Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Podul de la Teiș a fost deschis integral circulației rutiere

Publicat

pe

Astăzi – 16 iunie 2021, a fost deschis circulației rutiere podul nou (care îl dublează pe cel vechi), construit în zona Teiș în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște. Practic, din această după-amiază, se circulă pe câte două benzi pe fiecare sens de mers.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, momentul marchează finalizarea tuturor lucrărilor de anvergură incluse în proiectul de reabilitare și modernizare a centurii. Au mai rămas de executat marcajele și remedierile dispuse în vederea recepțiilor, care vor începe săptămâna viitoare.

 

„Mă bucur că, iată, am ajuns la final. Mă bucur că reușim să avem o centură reabilitată și modernizată, cu precizarea că, raportat la poduri și pasaje rutiere, nu știu câte orașe din România se mai pot mândri cu cinci pasaje și poduri rutiere reabilitate și două construite de la zero numai în cadrul acestui proiect, fără a mai aminti că, pe proiectul de modernizare a transportului public pe fonduri europene, se reabilitează pasajul de lângă Pavcom și se mai construiește încă un pod în zona Complexului de Natație”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Principalii indicatori ai proiectului care a vizat reabilitarea și modernizarea centurii municipiului Târgoviște sunt: 15 km de drum, 12 km de canalizare, 5 poduri și pasaje rutiere reabilitate, 2 poduri noi construite de la zero, 4 stații de pompare în zonele cu probleme.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT