Connect with us

Dâmboviţa

În România există un dezechilibru major la nivelul managementului politic în guvernare

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, atrage atenția că, în momentul de față, există un dezechilibru major la nivelul managementului politic în guvernarea democratică românească și ar trebui schimbat modul de lucru, ar trebui să privim spre celelalte țări și să implementăm exemple de bune practici.

„Există, de exemplu, o rată de îndatorare a României în ultimul an și două luni de zile, pe cifre oficiale comunicate de Guvern, ca răspuns la o interpelare, de aproximativ 45 de miliarde de euro. Rata de îndatorare pe cap de locuitor a devenit de 1.300 de euro. Este prea mult și ne apropiem de aproximativ 60% datorie publică a statului român, după ce, în 2019, eram jos, la 35%.

Cu cât ești mai îndatorat public, cu atât ești mai puțin independent și ai posibilitatea de a investi fonduri publice de o manieră tot mai restrictivă. Este o problemă, pentru că alocarea fondurilor ar trebui să se facă echilibrat. Este absolut regretabilă încetarea finanțării prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care viza toate unitățile administrativ-teritoriale, indiferent de culoarea politică.

Sunt proiecte în curs, care trebuiau finanțate în continuare și este foarte greu de explicat de ce se poate aloca la nivel central, în clipa de față, o sumă care este consistentă – 7 miliarde de lei – pentru un anumit tip de infrastructură rutieră, într-un context politic-electoral de partid, intern, în timp ce nu susți ansamblul unităților administrativ-teritoriale pentru programele PNDL sau pentru programe de tipul centuri ocolitoare, care sunt esențiale pentru toți”, a punctat senatorul Titus Corlățean.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite