Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Amenajarea centrului comunei Dragomirești, o îmbinare între tradiție și modern

Publicat

pe

Dacă faci un scurt periplu prin comuna Dragomirești, una dintre cele mai mari localități rurale din județul Dâmbovița, ca număr de locuitori, poți observa rapid schimbările, modernitatea, mâna gospodarului, faptul că în comunitate nimic nu se mai întâmplă la voia întâmplării, că administrația publică își face datoria, că se preocupă de dezvoltarea socio-economică a localității.

Nu poți trece prin inima comunei și să nu observi transformările de substanță în acest perimetru de unde pornesc toate drumurile. Centrul civic, prin grija edilului Dragoș Vlădulescu, are o altă înfățișare, nu mai este zona aceea cenușie care nu spunea nimic, pe care o știam cu ani în urmă. Acum, totul apare ca o combinație reușită între tradiție și modern, o îmbinare armonioasă a bunului gust și a utilității.


Lângă Primărie a fost construit un centru multifuncțional dotat ca la carte, în care sunt organizate diferite evenimente culturale, întâlniri, sunt oficiate cununii. Tot aici se organizează acum și ședințele Consiliului Local. Vechea sală din cadrul Primăriei destinată unor astfel de activități a fost recompartimentată într-un mod transparent și eficient, aici funcționând serviciul de cadastru, cel de taxe și impozite și există și un ghișeu de lucru cu cetățeanul.

Centrul civic conceput de primarul Vlădulescu mai dispune de o parcare modernă, spațioasă, de zonă de promenadă cu spații verzi și băncuțe pentru odihnă și relaxare. Și toate acestea amenajate într-un stil inedit, care ar putea constitui un exemplu de bună practică pentru alte unități administrativ-teritoriale care au de gând să implementeze astfel de proiecte.

Edilul de la Dragomirești este mândru de ceea ce a putut realizat pentru consătenii săi, pentru imaginea localității. Ne-a spus că acest proiect de anvergură, finanțat de la bugetul local, îl avea în plan de mai multă vreme, dar a trebuit să mai aștepte.

„În toate satele comunei Dragomirești a trebuit să punem la punct, să redăm înfățișarea și funcționalitatea multor instituții de interes local – școli, grădinițe, dispensare, farmacii, cămine culturale. A trebuit să modernizăm iluminatul public, să asfaltăm drumurile, să realizăm rețelele de alimentare cu apă și multe altele. După ce am pus la punct toate aceste obiective indispensabile pentru comunitatea noastră, am hotărât că trebuie să dăm o altă față și centrului civic, zonei din preajma Primăriei, care, până la urmă, reprezintă cartea de vizită a localității noastre. S-a lucrat circa doi ani, dar acum suntem mulțumiți de ceea ce am putut materializa”, ne-a precizat Dragoș Vlădulescu.

Tot în această zonă, administrația de la Dragomirești a reabilitat, extins și modernizat clădirea fostei poște. De luna viitoare, ne-a spus primarul Vlădulescu, aici va fi deschis un centru medical de recuperare. Acesta este realizat într-un parteneriat cu o firmă de specialitate. Tot aici, edilul are de gând să deschidă, de asemenea în regim de colaborare, un gen de clinică medicală în cadrul căreia să funcționeze mai multe cabinete, respectiv: cardiologie, pneumologie, medicină internă.

„Consider că aceasta este menirea unui primar, să se dedice total pentru bunăstarea localității, a cetățenilor, pentru crearea de facilități și condiții civilizate, europene pentru desfășurarea activităților educaționale, culturale, medicale și sportive, pentru asigurarea de oportunități de dezvoltare socio-economică. Noi asta facem aici, la Dragomirești”, ne-a declarat Dragoș Vlădulescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște ridică mașinile abandonate pe domeniul public

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedurile de ridicare de pe domeniul public a 100 de autovehicule abandonate, care ocupă nejustificat locuri de parcare.

Edilul Daniel Cristian Stan îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze situațiile de acest fel. Cea mai simplă metodă de a anunța autoritățile este utilizarea aplicației pentru mobil „Târgovişte City App”, care se poate descărca din:
– Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid
– App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS
– Web site: https://targovistecity.ro/

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT