Connect with us

ACTUALITATE

ITM Dâmboviţa, întâlnire informativă cu tinerii din sistemul DGASPC

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat, ieri – 2 iunie 2021, o întâlnire cu adolescenții cu vârste peste 16 ani, din cadrul mai multor centre sociale din Târgoviște, cu scopul de a le furniza informații utile referitoare la drepturile și obligațiile pe care le au în desfășurarea relațiilor de muncă.

Tinerilor li s-a explicat importanța angajării cu forme legale, a respectării condițiilor de sănătate și securitate în muncă și li s-au expus și pârghiile pe care le au la îndemână, în condițiile în care își consideră încălcate drepturile. De asemenea, au fost sfătuiți cum să negocieze termenii contractuali și condițiile de muncă și la ce anume trebuie să fie atenți atunci când li se prezintă o ofertă de angajare.

„Participanții s-au arătat interesați de informațiile puse la dispoziție, majoritatea mărturisind că își doresc locuri de muncă pentru a deveni independenți și a-și putea construi o viață normală și chiar pentru a pune bazele unei familii, de care ei nu au avut parte.

Reprezentanții celor două instituții, ITM și DGASPC Dâmbovița, au decis să organizeze întâlniri comune cu angajatorii care au nevoie de forță de muncă, în vederea încadrării pe piața muncii a adolescenților din sistemul de protecție. De altfel, cei doi fac un apel la antreprenori, să le ofere o șansă acestor tineri, dornici să-și poată câștiga un trai decent, mai ales pentru că vor beneficia și de avantaje în raport cu statul prin angajarea lor”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite