Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ploiești a adunat gunoaiele cu voluntari, fiindcă angajații Rosal au fost în grevă!

Publicat

pe

Gunoaiele sunt pe cale să sufoce municipiul Ploiești, acum, în preajma Sărbătorilor Pascale. Societatea de Salubrizare Rosal nu a mai adunat de zile în șir deșeurile menajere. Muncitorii firmei care ar fi vrut să se ocupe și de colectarea deșeurilor din Dâmbovița nu și-au primit salariile, drept pentru care au încetat activitatea.

Nu este pentru prima dată când angajații de la Ploiești ai grupului Rosal intră în grevă pentru întârzierea retribuțiilor. Autoritățile și cetățenii consideră că este o bătaie de joc la adresa lor. Primarul municipiului, Andrei Volosevici, este hotărât, dacă lucrurile continuă în același mod, să iasă din Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, structură care gestionează contractul cu Rosal privind colectarea gunoiului de la populație și, implicit, să rupă relația cu respectiva societate.

S-a ajuns, din cauza acestei firme, la situația penibilă în care primarul Ploieștiului, împreună cu peste 200 de oameni, angajații din diferite structuri subordonate administrației locale și cetățeni voluntari, să iasă la măturat străzile și la adunat gunoaiele neridicate de Rosal de zile în șir. Este vorba de o acțiune fără precedent, cauzată de neseriozitatea unei firme cu care Consiliul Județean Prahova, prin ADI Deșeuri, și Primăria Ploiești au încheiat contracte ferme.

“Sunt foarte plăcut impresionat, au venit voluntari din toate zonele, fără vreo legătură cu vreo zonă politică, au venit de la TCE, SPFL, SGU, Teatru, Filarmonică. Practic, toată lumea a fost implicată. E important acest lucru, din punctul meu de vedere.

Oamenii au găsit lucruri mai puțin plăcute pe care a trebuit să le strângem, le-am strâns cu ajutorul SGU, le strângem în continuare, le vom depozita absolut legal într-o platformă a lor, după care, cum este circuitul, le vom duce către rampă.

Obligația mea este să găsesc o soluție să creez confort ploieștenilor. Deja lucrurile merg într-o zonă de interes pe care nu o înțeleg. Care sunt problemele angajaților Rosal le știm de foarte mult timp. Care este problema societății, la fel.

Cum își rezolvă ei problemele sunt niște lucruri care țin în totalitate de ei. Obligația noastră, ca administrație locală este să monitorizăm singurul contract pe care îl avem, cel de curățenie căi publice. Este ceea ce am făcut astăzi.

Eu tot aștept o reacție, la care sunt partener total dacă merge într-un sens corect, a ADI Prahova.

Noi, chiar dacă am terminat curățenia în intersecții, în stații de autobuz, parcuri și pe străzi, am reușit cât de cât să ne mișcăm cu ajutorul voluntariatului.

Dar, respectând fiecare punct de vedere, și al Rosalului, ca angajator, și al angajaților, în continuare, în dimineața aceasta când ne ducem la rampă, în zone de colectare selectivă a gunoiului, găsim aceiași munți de gunoi care creează disconfort și care, la un moment dat, creează și pericol pentru sănătatea ploieștenilor.

Mi se pare obligatoriu să existe o reacție. Ca primar, eu nu am cum să am vreo reacție pentru că acel contract este monitorizat de ADI județ, deci reacția în conformitate cu contractul, este doar acolo.

Nu aș vrea să cred că este un joc, pentru că, de fapt, toate “beneficiile” mizeriei din Ploiești le încasează primarul, iar cei care pot lua măsuri sau propune măsuri sunt cei de la ADI județ.

Mă întreb când vor avea această reacție și când vor rezolva problema. Acum, ca o chestie reală, pare că unii sunt și prin concediu. Orașul este îngropat în gunoaie la nivelul platformelor și la nivelul zonelor de colectare selectivă, iar unii sunt prin concediu că, de, vine Paștele”, a declarat, presei prahovene, primarul Andrei Volosevici.

Și necazurile cauzate de Rosal nu se opresc aici. Poliția din Prahova a sancționat Primăria Ploieşti pentru faptul că miercuri, între orele 04:00 şi 08:00, a organizat o acţiune de curăţenie a domeniului public cu 200 de voluntari. Sancțiunea a fost dată pentru nerespectarea orelor de circulaţie a persoanelor, stabilite conform stării de alertă.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind activitatea de voluntariat organizată de administraţia publică locală Ploiesti, la data de 28 aprilie, vă comunicăm faptul că le-a fost pus în vedere organizatorilor faptul că aceste activităţi trebuie să se realizeze în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Poliţiştii au aplicat organizatorului o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că angrenarea în astfel de activităţi trebuie să aibă la bază cadrul legal în contextul stării de alertă”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats