Connect with us

ALEGERI

Continuitate la Braniștea! Localnicii îl vor primar pe Alexandru Ţachianu

Publicat

pe

Alexandru Ţachianu - candidat PSD pentru primar la Braniștea

La Braniștea, județul Dâmbovița, vom avea alegeri locale parțiale pe 27 iunie 2021. Va fi disputată funcția de primar, câștigată anul trecut de Marian Țachianu cu un scor de peste 86%. Edilul, în afară de faima de gospodar, de om de afaceri de succes în domeniul agricol și primar cu rezultate notabile, vizibile în câmpul investițional, este și un politician social-democrat dedicat acestui județ. Din acest motiv, a hotărât să renunțe la funcția de primar și să meargă în Parlamentul României ca deputat. După cum ne-a declarat, decizia pe care a luat-o nu a fost deloc una ușoară, fiind atașat de comună, de concetățenii săi și prins prin rădăcini de obiectivele investiționale materializate pentru comunitate, toate unice în spațiul dâmbovițean și poate chiar și la nivel național.

Cine s-ar fi gândit că, într-o localitate mică, fără buget consistent, fără investitori economici puternici, fără canale sigure de a aduna bani în visteria locală, pot fi materializate proiecte de infrastructură culturală, educațională și de sănătate cum doar prin orașele cu potențial economic găsești?

Și, totuși, la Braniștea s-a putut. Există o școală. O combinație între arhitectura brâncovenească și stilul modern. Un model pentru toți aceia care vor să ridice edificii în ton cu contemporaneitatea, cu civilizația europeană pe care ne-o dorim.

Centrul Cultural, de asemenea, este o instituție care rivalizează cu astfel de obiective din mediul urban, prin înfățișare, structură și dotare.


În acestă perioadă, se lucrează intens la alte două obiective care sunt prinse în aceeași horă a ineditului și superlativului la nivel de arhitectură și utilitate. Este vorba despre dispensarul comunal și grădinița cu program prelungit, care merg pe același calapod al esteticii brâncovenești.

Și, uite așa, în pași siguri și încet, Marian Țachianu a reușit să desprindă Braniștea din cenușiul în care părea că rămâne ancorată pe vecie. Acum, a țintit Parlamentul, nu pentru a etala o nouă calitate, alte tipuri de onoruri, nu este genul de om care să-și facă un ideal din această demnitate. Pur și simplu, după cum ne-a mărturisit, vrea să ajute mai mult localitatea natală, județul și țara, prin ideile pe care le are, prin experiența acumulată ca om truditor la firul ierbii. Țachianu ne-a uimit prin forța sa de muncă și tenacitate. Prin simplitatea debordantă.

 

Când nu este la Parlament în plen sau în ședințele pe comisii, când nu este la partid, îl poți găsi în comună, la Primărie, unde ajută în continuare la dezvoltarea comunității, îl poți găsi printre oameni sau pe tractor ori pe combina de recoltat. Marian Țachianu este unul dintre cei care, în Camera Deputaților, nu fabulează, nu lucrează politicianist, invocând proiecte himerice. Dimpotrivă, vine din concret, de acolo unde se trăiește și se simte cel mai bine ceea produc parlamentarii în materie de legislație, de la talpa țării.

Locuitorii Braniștei, deși au înțeles mai greu scopul primarului ajuns parlamentar, sunt mulțumiți de ceea ce a conturat în comună și de faptul că îl știu aproape. În cercetarea noastră gazetărească, am vorbit cu o mulțime de brănișteni, nimeni nu are ce să îi reproșeze, doar cuvinte de apreciere. Și, până la urmă, ce să îi pui în cârcă unui om care și-a construit un nume, o afacere, doar prin muncă, prin implicarea sa directă?

Evident, am analizat comunicațional, jurnalistic, și mesajele celor puțini care îl contestă pe Marian Țachianu și candidatura fiului său, Alexandru. Nu le dam numele, fiindcă am ales să nu prezentăm nici pe ale cetățenilor favorabili lui celor doi. Mesajele lor, exprimate mai ales pe rețelele de socializare, sunt reci, fără substanță, iscate mai mult dintr-o răutate și un spirit politicianist concurențial orb. Nu există argumente clare împotriva lui Marian Țachianu, doar lozinci amestecate cu vulgarități și diferite forme de exprimări ce pot îmbraca forma clară a insultei și calomniei. Ce pot face pentru o localitate oamenii care împrăștie ură și fraze manipulatoare, texte neancorate în concret și care nu pot accepta realitatea, că la Braniștea în materie de administrație s-a performat?

Acum, ne întoarcem la scrutinul electoral care se va organiza la Braniștea pe 27 iunie 2021. Din partea Partidului Social Democrat va candida Alexandru Ţachianu. Decizia sa a fost bine cântărită mai ales că dușmanii politici pot exploata această latură, că este fiul fostului primar care lasă funcția ca o moștenire de familie. Cine gândește profund, constructiv, democratic, benefic pentru comună, nu îmbrățișează această idee de tip feudal. Vremurile acelea s-au dus demult. Oamenii apreciază valoarea, implicarea, binele pe care îl faci, caracterul, disponibilitatea, dăruirea și capacitatea de a conduce o localitate, de a continua proiectele demarate și de a iniția altele noi.

Dornici de documentare precisă, am vorbit prin sat cu destui oameni. Am intervievat, am chestionat, am observat. Cetățenii nu s-au arătat deloc deranjați de faptul că Alexandru, fiului deputatului Marian Țachianu, candidează pentru funcția de primar al comunei.

„Este foarte bine pentru noi, pentru comună. Ce treabă are legătura de rudenie cu administrația, cu noi cei care îl alegem până la urmă, îl vom urmări cum lucrează pentru oameni, pentru sat”, ne-a spus localnic.

Un altul a pedalat pe ideea de educație, de muncă, pe voința lui Alexandru Ţachianu de a rămâne că edil la Braniștea, o comună mică.

„Băiatul ăsta a lucrat la GAL Titu, a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am auzit că a studiat în străinătate. Ca și tatăl lui, simte respirația pământului. E tânăr, deștept, putea să fie mare, oriunde. A ales să rămână primar la noi. Este de apreciat. Demonstrează că este, iubitor al acestor locuri. De ce nu l-am vrea pe el primar?”, ne-a mai mărturisit un cetățean din Braniștea.

Și lista ar putea continua la capitolul favorabil pentru Alexandru Ţachianu – primar la Braniștea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT