Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ploiești a adunat gunoaiele cu voluntari, fiindcă angajații Rosal au fost în grevă!

Publicat

pe

Gunoaiele sunt pe cale să sufoce municipiul Ploiești, acum, în preajma Sărbătorilor Pascale. Societatea de Salubrizare Rosal nu a mai adunat de zile în șir deșeurile menajere. Muncitorii firmei care ar fi vrut să se ocupe și de colectarea deșeurilor din Dâmbovița nu și-au primit salariile, drept pentru care au încetat activitatea.

Nu este pentru prima dată când angajații de la Ploiești ai grupului Rosal intră în grevă pentru întârzierea retribuțiilor. Autoritățile și cetățenii consideră că este o bătaie de joc la adresa lor. Primarul municipiului, Andrei Volosevici, este hotărât, dacă lucrurile continuă în același mod, să iasă din Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, structură care gestionează contractul cu Rosal privind colectarea gunoiului de la populație și, implicit, să rupă relația cu respectiva societate.

S-a ajuns, din cauza acestei firme, la situația penibilă în care primarul Ploieștiului, împreună cu peste 200 de oameni, angajații din diferite structuri subordonate administrației locale și cetățeni voluntari, să iasă la măturat străzile și la adunat gunoaiele neridicate de Rosal de zile în șir. Este vorba de o acțiune fără precedent, cauzată de neseriozitatea unei firme cu care Consiliul Județean Prahova, prin ADI Deșeuri, și Primăria Ploiești au încheiat contracte ferme.

“Sunt foarte plăcut impresionat, au venit voluntari din toate zonele, fără vreo legătură cu vreo zonă politică, au venit de la TCE, SPFL, SGU, Teatru, Filarmonică. Practic, toată lumea a fost implicată. E important acest lucru, din punctul meu de vedere.

Oamenii au găsit lucruri mai puțin plăcute pe care a trebuit să le strângem, le-am strâns cu ajutorul SGU, le strângem în continuare, le vom depozita absolut legal într-o platformă a lor, după care, cum este circuitul, le vom duce către rampă.

Obligația mea este să găsesc o soluție să creez confort ploieștenilor. Deja lucrurile merg într-o zonă de interes pe care nu o înțeleg. Care sunt problemele angajaților Rosal le știm de foarte mult timp. Care este problema societății, la fel.

Cum își rezolvă ei problemele sunt niște lucruri care țin în totalitate de ei. Obligația noastră, ca administrație locală este să monitorizăm singurul contract pe care îl avem, cel de curățenie căi publice. Este ceea ce am făcut astăzi.

Eu tot aștept o reacție, la care sunt partener total dacă merge într-un sens corect, a ADI Prahova.

Noi, chiar dacă am terminat curățenia în intersecții, în stații de autobuz, parcuri și pe străzi, am reușit cât de cât să ne mișcăm cu ajutorul voluntariatului.

Dar, respectând fiecare punct de vedere, și al Rosalului, ca angajator, și al angajaților, în continuare, în dimineața aceasta când ne ducem la rampă, în zone de colectare selectivă a gunoiului, găsim aceiași munți de gunoi care creează disconfort și care, la un moment dat, creează și pericol pentru sănătatea ploieștenilor.

Mi se pare obligatoriu să existe o reacție. Ca primar, eu nu am cum să am vreo reacție pentru că acel contract este monitorizat de ADI județ, deci reacția în conformitate cu contractul, este doar acolo.

Nu aș vrea să cred că este un joc, pentru că, de fapt, toate “beneficiile” mizeriei din Ploiești le încasează primarul, iar cei care pot lua măsuri sau propune măsuri sunt cei de la ADI județ.

Mă întreb când vor avea această reacție și când vor rezolva problema. Acum, ca o chestie reală, pare că unii sunt și prin concediu. Orașul este îngropat în gunoaie la nivelul platformelor și la nivelul zonelor de colectare selectivă, iar unii sunt prin concediu că, de, vine Paștele”, a declarat, presei prahovene, primarul Andrei Volosevici.

Și necazurile cauzate de Rosal nu se opresc aici. Poliția din Prahova a sancționat Primăria Ploieşti pentru faptul că miercuri, între orele 04:00 şi 08:00, a organizat o acţiune de curăţenie a domeniului public cu 200 de voluntari. Sancțiunea a fost dată pentru nerespectarea orelor de circulaţie a persoanelor, stabilite conform stării de alertă.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind activitatea de voluntariat organizată de administraţia publică locală Ploiesti, la data de 28 aprilie, vă comunicăm faptul că le-a fost pus în vedere organizatorilor faptul că aceste activităţi trebuie să se realizeze în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Poliţiştii au aplicat organizatorului o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că angrenarea în astfel de activităţi trebuie să aibă la bază cadrul legal în contextul stării de alertă”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Încep lucrările de reabilitare și modernizare a două pavilioane de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Publicat

pe

Planșă foto din proiect - Secția Recuperare

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa a semnat, ieri – 9 octombrie 2024, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Secției Recuperare și a clădirii Pavilionului Administrativ din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Este vorba despre un proiect în valoare de 7,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile accesate prin Programul Național de Redresare și Reziliență – precizează Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

Cele două clădiri, Secția Tratamente Recuperatorii, cu o suprafață construită desfășurată de 3.091 mp, și Pavilionul Administrativ, cu o suprafață construită desfășurată de 877 mp, vor beneficia de următoarele lucrări:

– Reabilitare termică;
– Instalare, reabilitare și modernizare a sistemelor de încălzire;
– Reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat;
– Îmbunătățirea sistemelor de climatizare și ventilare pentru a asigura o mai bună calitate a aerului din interior;
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu.

Planșă foto din proiect – Pavilionul Administrativ

„Totodată, se vor amenaja și două stații electrice de reîncărcare a automobilelor electrice. În ultimii patru ani, proiectele Consiliului Județean Dâmbovița la Spitalul Județean de Urgență s-au ridicat la 100.000.000 de lei. Nu ne oprim însă aici. Vom investi în continuare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a oferi cele mai bune servicii pacienților din județul Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Malu cu Flori, în ciuda bugetului local precar, merge cu fruntea sus pe drumul dezvoltării

Publicat

pe

Să mergi la Malu cu Flori toamna este minunat! Natura își schimbă veșmintele. Ușor, inspirată la un soi de nesupunere de soarele care încă dogoare pe cer a vară. Verdele încă rezistă, picurat fin cu nuanțe de ruginiu. De data aceasta nu am mers în frumoasa localitate de pe Valea Dâmboviței pentru a descrie pitorescul și farmecul locurilor în mijloc de toamnă. Altul a fost scopul nostru. Acela de a afla ce a mai făcut bun în localitate și ce urmează să mai realizeze pentru comunitate primarul Ion Constantin, Onișor cum îl știu oamenii. Știm că efortul pe care îl depune nu este unul tocmai ușor.

Comuna Malu cu Flori nu dispune de resurse financiare nebănuite. Bugetul local se formează greu. Doar din taxe și impozite colectate de la cetățeni. Agenții economici sunt puțini și mititei. Investitori care să se lipească de Malu cu Flori nu prea sunt, deși localitatea ar putea să ofere resurse pentru cei care ar dori să dezvolte agroturismul, dar și alte activități. Edilul speră ca, până la urmă, să se deschidă și această poartă. Până atunci, vrea să pună la punct întreaga infrastructură de utilități. Trăim vremuri în care civilizația și confortul sunt cele mai importante elemente existențiale, așa că mai este de lucrat pentru execuția totală a rețelelor de apă și canalizare. Se vrea la Malu cu Flori și sistem de alimentare cu gaze naturale, însă acest proiect este mai greu de implementat. Tocmai de aceea pentru realizarea sa s-au înhămat mai multe localități din această zonă, inclusiv din Argeș.

Cu toate greutățile existente, primarul Ion Constantin nu a disperat. Cu calm și răbdare, cu încredere și multă implicare, a reușit să depășească multe obstacole, să ducă la capăt unele investiții pe care alții nu le-ar mai fi crezut finalizate. Evident, sprijinul a venit și prin finanțarea nerambursabilă obținută prin diferite programe europene, guvernamentale sau de la Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pus în practică de președintele Corneliu Ștefan. Vorbim despre Școala din centrul localității. Proiectul de reabilitare, extindere, modernizare și dotare a acestei instituții a primit finanțare prin Programul Operațional Regional derulat prin Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia.

A mai reușit edilul de la Malu cu Flori să achiziționeze pentru comunitate un tractor și utilajele aferente, absolut necesare pentru efectuarea unor lucrări de interes gospodăresc sau pentru a interveni în cazuri de urgentă necesitate, vorbim despre zăpezi abundente, reparații de drumuri, alunecări de teren, inundații etc. A fost pus la punct și iluminatul public stradal printr-un proiect de creștere a eficienței energetice derulat cu bani de la Autoritatea Fondului de Mediu.

O altă prioritate a primarului Ion Constantin au reprezentat-o drumurile de interes comunal. Într-o zonă de deal, căile de comunicație, din cauza geografiei locului, necesită maximă atenție atunci când sunt reabilitate și modernizate. De obicei, asfaltarea trebuie să fie însoțită de o serie de amenajări hidrotehnice, șanțuri dalate, podețe etc.

Primăria Malu cu Flori, printr-un proiect derulat prin PJDL, modernizează circa 4 km de drum în Micloșanii Mari. Finanțarea provine 50% de la Consiliul Județean Dâmbovița, iar cealaltă jumătate trebuie asigurată de administrația publică locală. Valoarea acestei investiții este de 3 milioane de lei. Lucrările au fost executate într-un procent de 70%. Ion Constantin dorește ca, anul viitor, drumul să fie gata. Ar mai rămâne circa 2 km de asfaltat să se ajungă până la granița cu comuna Bărbulețu. Pe Programul Național vde Investiții „Anghel Saligny” la Malu cu Flori se vor mai moderniza încă 3,5 km de drumuri sătești. Vorbim despre 24 de străduțe în toate satele. Proiectul, ne-a spus primarul Ion Constantin, se află în faza de licitație. Odată definitivate și aceste lucrări, administrația publică locală de la Malu cu Flori se va putea lăuda că drumurile au fost modernizate în proporție de 85%. Ne-a precizat primarul că acest proces va mai dura totuși. Edilul vrea să încheie mai întâi lucrările de montare a conductelor rețelelor de apă și de canalizare și abia apoi să continue programul de modernizare a drumurilor.

Malu cu Flori beneficiază de o rețea de canalizare funcțională pe o lungime de 7 km. Pentru a fi acoperită întreaga comună, ar fi nevoie de circa 40 de km. Printr-un proiect realizat prin Programul Național „Anghel Saligny”, se vor mai executa 20 de km de rețea de canalizare și 15 km rețea de apă potabilă. Proiectul este în faza de licitație.

„Noi sperăm ca anul viitor să începem lucrările pentru ambele proiecte. Vrem să introducem mai întâi apa și canalizarea și apoi să continuăm cu asfaltarea, să nu mai facem greșeala din trecut, să modernizăm drumul după care să-l stricăm”, ne-a spus primarul Ion Constantin.

Nu a fost uitat nici proiectul privind introducerea rețelei de gaze naturale. Pentru ca investiția să reușească, s-au asociat mai multe comune, respectiv: Stoenești și Cetățeni din Argeș, Văleni și Malu cu Flori din Dâmbovița. Deocamdată, pentru această investiție, s-a alocat, prin „Anghel Saligny”, suma de 10 milioane de lei. Banii se pare că ajung doar pentru a fi făcute conexiunile la conducta magistrală care trece prin Stoenești.

„Vrem să ajungem măcar să ne legăm de conductă. Apoi, putem dezvolta singuri un proiect, să obținem finanțare pentru execuția lucrărilor în comuna noastră”, precizează edilul de la Malu cu Flori.

Un alt proiect important privește componenta de digitalizare. Este vorba despre o investiție de 2 milioane de lei, fonduri obținute prin PNRR pentru achiziționarea de computere, softuri pentru Primărie și montarea a 120 de camere video de supraveghere stradală. În program este inclusă realizarea unei stații de încărcare electrică, plus achiziționarea unui microbuz școlar electric.

Mai dorește primarul de la Malu cu Flori să transforme fosta școală de la Micloșanii Mici într-un cămin de bătrâni. Proiectul speră să îl pună în practică prin asociere cu un partener privat. De asemenea, ne-a spus că urmează reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului medical. Totodată, a fost depus un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru construirea unei săli de sport în vecinătatea școlii.

Un alt proiect care ar urma să primească finanțare prin Programul Operațional Regional are în vedere construirea unei grădinițe noi. Unitatea de învățământ preșcolar ar urma să fie ridicată în zona Capul Coastei, pe amplasamentul unei foste școli. Grădinița va dispune de două săli de grupă, sală de mese și o incintă multifuncțională pentru organizarea diferitelor evenimente.

„Un alt proiect pe care așteptăm să îl semnăm vizează realizarea unei platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd. Tot pe PNRR. Avem deja locația pregătită pentru execuția acestui obiectiv, undeva pe islazul comunal, ca să putem folosi ulterior îngrășământul rezultat. Depozitul va fi unul de o capacitate mai mică, în conformitate cu numărul de animale care mai sunt deținute de gospodarii noștri. Pe lângă fondurile pentru construcția platformei de gunoi de grajd, vom primi un buldoexcavator, un tractor cu vidanjă, dar și o remorcă. Suntem acum în faza de semnare a contractului. În 6 luni cred că vom fi gata”, ne-a mai informat primarul de la Malu cu Flori.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi amenajate, în vecinătatea gospodăriilor celor care cresc animale, și 12 mini platforme de depozitare a gunoiului de grajd.

Și nu a epuizat lista cu proiecte primarul de la Malu cu Flori! Ne-a spus că vrea întâi să le ducă la bun sfârșit pe cele enumerate mai sus. Dar, nu a exclus posibilitatea apariției unor oportunități, așa, pe rapid. Ion Constantin este pregătit să acceseze orice proiect de interes comunitar cu finanțare nerambursabilă. Pentru o localitate ca Malu cu Flori, care are un buget local destul de mic, proiectele cu finanțare nerambursabilă, europeană sau guvernamentală, sunt aur curat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite