Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Risc mare de reactivare a alunecării de teren din comuna Vârfuri

Publicat

pe

Răzvan Bănaru - primarul comunei Vârfuri

Primăria Vârfuri, din județul Dâmbovița, a comandat un studiu geo, primul document care stă la baza promovării unui proiect care să stopeze alunecarea de teren de pe drumul comunal spre satul Cârlănești.

Spune edilul Răzvan Bănaru că sunt mari șanse că fenomenul să se reactiveze, având în vedere ploile din ultima perioada, iar asta va însemna ruperea comunei în două și izolarea multor gospodării, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Din păcate, o investiție în zonă nu poate fi susținută din bugetul localității care se ridică anul acesta la aproximativ 400.000 de lei. Prin urmare, primarul este preocupat să identifice o sursă de finanțare nerambursabilă. De altfel, numai în acest mod pot fi implementate proiecte de anvergură în comuna Vârfuri.

Deși au trecut doar 8 luni de când a fost ales primar, Răzvan Bănaru a reușit să schimbe unele lucruri în comună: modernizarea sediului administrației publice locale, instalarea de camere video de supraveghere în punctele principale ale comunei, aducerea sistemului de iluminat public la un stadiu decent de funcționare, elaborarea de proiecte care vor fi depuse pentru finanțare la Consiliul Județean Dâmboviţa, la Compania Națională de Investiții și pe programele europene din sesiunea 2020-2027.

De asemenea, edilul este mulțumit că a reușit să instaureze o relație de normalitate și colaborare între salariații Primăriei, având în vedere că, până în septembrie 2020, la nivelul instituției a fost întreținută o stare de tensiune și neînțelegere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște ridică mașinile abandonate pe domeniul public

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedurile de ridicare de pe domeniul public a 100 de autovehicule abandonate, care ocupă nejustificat locuri de parcare.

Edilul Daniel Cristian Stan îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze situațiile de acest fel. Cea mai simplă metodă de a anunța autoritățile este utilizarea aplicației pentru mobil „Târgovişte City App”, care se poate descărca din:
– Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid
– App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS
– Web site: https://targovistecity.ro/

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT