Connect with us

SOCIAL

Morminte profanate în Cimitirul Ortodox din Alexandria

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook Alexandria Teleorman România 2.0.

Mai multe persoane din Alexandria au reclamat la Poliție faptul că locurile de veci ale familiilor lor, din Cimitirul Ortodox „Sfânta Adormire”, au fost profanate. Oamenii au găsit cavourile distruse, ba chiar, din interior au dispărut mai multe bunuri care aparțineau defuncților.

Oamenii legii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate de cetățeni se confirmă. Prejudiciul se ridică la aproximativ 17.500 de lei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte și furt calificat și efectuează cercetări pentru descoperirea și tragerea la răspundere a persoanelor care s-au dedat la astfel de fapte reprobabile.

Sursa foto: Facebook Alexandria Teleorman România 2.0.

 

„Cimitirul Sfânta Adormire din Alexandria a fost în acest sfârșit de săptămână scena unor peisaje macabre: cavouri sparte, lucruri aruncate vraiste, sicrie întoarse cu susul în jos și cadavre mutilate.

S-a dat alarma când rudele venite să aducă un omagiu celor trecuți în neființă au sesizat cavoul spart și cadavrul scos din locul de veci. În total, cinci cavouri au fost sparte, cel mai probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Hoții au acționat ca adevărați profesioniști, nelăsând , la o primă vedere, urme care să îi compromită, drept pentru care nici autoritățile nu au suspecți.

Au fost sparte cavouri care indicau faptul că persoane înstărite au fost îngropate acolo, însă și unul gol, unde nu era nimeni.

Unde au găsit cadavre, au lăsat prăpăd: au furat tot ce le-a picat la mână, de la lănțișoare și inele și până la dantura de aur a decedaților, profanând cadavrele fără milă și fără frică de Dumnezeu sau de lege.

Altminteri, primăria a montat niște panouri cu „supraveghere video”, dar doar atât. Camerele au uitat să le monteze, cu toate că pe paginile de facebook ale instituțiilor primăriei, incusiv cimitirele din Alexandria au un profil la loc de cinste (da, cimitirele din Alexandria au propriul lor profil de Facebook, administrat, cel mai probabil, de persoane angajate și plătite de către Primărie)

Până la această oră, cinci cavouri au fost confirmate ca fiind sparte, polițiștii criminaliști efectuând cercetări la fața locului în decursul zilelor de ieri și de astăzi.

Dintre localnici, nimeni nu a văzut, nimeni nu a auzit nimic.

În Cimitirul Sfânta Adormire sunt mai multe cavouri „de lux”, aparținând unor cetățeni de etnie neprecizată, unele dintre ele fiind inclusiv dotate cu sisteme de alarmă conectate la firme de pază de profil”, scrie pe pagina de Facebook „Alexandria Teleorman România 2.0.”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Coliziune între un TIR și un microbuz pe DN 72 la Caragiale

Publicat

pe

Două persoane au ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier pe DN 72, Târgoviște-Ploiești, în zona „La Popas” – comuna IL Caragiale. Este vorba despre o femeie de 38 de ani și de un bărbat, șoferul microbuzului care a intrat în coliziune cu un TIR. Cele două victime au fost transportate la UPU Târgoviște.

La fața locului au intervenit pompierii din Moreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ.

Polițiștii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier.

Citește în continuare

Giurgiu

Incendiu violent într-o gospodărie din Crevedia Mare

Publicat

pe

Un atelier și bunurile din interior – un aparat de sudură, o moară de uruială, un gater pentru lemne, aproximativ 1,5 mc lemne de foc – au fost distruse de foc, duminică după-amiază, în localitatea Crevedia Mare, județul Giurgiu. De asemenea, incendiul a cuprins un gard din apropiere și o cultură de porumb. Totodată, au ars de vii și doi porci, anexa respectivă fiind folosită și ca adăpost pentru animale.

Pompierii au acționat cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, reușind să împiedice extinderea focului la casă. Se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să:
– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT