Connect with us

ACTUALITATE

Șoseaua de centură, blestem pentru Târgoviște și motiv de atac pentru politicieni

Publicat

pe

Șoseaua de centură a municipiului Târgoviște a aprins din nou spiritele politice. Încă un motiv pentru liberali de a ieși la atac și de a înfiera administrația locală social-democrată pe care o găsesc vinovată de toate relele petrecute în ultimii 15-20 de ani în municipiul Târgoviște, deși pe la putere s-au perindat și alții, de pe la PDL, partid cu care liberalii au fuzionat și încearcă acum să trăiască ca într-o familie unită.

Capitolul de față din lunga și plictisitoare poveste a șoselei de centură a debutat ieri, când Primăria Târgoviște, printr-un comunicat, a anunțat că un tronson al drumului de centură s-a stricat rapid și că, în aceste condiții, administrația locală a solicitat constructorului să repare pe banii proprii drumul făcut praf înainte de termen. Până la urmă, nici nu se putea face altceva. Rămâne de văzut dacă societatea în cauză se va achita de acestă obligație. Aurelian Cotinescu, liderul PNL Târgovişte, crede că nu. Zice că se va ajunge la confruntări, la procese.

„Nu cred că există niciun constructor atât de slab și atât de prost încât să dea un milion de euro din buzunar și să fie fericit că lucrează în Târgoviște”, a precizat liderul PNL Târgoviște.

Cert este că, prin apariția rapidă în spațiul public a nemulțumirii cu lucrările slab calitative, administrația târgovișteană a arătat că rămâne fermă pe poziție și nu acceptă nicio concesie, mai ales că execuția la șoseaua de centură se tot desfășoară parcă sub zodia unui blestem.

Ei bine, în mod firesc, opoziția locală, reprezentată de PNL, nu putea scăpa acest prilej de a mai lansa o ploaie de săgeți asupra Executivului târgoviștean, prin vocea lui Aurelian Cotinescu – consilier local și președintele PNL Târgoviște. Liderul liberal a spus astăzi, într-o conferință de presă, că situația de la Târgoviște, cel puțin în ceea ce privește șoseaua de centură, este mai dihai decât orice poveste sau schiță, anticipată de marele Ion Luca Caragiale.

Cotinescu nu își explică, cum de altfel nu cred că ne explicăm nici noi și nici reprezentanții administrației publice locale, cum de la Târgoviște nimeresc numai firmele de construcție care se dovedesc a fi incompetente, nereușind să ducă o lucrare până la final sau execută lucrări de mântuială.

A mai vorbit alesul liberal și despre faptul că, de vreo 15 ani, ne chinuim cu această șosea de centură. Nu are rost să dezgroapăm morții acum, e vară, dar știm cine a pornit lucrările. Chiar madam Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării, s-a perindat pe la Târgoviște în acea perioadă. O avem în poză, prin zona micro XI. Și apoi totul a căzut.

Din punctul meu de vedere, faptul că actualul Executiv încercă să ducă la capăt un proiect pornit prost și resuscitat de atâtea ori este un lucru bun. Până la urmă, va ieși. Trebuie!

Are dreptate și Aurelian Cotinescu atunci când vorbește de municipiile și orașele de prin Ardeal care au avans în fața noastră, iar acolo proiectele se materializează exemplar. Alte firme de construcție, altă mentalitate! Poate mai multă implicare din partea tuturor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CJAS Dâmbovița, agenda de contractare aprilie 2023

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

La Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în derulare cele mai mari investiții de după 1989

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în frunte cu președintele Corneliu Ștefan, s-a aflat, astăzi – 27 martie 2023, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde se află în plină derulare cel mai important proiect investițional de după 1989. Practic, este vorba despre trei mari obiective, respectiv: extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), execuția Ambulatoriului de Specialitate, extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie, cărora li se adaugă cea mai mare campanie de achiziție de aparatură medicală și mobilier pentru toate saloanele și compartimentele de specialitate ale unității sanitare dâmbovițene.

Astfel, pentru pentru Secția de Radiologie, au fost achiziționate 4 aparate mobile de specialitate, valoarea acestora fiind de 3.500.000 lei. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene. Tot pentru Spitalul Județean s-au mai cumpărat 700 de noptiere. Acest tip de mobilier nu a mai fost schimbat de peste 25 de ani. Investiția se ridică la aproape 580.000 de lei.

Tot cu finanțare europeană se derulează un contract pentru furnizarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 13.300.000 de lei. După cum ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, au fost efectuate deja achiziții de 10.200.000 de lei. Spitalul Județean dispune acum de echipamente noi la terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, tărgi și paturi pentru ATI. Urmează să mai sosească la Târgoviște încă un lot de aparatura de laborator de peste 2.000.000 de lei.

Un alt contract atribuit, cu o valoare de 13.400.000 de lei, prevede achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Până acum, au fost deja cumpărate materiale de 6.500.000 de lei. Și lucrurile nu se opresc aici. Mai sunt în derulare, în diferite faze, procedurile de achiziție publică în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi.

„A fost deschisă licitația și pentru aparatul angiograf, necesar Secției de Cardiologie. Valoarea estimată a acestuia este de 10.500.000 de lei. Mai avem în derulare, în diferite faze, proceduri de achiziții publice, în valoare de aproximativ 16.000.000 pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi. Un total al investițiilor în echipamente și aparatură medicală se ridică, în acest moment, la aproximativ 56.000.000 de lei, adică 11.500.000 de euro.

Adăugând și lucrările la Ambulatoriul de Specialitate, de 3.400.000 de euro, Unitatea de Primiri Urgențe – 1.700.000 de euro și Secția Cardiologie – 2.000.000 de euro, investițiile noastre pentru sănătatea dâmbovițenilor se ridică, în prezent, la 18.500.000 de euro. Este cel mai mare plan investițional din istoria Spitalului Județean Târgoviște”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La vizita de astăzi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, Corneliu Ștefan a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul general al CJ Dâmbovița – Dan Popa și de managerul unității sanitare – dr. Claudiu Dumitrescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats