Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a primit finanțare de la Consiliul Județean Dâmboviţa pentru patru investiții

Publicat

pe

Pucioasa este singura unitate administrativ-teritorială cu statut de oraș din cele 21 care au semnat, astăzi – 25 iunie 2021, contracte de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, instrument de plată deocamdată unic în România. De asemenea, Pucioasa este una din cele două localități care au depus pe PJDL nu un singur proiect, ci patru, toate declarate eligibile.

Este vorba despre următoarele investiții, care vor fi susținute și cu fonduri din bugetul propriu, PJDL fiind gândit ca un parteneriat:
– Extindere rețele de apă și branșamente de apă pe străzile care vor fi modernizate și reabilitate prin POR 2014-2020;
– Extindere rețele canalizare și racorduri canalizare pe străzile care vor fi modernizate și reabilitate prin POR 2014-2020;
– Modernizare și reabilitare drumuri de interes local Pucioasa;
– Construcție bază sportivă în cartierul Diaconești.

„Îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, mai ales că, acum două zile, toate unitățile administrativ-teritoriale care au proiecte în desfășurare pe PNDL au primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării că s-au epuizat creditele bugetare pentru anul în curs și că trebuie să continuăm investițiile pe fonduri proprii sau să sistăm lucrările”, a declarat primarul Constantin Ana, cu prilejul semnării contractului de finanțare cu Consiliul Județean Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu pot obține scutire sau reducere de la plata impozitelor pentru anul 2024. Detalii aici!

Publicat

pe

31 decembrie 2023 este termenul – limită până la care locuitorii din orașul Titu, județul Dâmbovița, pot depune la sediul Primăriei solicitări în vederea obținerii de scutiri sau reduceri de la plata taxelor din impozitelor locale pentru anul 2024. Cererile se pot transmite și în format electronic, la adresa de e-mail primariatitu@yahoo.com sau impozitesitaxe@primariatitu.ro.

Atenție! Persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de administrația publică locală pentru acordarea acestor facilități au obligația să depună documentele doveditoare anual, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie, în caz contrar nu vor mai beneficia de scutire / reducere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite