Connect with us

SOCIAL

Copil de 5 ani, împușcat mortal la picnic de fratele de 8 ani!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un copil de 5 ani a murit, astăzi – 3 mai 2021, după ce a fost împuşcat în piept de fratele său, în vârstă 8 ani, cu un pistol cu aer comprimat. Tragedia s-a petrecut la un picnic, pe teritoriul localității Mădăraș, județul Mureș.

Arma, lăsată nesupravegheată, aparținea unui pădurar participant la acea ieșire la iarbă verde Băiatul de 8 ani a luat arma silvicultorului și a îndreptat-o, în joacă, către fratele său mai mic, apoi a tras, rănindu-l mortal în zona toracelui. Echipajul medical sosit la fața locului a încercat minute în șir să-l resusciteze pe copil, însă manevrele au fost în zadar.

„Mașina noastră de Terapie Intensivă a ajuns aproximativ în 14 minute la locul intervenției. Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevrele de resuscitare, s-a efectuat drenaj toracic stâng cu eliminare de sânge din plămân, probabil a fost plămânul. S-a făcut autotransfuzie. În paralel o altă mașină a plecat cu sânge spre locul incidentului, s-a administrat sânge, s-a făcut resuscitare minute în șir, dar din păcate s-a declarat decesul”, a declarat presei Maria Salanta – șef SMURD Mureș.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Plasau cocaină și canabis către consumatorii din București, Ialomița și Ilfov

Publicat

pe

Polițiștii și procurorii DIICOT din Ialomița au efectuat, ieri – 26 septembrie, șapte percheziții în municipiul București și în județele Ialomița și Ilfov. Au fost vizate mai multe persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. În urma descinderilor oameni legii au pus în aplicare și 6 mandate de aducere la audieri.

„În prima cauză instrumentată, în care se efectuează două percheziții domiciliare, în municipiul București și se pune în aplicare un mandat de aducere, s-a stabilit că, în perioada mai – septembrie 2023, o persoană ar fi comercializat, în mod repetat, către consumatori din Capitală, diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină).

În cea de a două cauză, în care sunt puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, trei persoane ar fi comercializat droguri de risc, canabis și rezină de canabis, către consumatori din județul Ialomița.

În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că o persoană bănuită ar fi procurat și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din județul Ilfov și municipiul București.

În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, în perioada mai – septembrie 2023, o persoană ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis, către mai mulți consumatori din municipiul București.

Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dâmbovița: Peste 50.000 de șoferi au fost amendați pentru încălcarea regulilor de circulație

Publicat

pe

Dâmbovițenii s-au mai disciplinat, au mai mult respect față de lege sau cel puțin așa reiese din datele prezentate de comisarul șef Viorel Polexe, șeful Inspectoratul de Poliție Județean, la evaluarea activității pe cele 8 luni trecute ale anului 2023.

A spus inspectorul șef al IPJ Dâmbovița că acțiunile desfășurate de polițiștii din subordine au avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, asigurarea unor intervenții ferme și rapide la solicitările acestora, descurajarea comportamentelor antisociale, combaterea infracționalității și nu în ultimul rând, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

„În perioada ianuarie – august, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, ponderea infracționalității sesizate este marcată de faptele de natură judiciară, 74% din totalul sesizărilor, fiind înregistrate cu 4,8% mai puține fapte față de primele opt luni ale anului 2022.

Diminuări semnificative se înregistrează în rândul infracțiunilor de amenințare, cu 5,9% mai puține, respectiv pe palierul furturilor, fiind înregistrată o scădere de 10%, în acest caz putând fi evidențiate faptele de furt din locuințe (-12,3%).

În ceea ce privește infracțiunile stradale sesizate, 54% dintre acestea au fost comise în mediul urban și 46% în mediul rural. Este de precizat faptul că în cadrul acestei categorii, în primele opt luni ale acestui an, se înregistrează o scădere cu 14,2%”, a precizat comisarul șef Viorel Polexe.

A mai remarcat șeful Poliției Dâmbovița că, în perioada supusă analizei, a scăzut infracționalitatea stradală. Mai puține bătăi și alte tipuri de violențe, cu -7,2%, furturi, cu -41,,1% și tâlhării, cu -14,3%.

„Referitor la dosarele penale cu autori necunoscuți, în perioada supusă analizei, se evidențiază scăderi cu privire la faptele înregistrate, respectiv cu 8,9% mai puține lucrări penale cu autor necunoscut, dar și creșteri în ceea ce privește soluționarea acestor cauze, mai exact cu 58% mai multe dosare soluționate.

Analizând și urmărind permanent evoluția situației operative, necesitatea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală şi contravențională, crearea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului, în primele opt luni ale acestui an, s-au organizat 2.414 acțiuni, dintre care 418 au fost pe linie de poliție rutieră, 109 pe linie de ordine publică, 170 în domeniul investigațiilor criminale și 113 în domeniul economic”, a mai adăugat șeful IPJ Dâmbovița.

Dâmbovițenii care au călcat pe bec au fost sancționați contravențional. Polițiștii au aplicat 76.000 de amenzi. Cele mai multe, respectiv 50.308, au primit conducătorii auto, ca urmare a nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

„12.910 de sancțiuni au fost date pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 186 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 127 pentru abaterile stabilite prin Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 138 în domeniul silviculturii, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și 95 pentru neregulile privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, conform Legii nr. 333/2003”, a menționat Viorel Polexe.

Pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a numărului de victime, polițiștii dâmbovițeni au pus în aplicare măsuri care au vizat prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. S-a urmărit depistarea și sancționarea celor care consumă alcool sau substanțe psihoactive la volan, a șoferilor care circulă cu viteză excesivă și sancționarea indisciplinei manifestate de pietoni și bicicliștii dar și a faptelor de neacordare a priorității de trecere.

„În urma activităților desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, polițiștii rutieri au constatat 503 infracțiuni contra siguranței circulației, fiind înregistrată o creștere de 65,4%. În primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, polițiștii au constatat cu 44 mai multe fapte de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cu 75 mai multe fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și cu 52 de fapte mai multe de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, la nivelul județului Dâmbovița, în primele 8 luni ale acestui an, se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește accidentele de circulație grave și ușoare, 68,92% din totalul acestora fiind produse în mediul rural.

Numărul accidentelor grave înregistrează o scădere cu 4,91% față de anul precedent, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 40,74%, comparativ cu aceeași perioadă, iar numărul persoanelor rănite grav scade cu 8,69%.

În cazul accidentelor rutiere ușoare se înregistrează o scădere cu 11,88% față de anul 2022, iar numărul persoanelor rănite scade cu 10,81%.

În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a încălcării normelor rutiere de către biciclişti, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor, a vitezei și a neasigurării la schimbarea direcției de mers”, a mai precizat inspectorul șef al IPJ Dâmbovița.

Și ca o curiozitate, din situaţia statistică a reieşit faptul că, în zilele de miercuri și vineri, au fost înregistrate cele mai multe accidente de circulație. Fenomenul nu are încă o explicație.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats