Connect with us

ACTUALITATE

ITM Dâmboviţa, întâlnire informativă cu tinerii din sistemul DGASPC

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat, ieri – 2 iunie 2021, o întâlnire cu adolescenții cu vârste peste 16 ani, din cadrul mai multor centre sociale din Târgoviște, cu scopul de a le furniza informații utile referitoare la drepturile și obligațiile pe care le au în desfășurarea relațiilor de muncă.

Tinerilor li s-a explicat importanța angajării cu forme legale, a respectării condițiilor de sănătate și securitate în muncă și li s-au expus și pârghiile pe care le au la îndemână, în condițiile în care își consideră încălcate drepturile. De asemenea, au fost sfătuiți cum să negocieze termenii contractuali și condițiile de muncă și la ce anume trebuie să fie atenți atunci când li se prezintă o ofertă de angajare.

„Participanții s-au arătat interesați de informațiile puse la dispoziție, majoritatea mărturisind că își doresc locuri de muncă pentru a deveni independenți și a-și putea construi o viață normală și chiar pentru a pune bazele unei familii, de care ei nu au avut parte.

Reprezentanții celor două instituții, ITM și DGASPC Dâmbovița, au decis să organizeze întâlniri comune cu angajatorii care au nevoie de forță de muncă, în vederea încadrării pe piața muncii a adolescenților din sistemul de protecție. De altfel, cei doi fac un apel la antreprenori, să le ofere o șansă acestor tineri, dornici să-și poată câștiga un trai decent, mai ales pentru că vor beneficia și de avantaje în raport cu statul prin angajarea lor”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT