Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Fondurile PNRR merg spre clientela politică PNL

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa a atras atenția, în nenumărate rânduri, despre amatorismul de care dă dovadă actuala coaliție de guvernare PNL USR PLUS și UDMR în gestionarea treburilor țării. Parlamentarul nu crede în Programul Național de Reziliență și Redresare pe care l-a alcătuit actuala putere, parcă pe genunchi, și care a fost respins în câteva rânduri de Consiliul Europei. Radu Popa a atras atenția și asupra dezinteresului față de acest program manifestat de Guvernul Cîțu.

„România a depus 16 pagini, în timp ce PNRR al Germaniei are 1.241 de pagini, al Franței 800 de pagini, al Poloniei 500 de pagini. În România nimeni nu a văzut nicio pagină”, a spus deputatul PSD

Mai mult, parlamentarul social-democrat susține că actualul PNRR este „o hoție pentru clientela și pentru sponsorii PNL”.

Tocmai de aceea, PSD cere imperativ Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis „ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

Sunt 600 de milioane de euro din PNRR, bani fără licitație, dați cu dedicație de guvernul PNL, sponsorului PNL din campania sa electorală.

Practic, aproape o treime din fondurile alocate capitolului Energie al PNRR merg cu dedicație către compania magnatului Gabriel Comănescu;

Cîțu îl surclasează astfel pe Orban, care în decembrie 2019 se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL – frații Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar, a accelerat îndatorarea țării la costuri mărite.

Acum se explică de ce guvernul Cîțu a ținut ascuns PNRR! Românii nu trebuiau să afle despre combinațiile sulfuroase dedicate finanțatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis”, a scris deputatul PSD de Dâmbovița pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

„Ziua angajărilor” la Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Parcul Industrial Moreni și Liceul Tehnologic din localitate demarează, luni – 26 iulie, de la ora 09:00, proiectul „Ziua angajărilor”, menit să vină în sprijinul absolvenților, în sensul că le va fi facilitat accesul la locurile de muncă disponibile în cadrul societăților care-și desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni.

„Sunt onorat să pot veni în sprijinul oricărui locuitor al municipiul Moreni și voi face tot posibilul ca acest proiect să aibă rezultate dintre cele mai bune. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul acordat și, totodată, le mulțumesc tuturor colaboratorilor”, este mesajul directorului Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru.

Absolvenții vor primi materiale informative despre firme, posturi etc. astfel încât să-și analizeze mai ușor abilitățile și competențele prin prisma ocupării unui job din oferta Parcului Industrial.

„Ziua angajărilor” va avea loc la sediul Liceului Tehnologic Moreni. În funcție de solicitări, acțiunea va fi reeditată. De asemenea, se vor putea organiza vizite de documentare în Parcul Industrial Moreni – ne-a mai spus Gabriel Purcaru.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Marian Nițescu, președintele Organizației de Pensionari Bărbulețu, a trecut la cele veșnice

Publicat

pe

de

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a domnului MARIAN NIȚESCU, președinte al Organizației de Pensionari Bărbulețu și membru în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița încă din anul 2010.

A fost un om implicat și solidar cu ceilalți colegi și întotdeauna activ în cadrul ședințelor la care a participat pentru a susține problemele cu care s-au confruntat pensionarii.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prefect,
Aurelian Popa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT