Connect with us

ACTUALITATE

Ciolaniada din vremuri de Covidie

Publicat

pe

Avocat Vladimir Țunți Ștefănescu

Valul de speranţe iluzorii alimentat prin cântecele de sirenă al trubadurilor de ocazie, cu sau fără mandolină, ce le promiteau românilor marea cu sarea, s-a lovit de ţărmul realităţii implacabile, s-a spart, ca orice val în România post-decembristă, şi le-a cam tăiat elanul multora dintre veşnicii optimişti utopici care au crezut sincer în dubiosul discurs electoral ultra-optimist.

Marea Schimbare atotpromisă, veşnică Fată Morgana de pe meleagurile dâmboviţeano-carpato-mioritice, cu mult mai mulţi berbeci belicoşi decât blânde mioare, în care cei lipsiţi de orice realism elementar au crezut ca iezii, s-a transformat în obişnuita „Ciolaniadă” – o lupta intestină în care haitele de şacalo-ciocoi se sfâşie neîncetat în scopul de a-i schimba pe „unii” cu „alţii”.

În timpul războiului era lipită pe toate zidurile o lozincă dorit mobilizatoare – „Totul pentru front. Totul pentru victorie”. Acum, sloganul este mult mai scurt, la obiect şi unipersonal: „Toţi banii, pentru mine”! A început Ciolaniada!

Mass-media a mai atras atenţia asupra adevăratelor jafuri din banii noştri, ai tuturor, sub pretext de Covidie, de la măştile de doi bani vândute la preţuri de speculă neruşinată de către alde „Mărioara Milionara”, o „genială femeie de afaceri” care până atunci muncea cu ziua printr-un sat din Vlaşca (…) până la cheltuieli de cazare în paturi de spital, facturate la preţuri de apartamente princiare de pe Coasta de Azur şi la analize de doi lei, vândute însă cu nişte sume fabuloase de către Ciolăniştii zilei, deşi este vorba despre o problemă de sănătate publică, dreptul corespunzător fiind prevăzut şi garantat (declarativ, nu faptic) prin Constituţie. Spre exemplu, în Franţa faimoasele teste PCR sunt gratuite. La noi, toţi Ciolăniştii au făcut avere…

Nimeni nu crede că se va afla vreodată cât s-a furat sub pretextul Covidiei. Oricum, ENORM. Suma este mai presus de orice imaginaţie a muritorilor de rând care suntem. Vom auzi doar, din când în când, câte ceva despre o părticică din averea imensă a unui ori altui Ciolănist, îmbogăţit în vremuri de Covidie pe spinarea noastră, a tuturor. Atât.

Două personaje detestate de milioane de români au cerut de la începutul Covidiei să li se acorde imunitatea penală pentru achiziţiile făcute! Pe ce bază? De ce oare? Au ştiut cumva că totul va fi un jaf imens din banii noştri?

Acum suntem mobilizaţi / şantajaţi / ameninţaţi pe fond sonor de zdrăngănit de mandolină ca iute-iute să ne vaccinăm, cât mai este gratuit, fiindcă în curând va fi „pe bani”! Se pregătesc să ne jecmănească? Un fabricant ar fi anunţat deja că vaccinul lui ar urma să coste 175 EUR. Cu cât vor să ni-l vândă nouă aceşti şacalo-ciocoi Ciolănişti? Dumneavoastră ce credeţi, dragi cititori?

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vezi programul de acțiuni pregătit pentru „Zilele județului Dâmbovița” (1-5 iunie 2022)

Publicat

pe

În perioada 1-5 iunie 2022, se vor organiza în Dâmbovița, sub egida „Zilele județului”, o serie de acțiuni artistice, cultural-sportive și târguri meșteșugărești. Autoritățile au dorit să marcheze în acest mod împlinirea a 510 ani de atestare documentară. Președintele CJ, Corneliu Ștefan, a precizat că este vorba despre o suită de evenimente de promovare a județului pe care intenționează să le transforme într-o sărbătoare anuală.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Titu, anunț important pentru locuitorii orașului. Măsură obligatorie până la 30 iunie!

Publicat

pe

de

Primăria Titu, județul Dâmbovița, informează locuitorii orașului că, potrivit legislației în vigoare, au obligația să ia măsuri de combatere a buruienii Ambrozia (popular, iarba pârloagelor)

Proprietarii / deținătorii de terenuri trebuie să desfășoare, până cel târziu în data de 30 iunie, acțiuni de cosire, smulgere, erbicidare etc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT