Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, anunț important pentru locuitorii comunei

Publicat

pe

Având în vedere că pe teritoriul comunei noastre am înregistrat primul atac al unui animal sălbatic asupra gospodăriilor cetățenilor din satul Mogoșești, respectiv un exemplar de urs care a ucis șase oi la stâna domnului Rădoi Georgel, vă aducem la cunoștință următoarele:

– În cazul în care proprietatea dumneavoastră este atacată de un animal sălbatic, rezultând pagube, pentru a primi despăgubiri conform HG 1679/2008, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să anunțați Primăria în scris, în termen de 24 de ore de la descoperirea atacului.

Pagubele vor fi constatate de o comisie constituită la nivelul Primăriei, din care fac parte un reprezentant al Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, un reprezentant al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Durabile și un reprezentant al Primăriei Dragomirești.

– Convocarea comisiei se realizează prin grija primarului, la 24 de ore de la data înregistrării cererii persoanei pagubite.

– Comisia se întrunește pentru constatrea pagubelor materiale în termen de 48 de ore de la data convocării.

Stabilirea cuantumului despăgubirilor se realizează de către comisie în funcție de cheltuielile efectuate de către persoana păgubită până la data producerii pagubei, cu înființarea și întreținerea culturii agricole sau silvice, sau, după caz, în funcție de valoarea de piață – în cazul animalelor domestice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște ridică mașinile abandonate pe domeniul public

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedurile de ridicare de pe domeniul public a 100 de autovehicule abandonate, care ocupă nejustificat locuri de parcare.

Edilul Daniel Cristian Stan îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze situațiile de acest fel. Cea mai simplă metodă de a anunța autoritățile este utilizarea aplicației pentru mobil „Târgovişte City App”, care se poate descărca din:
– Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid
– App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS
– Web site: https://targovistecity.ro/

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT