Connect with us

Dâmboviţa

Percheziții la proxeneți din Dâmbovița și Ilfov

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița, au executat 13 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița (în comunele Conțești și Braniștea) și Ilfov.

Oamenii legii au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, înșelăciune și spălare a banilor.

Simultan, în orașul Belfast, Irlanda de Nord, autoritățile judiciare au efectuat două percheziții domiciliare care au avut ca scop identificarea și audierea mai multor persoane.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015 și până în prezent, pe raza județului Dâmbovița, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat al cărui membri au racolat tinere, în special de pe raza județului Dâmbovița, pe care le-au determinat, fie prin metoda ”loverboy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituția pe teritoriul Marii Britanii, Spaniei, Germaniei și Belgiei, dar și în municipiul București și județul Ilfov.

Sumele de bani obținute din practicarea prostituției erau însușite în totalitate de către membrii grupării care le investeau în imobile și autoturisme de lux.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bijuterii, sume de bani, mai multe înscrisuri și 9 autoturisme de lux.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Activitățile s-au desfășurat în cooperare cu polițiști ai Unității de Combatere a Traficului de Ființe Umane și Sclaviei Moderne a Police Service Northern Ireland, la acțiunile desfășurate în România, participând și doi polițiști irlandezi.

Acțiunea este efectuată în baza unui acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă – JIT(Joint Investigation Team), la nivelul Eurojust, între Romania, prin Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism şi autoritățile judiciare din Marea Britanie.

Suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița, al polițiștilor din cadrul CCPI și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Asistent medical de la Geriatrie Târgoviște a agresat două paciente minore

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 33 de ani, din Brănești, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Astăzi – 30 aprilie, la domiciliul bănuitului a fost efectuată o percheziție, fiind descoperite și indisponibilizate mai multe bunuri. Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, ulterior acesta fiind reținut pentru 24 de ore.

Din anchetă a reieșit că individul, având calitatea de asistent medical la Secția de Geriatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, ar fi agresat fizic două minore, de 13 și 17 ani, internate la secția de Psihiatrie. Asistentul medical violent a fost prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Camera de Comerț Dâmboviţa a susținut campania „Îmbracă un copil în haine noi de Sfintele Paști”

Publicat

pe

Camera de Comerț Dâmbovița s-a alăturat și anul acesta campaniei umanitare „Îmbracă un copil în haine noi de Sfintele Paști”, inițiată de Asociația Centrul Diavonal Casa Creștină, din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

„Susținând această campanie, ne dorim să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor și să le oferim un motiv în plus să creadă într-un viitor mai bun.

Mulțumim părintelui Adrian Rada – director executiv al Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină pentru tot sprijinul acordat și pentru că, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, ne amintește ce înseamnă dăruirea”, este mesajul transmis de reprezentanții Camerei de Comerț Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite