Connect with us

Dâmboviţa

Închiderea capacităților de producție ne transformă în importatori de energie electrică

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa, bun cunoscător al problemelor ce țin de energie, al dedesubturilor ce țin de această componentă importantă a economiei naționale, a vieții sociale în ansamblu, a atras atenția în nenumărate rânduri asupra riscului închiderii unor capacități de producere a energiei electrice din cauza managementului ineficient aplicat de actualul Guvern, de către actualul ministru al Energiei.

În interpelările sale adresate lui Virgil Daniel Popescu, și nu au fost puține, a precizat clar că o eventuală închidere a capacităților de la CE Oltenia reprezintă o problemă de securitate națională. Închiderea acestui mamut producător de curent electric va crea mari probleme țării, va fi greu de asigurat consumul de energie. Și, la apariția unor eventuale probleme la alte capacități, România va fi nevoită să importe energie.

„Sâmbătă seara s-a întâmplat ceea ce e inevitabil să se mai repete. Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă, oprită din mai și până în 14 Iunie pentru lucrări periodice de mentenanță, s-a oprit accidental, la mai puțin de o lună după ce fusese repornită programat.

Scăderea bruscă a puterii a putut fi suplinită de centralele hidroelectrice și de importul de energie din țările vecine pentru că puterea ieșită din sistemul energetic a fost mică și capacitățile de import au putut transporta. Dar ce facem dacă vom avea nevoie să importăm 20% din necesarul de consum?

Potrivit datelor Transelectrica, Unitatea 2 a fost deconectată sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18:00. Lipsa celor 700 MW a fost suplinită de Hidroelectrica, dar și de aportul de energie din rețelele vecine, după cum se poate vedea în graficul de mai jos.b

Interesant este că, în mai puțin de două ore, a scăzut brusc și producția centralelor hidro, iar importul a crescut de la circa 600 MW la 1.400 MW putere instantanee, în mai puțin de 10 minute”, a comentat deputatul Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Coliziune între un TIR și un microbuz pe DN 72 la Caragiale

Publicat

pe

Două persoane au ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier pe DN 72, Târgoviște-Ploiești, în zona „La Popas” – comuna IL Caragiale. Este vorba despre o femeie de 38 de ani și de un bărbat, șoferul microbuzului care a intrat în coliziune cu un TIR. Cele două victime au fost transportate la UPU Târgoviște.

La fața locului au intervenit pompierii din Moreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ.

Polițiștii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT