Connect with us

ALEGERI

Alexandru Ţachianu, candidatul PSD pentru primar la Braniștea la alegerile din iunie 2021

Publicat

pe

Comuna Braniştea va intra din nou în febra alegerilor. Locuitorii aşezării de la marginea oraşului Titu vor trebui să meargă la vot pentru a-şi desemna un nou primar.

Marian Ţachianu, cel care a beneficiat de încrederea electoratului brăniştean la alegerile locale din toamna anului trecut, reprezintă acum judeţul Dâmboviţa în Parlamentul României. Acest lucru reprezintă o onoare pentru localitate şi un avantaj. Fostul edil contribuie, prin prestaţia sa ca înalt demnitar, la conturarea şi materializarea unor proiecte importante pentru comunităţile rurale, pentru administraţiile publice. Nu mai vorbim de faptul că Marian Ţachianu nu a pornit spre Parlament şi a lăsat comuna vraiştea. A materializat o mulţime de proiecte socio-edilitare care îi face invidioşi, prin structură, arhitectură şi eficienţă, pe mulţi edili chiar de oraşe şi municipii.

Braniştea dispune de o şcoală concepută după un proiect unic, în ton cu arhitectura europeană, dar și cu calde accente brâncoveneşti. Centrul Cultural respectă aceleaşi concepte arhitecturale, grădiniţa care se apropie de faza finală a lucrărilor, la fel.

Şi, pentru că brandul politico-administrativ Ţachianu este unul de valoare iar cetăţenii şi-au exprimat total încrederea în fostul edil, evident, situaţia a impus o undă de continuitate. Aşa că, la alegerile locale parţiale care se vor desfăşura pe 27 iunie 2021, pentru postul de primar al comunei Braniştea, va candida, din partea PSD, Alexandru Ţachianu – fiul deputatului Marian Ţachianu.

Organizaţia PSD Dâmboviţa a validat cu unanimitate de voturi candidatura tânărului Alexandru Ţachianu. Preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni, Corneliu Ştefan, ne-a declarat că are ferma convingere că reprezentantul PSD va câştiga alegerile. În afară de tinereţe şi vigoare, Alexandru Ţachianu are şi experienţa de conducere a unor structuri organizaţionale, pornind de la nivel local – manager de proiecte la GAL Titu şi până la poziţii în administraţia centrală, respectiv preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului şi subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii.

„Alexandru Ţachianu a demonstrat că are capacitate organizatorică, are capacitatea de a dezvolta comunitatea locală. Cu siguranţă, sprijinit de oamenii din comună, de noi toţi, Alexandru Ţachianu va fi viitorul primar al comunei Braniştea și va duce mai departe proiectele de dezvoltare demarate de administraţia PSD”, a precizat Corneliu Ştefan.

Alexandru Ţachianu, cu emoţie, dar coerent, concis, calm și expresiv, a vorbit despre noua misiune pe care şi-a asumat-o, aceea de a participa la alegerile locale pentru ocuparea funcţiei de primar, preluarea conducerii administraţiei publice de la Braniştea şi continuarea proiectelor de dezvoltare socio-edilitare. Alexandru Ţachianu a expus câteva dintre proiectele care trebuie preluate rapid şi materializate în următorii ani, respectiv reţelele de canalizare şi alimentare cu gaze naturale. Primul proiect se află în faza de lucru, iar cel de-al doilea în proiectare. A mai spus tânărul viitor primar al Braniştei că urmează să fie dată în folosinţă o grădiniţă cu program prelungit şi un dispensar medical. De asemenea, sre de gând să amenajeze locuri de joacă şi de agrement pentru copiii şi tinerii din comună.

Unul dintre dezideratele sale este acela de a atrage în localitate investitori care, în afară de absorţia forţei de muncă locală, să contribuie şi la sporirea bugetului comunei, unul destul de mic în momentul de faţă.

Alexandru, senin și dezinvolt, a făcut faţă şi unor întrebări ingenioase, cu tentă provocatoare şi, în alte situaţii,generatoare de timorare comunicaţională. A mărturisit jurnaliştilor că este mândru de faptul că este fiul lui Marian Ţachianu şi de faptul că va putea duce mai departe proiectele lansate de tatăl său. Alexandru a spus că îl va avea în permanenţă alături pe deputatul Ţachianu care dispune de o vastă experienţă administrativă şi care niciodată nu s-a rupt de comună.

„Un om cu experinţa tatălui meu nu se găseşte pe toate drumurile. Voi apela ori de câte ori este nevoie la sfaturile sale”, a spus tânărul candidat PSD pentru postul de primar al comunei Braniştea.

ALEGERI

Liberalii n-au finanțat investițiile județului Dâmboviţa și vin acum, din nou, cu promisiuni!

Publicat

pe

Liderul PNL, Ludovic Orban, și preşedintele liberalilor din Dâmbovița, Virgil Guran, au tupeu nu glumă, să meargă cu tolba plină cu promisiuni în fața unor oameni pentru care nu au făcut nimic de când sunt la guvernare – au reacționat social-democraţii după turul electoral organizat astăzi de PNL în Braniștea și Cojasca. Da, în cele două localități se organizează alegeri locale parțiale în data de 27 iunie 2021, dar, chiar și așa, cei doi șefi de la PNL ar fi trebuit să păstreze o limită a decenței.

„Cât de lipsit de demnitate să fii și să ai tupeul să le vorbești unor pensionari cărora le-ai înghețat pensiile sau unor oameni pe care vrei să-i scoți la pensie la 70 de ani, doar-doar nu se vor mai bucura de pensie?

Cât tupeu să ai să mergi în fața dâmbovițenilor și să poți să-i privești în ochi, în condițiile în care tu, Orbane, și tu, Gurane, ați refuzat să alocați bani prin bugetul de stat unor investiții extrem de importante pentru tot județul?

Vi s-au cerut bani pentru spitale! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru drumuri! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru învățământ! Ați spus NU! Ați spus NU la orice! În schimb ați dat bani cu sacul pentru investiții care nu își aveau rostul în zone ale țării unde aveați obligații!”, se precizează într-un comunicat remis de PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

ALEGERI

Alexandru Țachianu va continua procesul de modernizare a comunei Braniștei

Publicat

pe

Pe 27 iunie, la Braniștea se vor organiza alegeri locale parțiale. Scrutinul a fost impus ca urmare a hotărârii primarului ales în septembrie 2020, Marian Țachianu, de a reprezenta comuna și județul Dâmbovița în Parlamentul României, după ce a câștigat un mandat în decembrie 2020.

Din partea PSD, la Braniștea a intrat în bătălia electorală Alexandru Țachianu. Candidatul social-democrat vine cu vigoare, cu ambiție, cu profesionalism, cu dorința de a continua procesul de înnoire a localității, de racordare la valorile și la civilizația europeană.

Tonul schimbării l-a dat tatăl său, Marian Țachianu, care a demarat și materializat o serie de proiecte socio-edilitare unice în județ. Vorbim aici de școala din comună, construită după un proiect aparte, cu o arhitectură brâncovenească, dar și cu tonuri moderniste, de Casa de Cultură – care poate rivaliza cu orice instituție de profil din mediul orășenesc, de asemenea, un edificiu de anvergură. Urmează grădinița cu program prelungit, aflată la final de lucrări, și dispensarul comunal.

Primenirea socio-edilitară va continua, după alegerile din 27 iunie, cu Alexandru Țachianu la cârma administrației publice locale. Tânarul candidat și-a propus ca, în următorii ani, să finalizeze toate proiectele aflate în diferite faze de implementare, vorbim aici de rețele de apă, canalizare și gaze naturale, de drumuri, spații de joacă pentru copii. De asemenea, vrea să demareze investiții noi.

„Braniștea va arăta într-adevăr ca o comună europeană. Vom fi, prin tot ceea ce facem, la nivelul localităților din Vest, în ceea ce privește componenta instituțională, edilitară, estetică rurală, locuri de joacă, spații destinate practicării sportului. După ce vom definitiva programeĺe de construire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale, vom trece la înfrumusețarea localității noastre. Vom planta de-a lungul străzilor arbori și arbuști ornamentali și diferite specii de flori, vom reabilita și moderniza trotuarele, vom construi piste de bicicletă, vom amenaja stații pentru transportul în comun și pentru microbuzele școlare. De asemenea, la Braniștea ne-am propus să construim o bază sportivă modernă, pe care vrem să o dotăm ca la carte”, ne-a precizat Alexandru Țachianu.

Din programul proiectelor cu titulatura „de îndată” ale viitorului primar fac parte modernizarea iluminatului public pe întreg teritoriul localității, construirea, în ton cu cerințele europene, a două capele mortuare în satele Braniștea și Dâmbovicioara. Pentru aceste două obiective, sumele de bani au fost deja alocate. Totodată, la Grădinița din Dâmbovicioara, se vor amenaja spații de recreere pentru copii.

„Experiența pe care am acumulat-o până acum în diferite poziții de conducere de la nivel local până la nivel central o voi pune la dispoziția locuitorilor comunei Braniștea. Sunt adeptul muncii în echipă, al respectului și promovării valorilor și ideilor bune. Ca primar, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru dezvoltarea și prosperitatea Braniștei”, a mai spus Alexandru Țachianu – candidatul PSD pentru funcția de primar.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT