Connect with us

OPINII

Guvernul Cîțu, acasă!

Publicat

pe

Vestea că mai marii cancelariilor europene au respins Planul Național de Redresare și Reziliență alcătuit de echipa PNL USR PLUS într-un mod ciudat, ghidat doar de interese de grup și de investiții incerte, nu a fost deloc surprinzătoare.

Analiștii politici și economici au tras destule semnale de alarmă vizavi de acest PNRR, scris parcă la comanda unor indivizi care abia așteptau să se conecteze la fondurile europene.

Pare absurdă, de neimaginat, replica de după ordinul Comisiei Europene gen stânga-împrejur. Acest imberb Cîțu, ajuns la putere fiindcă altul nu mai avea prin cutie Iohannis și care acum vrea să fie uns și șef al PNL , a spus că PNRR-ul nu a fost respins, ci doar retrimis. Este de studiat în școlile de politică acest tip de discurs, de mesaj care sfidează orice regulă în materie de responsabilitate, de conștiință, de demnitate politică. Pare declarația unui om care nu înțelege unde se află, unde ne-a dus. Nu pricepe că guvernarea lor este una inerțială, fără cap și coadă.

Într-o asemenea situație de criză, generată de umilința la care Guvernul României a fost supus de Comisia Europeană, în mod normal, firesc, ar trebui ca acest Cabinet să își dea demisia. S-ar impune constituirea de urgență a unui Guvern de Uniune Națională sau alegeri anticipate.

Cât să lași la putere o echipă care nu performează, care pune țara pe butuci? Cât să rabzi ca țara să fie condusă de Drulă, Năsui, Ghinea și madam Turcan? Respingerea PNRR sună ca un eșec. Guvernul Cîțu nu mai este credibil. Orice ieșire în spațiul public a reprezentanților săi are doar consistența nepriceperii și eșecului. Examen ratat. Acasă!

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite