Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Radu Popa, apel către români să ia poziție după asasinatul de la Arad

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa este printre primii parlamentari români care, după asasinatul de tip mafiot de la Arad, a luat poziție și a atras atenția asupra pericolelor care pândesc societatea românească.

Uciderea omului de afaceri Ioan Crișan, cu ajutorul unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul personal, reprezintă o premieră groaznică pentru țara noastră. Ceva ce românii nu au văzut decât în filmele cu mafioți, spune Radu Popa într-o filmare postată pe rețelele de socializare.

Demnitarul social-democrat, urmărind evoluția cazului și a modului în care intervine Poliția, crede că instituția pe care o consideră „centura de siguranță a societății” este depășită de situație. Acest fapt, concluzionează deputatul PSD, se datorează și politizării excesive a funcțiilor de conducere din Poliția Română, a rutinei instalate în acestă instituție.

„Am urmărit cu atenție desfășurarea evenimentului și nu am văzut luări de poziție ale parlamentarilor de Arad. În anii precedenți, vă aduceți aminte, parlamentarii PNL și USR cereau foarte multă transparență în actul guvernamental și ne asigurau că, atunci când vor ajunge la putere, vor asigura transparentizarea actului decizional și al instituțiilor statului român. Din păcate, nu s-a întâmplat așa”, precizează Radu Popa.

Evenimentul tragic petrecut la Arad, execuția unui afacerist într-un asemenea mod, ne pune pe gânduri și ne determină să ne gândim și mai mult la siguranța noastră, la faptul că oricând putem deveni ținta unor asemenea tipuri de răzbunări executate cu ușurință de criminali profesioniști, care acționează la comandă.

„Îngrijorător este faptul că în România grupările de crimă organizată au proliferat în ultimii doi ani și sunt importate mijloace de operare specifice grupărilor de crimă organizată din America de Sud, din zona slavonă a Europei și chiar din zona asiatică. România a devenit un teren de încercare a acestor grupări mafiote și mie mi-e teamă că Poliția nu are capacitatea să răspundă acestor pericole”, a mai spus deputatul PSD.

VIDEO

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite