Connect with us

ACTUALITATE

13 transportatori rutieri de mărfuri din Dâmbovița, sancționați de ITM

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector șef ITM Dâmboviţa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a desfășurat o acțiune de control la transportatorii rutieri de mărfuri și la beneficiarii acestor servicii, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă.

„Acțiunile campaniei au urmărit să descopere dacă beneficiarul și transportatorul au identificat riscurile asociate operațiunilor de încărcare / descărcare, dacă au elaborat planul de prevenire și protecție specific, dacă au stabilit măsurile preventive care trebuie implementate, dar și dacă au implementat măsurile stabilite.

La nivelul județului Dâmbovița, în primele două trimestre ale anului în curs, au fost verificate 18 societăți de profil. În cadrul acțiunii, a fost folosit ca instrument de lucru un Checklist, atât pentru beneficiari cât și pentru conducătorii auto.

În urma controalelor au fost sancționate 13 societăți comerciale care au ca obiect de activitate transporturile de marfă, au fost dispuse 25 măsuri de remediere a neconformităților constatate și aplicate 24 de avertismente și o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei.

Printre neconformitățile descoperite se numără nesupravegherea stării de sănătate a angajaților, prin control medical periodic, lipsa din fișele de post ale lucrătorilor a atribuțiilor și răspunderilor ce le revin acestora, în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), lipsa instrucțiunilor proprii de securitate, in completarea și/sau aplicarea reglementarilor legale in domeniul SSM, dar și lipsa planului anual de instruire – testare, în domeniul SSM”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite