Connect with us

POLITIC

România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice

Publicat

pe

Prezent la Conferința ”România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. O contribuție strategică transatlantică pentru securitatea Euro-Atlantică” – organizată de Comisia parlamentară pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, senatorul Titus Corlățean a subliniat contribuția României în plan bilateral, în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA și al Alianței Nord Atlantice, la promovarea acestui proiect care garantează securitatea națională a statelor membre NATO și a reafirmat rolul țării noastre de pilon robust în flancul estic al Alianței Nord Atlantice ca furnizor de securitate.

„De asemenea, președintele Comisiei pentru politică extrenă a Senatului a prezentat momentele importante ale procedurii de ratificare în decembrie 2011 a Acordului, precedate de întâlnirile membrilor Comisiei pentru politică externă și Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională cu negociatorii români și americani ai documentului.

Senatorul Corlățean a subliniat din punct de vedere politic importanța caracterului bipartizan al abordării clasei politice românești a temelor fundamentale de politică externă și securitate și a adresat felicitări negociatorilor români și americani pentru contribuția la realizarea proiectului bilateral, devenit ulterior o contribuție de valoare la ansamblul sistemului NATO anti-rachetă, reprezentanților militari, diplomatici și factorilor politici implicați la acel moment, în operaționalizarea și gestionarea curentă a bazei de la Deveselu și a scutului anti-rachetă aflat pe teritoriul României”, se precizează într-un comunicat remis de Senatul României.

Conferința a marcat o dublă aniversare, respectiv 10 ani de la semnarea și ratificarea de către Senatul României a Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, semnat la Washington la 13 septembrie 2011, și 5 ani de la momentul operaționalizării sistemului de apărare anti-balistic – Aegis Ashore.

ALEGERI

Primar de 90%, Marian Șerban se bucură de aceeași încredere din partea locuitorilor din Poiana

Publicat

pe

Peste 1.400 de locuitori din Poiana au semnat pentru susținerea candidaturii primarului Marian Șerban pentru un nou mandat în fruntea comunei. Vorbim despre un edil care, în 2020, a fost ales, pentru a cincea oară, cu un scor covârșitor: 90% din voturile valabil exprimate și care, iată, se bucură și acum de aceeași încredere din partea consătenilor săi. Și asta pentru că, în Poiana, vorbesc faptele.

Astăzi – 25 aprilie 2024, Marian Șerban și-a depus la Biroul Electoral de Circumscripție dosarul de candidatură pentru alegerile din 9 iunie și, după cum stau lucrurile, nu are absolut nicio problemă să ocupe în continuare funcția de primar al comunei Poiana, localitate pe care a transformat-o radical în cei 20 de ani de când o administrează prin voința oamenilor de aici. Edilul le propune alegătorilor, așa cum a făcut de fiecare dată, și o echipă de consilieri, membri PSD, dispuși să contribuie la dezvoltarea localității.

Marian Șerban i-a avut alături la acest moment ce marchează un nou început pe președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe vicepreședintele Ionuț Săvoiu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și pe primarul comunei Corbii Mari – Ionuț Bănică, alt edil din județul Dâmbovița care a obținut rezultate remarcabile în administrație.

Cititi mai mult

ALEGERI

Gabriel Dănuț Sandu, la linia de start pentru un nou mandat de primar al comunei Voinești

Publicat

pe

Astăzi – 25 aprilie 2024, Gabriel Dănuț Sandu și-a depus candidatura pentru un nou mandat în funcția de primar al comunei Voinești. Edilul de la Voinești, care este unul dintre cel mai performanți șefi de administrației publice locale din județul Dâmbovița, se prezintă în fața alegătorilor cu o echipă solidă și pusă pe treabă, formată din reprezentanți ai Partidului Social Democrat.

„Am alături de mine pe domnul Popa Claudiu și o echipă de consilieri locali, structurați foarte bine, reprezentanți ai celor opt sate componente ale comunei noastre.

Reprezint comuna Voinești, pe dumneavoastră, de aproximativ 16 ani și sunt mândru de acest lucru. A fost și este o onoare pentru mine să fac acest lucru pentru o comunitate de peste 6.000 de suflete, de oameni gospodari, inteligenți și frumoși. În toți acești ani, împreună, am reușit să construim una dintre cele mai frumoase localități ale județului Dâmbovița.

Pe 9 iunie, dumneavoastră veți decide cine să conducă destinele comunei Voinești pentru următorii patru ani. Pentru toată această perioadă, vă mulțumesc, vă respect și, indiferent de alegerea dumneavoastră, eu, Gambă, voi rămâne pentru totdeauna prietenul și apropiatul tuturor voineștenilor.

Sărbători Pascale cu sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor”, a fost mesajul transmis de Gabriel Dănuț Sandu – actualul și , cu siguranță, și viitorul primar al comunei Voinești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite