Connect with us

Prahova

Evenimente online organizate în Prahova pentru a marca 9 Mai, zi cu triplă semnificație

Publicat

pe

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită, în perioada 7-10 mai 2021, în mediul virtual, pe paginile de facebook ale secţiilor muzeale, pe site-ul muzeului www.histmuseumph.ro şi pe www.instagram.com/muzeul.de.istorie.ploiesti/, la următoarele evenimente culturale, menite să celebreze tripla semnificaţie a zilei de 9 MaiZiua Proclamării Independenței de Stat a României (1877), Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite (1945) şi Ziua Europei (1950):

♦ Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeștii de Târg, nr. 868, tel. 0244 389 480
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012309997055

7 mai 2021
„Tripla semnificație a zilei de 9 Mai”

♦ Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, tel. 0244 522 656

https://www.facebook.com/Muzeul.de.Istorie.Ploiesti

9 mai 2021
„9 Mai – Ziua Independenţei de Stat a României”

♦ Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1-3, tel. 0244 280 861

https://www.facebook.com/muzeulnicolaeiorga

9 mai 2021
„Ziua Europei, Ziua Independenței, Ziua Orașului”

♦ Muzeul „Casa Domnească” Brebu
https://www.facebook.com/Muzeul.Casa.Domneasca.Brebu

9 mai 2021
Evocare: „Carol I de Hohenzollern – Totul pentru țară, nimic pentru mine!”

♦ Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” Bucov, Parcul „Constantin Stere” Bucov, str. Dacia nr. 13, tel. 0244 344 040

https://www.facebook.com/muzeulmemorial.constantinstere

10 mai 2021
„Ziua Independenței de Stat a României”

ADMINISTRAŢIE

Rosal Grup a pierdut procesele cu CJ Prahova și trebuie să plătească 8 milioane de lei

Publicat

pe

Operatorul de salubritate Rosal Grup a primit încă o lovitură. Consiliul Județean Prahova a câștigat procesul intentat respectivei societăți fiindcă nu a plătit redevența datorată în baza contractelor cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova. Este vorba de aproximativ 8 milioane de lei care reprezintă suma datorată, plus penalități de întârziere. Deciziile Tribunalul Prahova luate în cele două dosare nu sunt definitive și au fost publicate pe Portalul instanțelor de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 6.303.473,55 lei, compusă din suma de 5.046.103,59 lei reprezentând redevență și suma de 1.257.369,96 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”, este soluția dată într-un dosar.

Consiliul Județean Prahova a avut câștig de cauză și în celălalt dosar aflat pe rolul instanței de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 1.950.398,16 lei, compusă din suma de 1.607.722,36 lei reprezentând redevență și suma de 342.675,80 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Munți de gunoaie în Ploiești. Angajații Rosal sunt iar în grevă. Se cere stare de alertă!

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Incomod

Situația rămâne critică în municipiul Ploiești. Nu-ți vine să crezi că unul dintre cele mai mari municipii reședință de județ din România se poate confrunta cu probleme privind curățenia orașului și colectarea deșeurilor menajere.

Fiindcă necazurile persistă de o perioadă de timp destul de lungă, cauzând un stres puternic atât locuitorilor din Ploiești cât și autorităților, care nu știu cum să iasă din acest impas în care au fost aduși de firma Rosal, Primăria a inițiat procedura de reziliere a contractului cu acest operator.

Mai mult, din cauza grevei declanșate de angajații Rosal, care au invocat în acțiunea lor neplata salariilor, gunoaiele zac de zile în șir pe străzile Ploieștiului.

Sursa foto: Ziarul Incomod

În aceste condiții, primarul Andrei Volosevici, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a solicitat prefectului județului Prahova declararea stării de alertă pe întreg teritoriul municipiului Ploieşti, pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, s-a mai hotărât trimiterea unei adrese către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către SC Rosal Grup SA. Se mai cere adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate în Ploiești.

Primarul Andrei Volosevici a mai solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova luarea unor măsuri rapide și concrete împotriva operatorului local de salubritate, SC Rosal Grup SA, care, nerespectând programul de colectare a deșeurilor municipale, a generat un grad de poluare crescut în oraș, tocmai în această perioadă de vară. De asemenea, edilul a mai solicitat Gărzii de Mediu să comunice municipalității, măsurile și sancțiunile aplicate.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Angajații Rosal au oprit lucrul și s-au adunat în fața garajului societății. Aceștia au declarat presei locale că muncitorii de la curățenia căilor publice n-au mai luat banii de la Paște, având restante salariile de pe lunile aprilie și mai. Lucrătorii care se ocupă de prestarea serviciilor în baza contractului cu ADI Deșeuri, de colectare a gunoiului menajer, au precizat că șoferii și încărcătorii au și ei un salariu restant.

Mai precizăm că, luna trecută, Consiliul Local Ploiești a votat rezilierea contractului. Acestă hotărâre va intra în vigoare pe 18 iunie. De la acest termen, operatorul va trebui să mai asigure prestarea serviciilor încă trei luni, până la realizarea unei licitații pentru încheierea unui nou contract.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT