donat să fie unul de neprețuit.

Astfel, în această săptămână zeci de jandarmi şi-au anunţat intenţia şi participă în cadrul campaniei care se desfășoară la nivel național de către Jandarmeria Română în parteneriat cu Patriarhia Romană, ”Donează sânge, salvează o viață”, reprezentând un profund act umanitar faţă de semeni, fiind un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă.

Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea multor vieţi, iar lipsa unor grupe de sânge este o problemă reală cu care Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești se confruntă mai tot timpul”, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Argeș.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Argeş s-a implicat în multe proiecte umanitare, inclusiv donarea de sânge și, mai nou, plasmă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Argeșean dat dispărut a fost găsit teafăr

Publicat

pe

Polițiștii din Argeș au fost sesizați, sâmbătă – 18 septembrie, cu privire la faptul că, în ziua precedentă, un bărbat de 44 de ani, din Buzoiești, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Buzoești, fără a mai reveni la domiciliu.

Polițiștii au stabilit că acesta a fost văzut pe teritoriul comunelor Buzoești, Recea, Izvoru și Popești. Ultima dată, bărbatul a fost observat în noaptea de 17 spre 18 septembrie, mergând cu atelajul în comuna Izvoru, spre comuna Recea. Ulterior, în ziua de 18 septembrie, căruța cu calul au fost găsite pe un teren viran din localitatea Recea.

„Au fost efectuate căutări cu efective extinse, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești, polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Costești, polițiștii Biroului Urmăriți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și o echipă canină din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, alături de aceștia participând și jandarmi, pompieri, voluntari, membri ai asociației Rescue4x4, precum și cetățeni și reprezentanți ai autorităților locale. Din fericire, în urma căutărilor, bărbatul a fost găsit, fiind în afara oricărui pericol. Mulțumim tuturor participanților pentru sprijinul oferit!”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Argeș.

Citește în continuare

Argeș

L-au convins să renunțe la gestul sinucigaș

Publicat

pe

Un prieten și un jandarm aflat în postul de pază de la Barajul Vidraru l-au împiedicat pe un bărbat de 40 de ani să-și ducă la capăt gestul sinucigaș.

Prietenul a sunat la 112 imediat ce a primit mesajul text în care i-a scris ce are de gând să facă. Polițiștii de la Secția Albeștii de Argeș, neștiind exact unde afla bărbatul, au cerut și sprijinul jandarmilor de la Vidraru. Aceștia l-au găsit pe coronamentul barajului, amenințând că se sinucide.

Plutonierul major Mălăncioiu Cristian a vorbit cu el și, până la sosirea polițiștilor, a reușit să îl determine să renunțe la gestul său. Ulterior, bărbatul a fost preluat de echipajul de poliție și condus la Spitalul Curtea de Argeș în vederea efectuării de investigații medicale. Acesta și-a motivat gestul pe fondul unor neînțelegeri cu soția.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT