Connect with us

Călăraşi

Mandat european de arestare fiindcă nu și-a achitat creditul luat în Germania

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Judecătoria Memmingem – Germania a emis, la începutul lunii martie 2021, un mandat european de arestare pe numele unei femei din județul Călărași. Românca muncise în Germania și a fost acuzată de înşelăciune și delapidare. Practic, aceasta a contractat un împrumut de 15.000 de euro de la o bancă pentru achiziționarea unui autoturism, după care nu a mai onorat creditul. A plătit o singură rată, apoi a revenit în România.

La plângerea băncii, procurorii au pornit rapid investigațiile. În dosarul instrumentat de magistrații germani se precizează că românca, în vârstă de 56 de ani, a indus în eroare partenerul ei contractual, declarând că este capabilă să returneze creditul.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și prezentată în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București care au pus-o sub control judiciar.vNorocul ei a fost că lămurise deja litigiul cu banca, returnând creditul contractat. Dar și așa, până când banca nu a comunicat autorităților că își retrage plângerea ca urmare a achitării datoriei, pericolul extrădării pentru a fi anchetată și judecată în Germania nu a fost eliminat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Directorul AJOFM Călărași, trimis în judecată pentru luare de mită

Publicat

pe

Sursa foto: Observator de Călărași

Directorul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Împreună cu acesta, a ajuns în fața magistraților judecători de la Tribunalul Călărași și o persoană fizică acuzată de complicitate la luare de mită

„În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În contextul implementării proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL” (destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă), în perioada iunie – iulie 2014, inculpatul Chirana Nicolae, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași), ar fi pretins, prin intermediul celeilalte inculpate, de la mai multe persoane participante la implementarea proiectului amintit anterior, un comision de 10% din venitul salarial, redus ulterior la 100 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat ca urmare a îndeplinirii unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv transmiterea către o societate comercială, partener de proiect cu A.J.O.F.M. Călărași, a propunerii de angajare a persoanelor respective în cadrul implementării proiectului menționat mai sus.

În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, se precizează într-un comunicat transmis de DNA.

Citește în continuare

Călăraşi

44 de persoane săltate de polițiștii din Călărași într-un dosar de înșelăciune

Publicat

pe

Polițiștii din Călărași au efectuat, astăzi – 6 mai, 32 de percheziții în cinci județe (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Călărași) și în municipiul București, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. 44 de persoane au fost conduse la sediul IPJ Călărași pentru audieri.

Cei în cauză ar fi declarat în fals, în cursul anului 2020, activitatea desfășurată și au primit ilegal indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență și de alertă. Prejudiciul a fost calculat la 200.000 de euro.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT