Connect with us

POLITIC

Cîțu cheamă primarii PNL la borcanul cu miere înainte de congres

Publicat

pe

Ceea ce se întâmplă acum în PNL este fără de precedent. Nu a mai existat în istoria politică de după 1989 o bătălie internă pe ciolan atât de înverșunată. Cele două tabere liberale, una condusă de președintele Ludovic Orban, cealaltă de premierul în funcție Florin Cîțu, au depășit orice limită a normalității în ceea ce privește relațiile politice din interiorul unei formațiuni politice, că de alte tipuri de manifestare nu are rost să vorbim. Este just. Semnalul schimbării de la comanda PNL a fost dat de președintele țării, Klaus Iohannis, altfel nu se explică acerbitatea atacurilor publice, pe toate fronturile, pe care le aplică gruparea Cîțu lui Orban. Dacă nu era cu voia lui Iohannis nu le-am fi văzut pe cele două doamne de fier ale PNL, Raluca Turcan și Alina Ghorghiu, acide, vehemente și sigure în catalogări la adresa lui Orban.

Mai mult, zilele acestea, în goana oarbă de a câștiga cu orice preț șefia partidului, Cîțu promite primarilor PNL, posibil celor care încă empatizează cu Ludovic, bani la rectificarea de buget. Pare un soi de trafic de influenţă la nivel înalt. Folosește premierul visteria țării în interesul personal. Și iar Iohannis nu zice nimic. Curios, nu?

Reprezentanții Partidului Social Democrat, care urmăresc cu atenție și mai mult în tăcere acest spectacol politic grotesc ce a depășit orice reprezentație de același tip de pe vremea lui Liviu Dragnea, au atras atenția asupra abuzurilor care se prefigurează a se materializa.

„PSD cere imperativ premierului Cîţu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obţine vreun avantaj politic în competiţia pentru şefia PNL. Rectificarea bugetară şi alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective şi echitabile, în funcţie de necesarul de finanţare al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Dezvoltarea comunităţilor locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîţu nu are dreptul să folosească banii publici colectaţi de la români pentru a-şi cumpăra fotoliul de şef al partidului”, au transmis social-democrații.

Este bătător la ochi faptul că premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pentru a se înscăuna el în vârful acestui minister și a acționa așa după cum îi dictează interesul. Este clar că acesta ar fi ultima armă pe care o poate folosi în luptă împotriva lui Ludovic Orban care stă mai bine la imagine în partid și, după cum se văd lucrurile, este mult mai iubit prin filiale decât Cîțu și gașca de foști PDL-iști care îi sunt alături.

Deocamdată, Ludovic Orban nu a comentat public acestă manevră prin care Florin Cîțu, având în mână pâinea și cuțitul, încearcă să îi atragă de partea sa pe primarii și președinții de consilii județene. Probabil așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile și nici nu ar vrea să îi irite pe edilii liberali care sunt în foame de bani pentru derularea unor proiecte.

Ieri, la Palatul Victoria s-a mai consumat o oribilitate politică marca Florin Cîțu. Primarii PNL au venit ciucure pentru a se întâlni cu premierul. Cei din gașca primului ministru ar zice că e ceva normal, firesc, intră în fișa postului de șef al Guvernului astfel de întâlniri. De ce numai edili liberali și de ce taman acum când lupta în partid este în floare și când mai este puțin până la congresul PNL? Nu miroase deloc a normalitate.

Deputatul PSD Vasile Toma a descris interesant acest tip de întâlnire anormală între premierul României și primarii liberali. De ce nu au fost chemați toți primarii, indiferent de culoarea politică? Sediul Guvernului nu este al liberalilor și nici al lui Cîțu. Încă o monstră de sfidare.

„Într-o instituție publică a României la a cărei finanțare contribuie toți românii, Florin Cîțu, actualul premier din facțiunea PNL, a chemat la sărutat inelul și securizarea poziției sale primarii peneliști, mânați ca oile, în timp ce li se susură pe la urechi cât de mândri și de recunoscători ar trebui să fie că taman prim-ministrul țării își rupe din prețiosul timp pentru a le acorda atenție.

Don Cîțu folosește bugetul României și al tuturor românilor ca pe averea proprie din care alocă după bunul plac și complet discreționar bani în interesul personal și de grup”, a scris, pe o rețea de socializare, deputatul social-democrat Vasile Toma.

Concluzia ar fi că se produce ceva la limita legii și a moralei politice. Dar ce le pasă puternicilor zilei. Nu au învățat nimic de la istorie, de la predecesori. Cum prind de poale o funcție, o demnitate, îi mușcă imediat gândacul. Uită de unde au plecat. Se transformă. Bunul comun îl transferă, pe față, în ograda lor și nimeni nu zice nimic. Așa face acum Florin Cîțu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Comunicat PNL Dâmboviţa: USR îi folosește pe dâmbovițeni, pe post de scut, în jocurile politice murdare

Publicat

pe

De

După ce i-au instigat pe dâmbovițeni la denigrare și lipirea de afișe cu mesaje false, acum reprezentanții USR se spală pe mâini.

Pe principiul „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, în cea mai recentă conferință de presă a USR Dâmbovița, întrebat despre afișele cu mesaje denigratoare la adresa PNL, lipite în Târgoviște, Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița, nu și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile repetate de pe timpul nopții, cu replica nonșalantă:

“Afișe cu mesaje denigratoare sunt în toată țara. E irelevant cine le-a lipit, important este mesajul”.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a respectat legea care reglementează afișajul stradal cu mesaje cu un conținut politic / electoral, șeful USR-iștilor dâmbovițeni a continuat șarada:

“Scrie undeva în lege când trebuie lipite? Nu știu, mă rog… Ideea este că… ceea ce este esențial în asta… este mesajul, nu cine le-a lipit, unde și cum”.

Să înțelegem că USR-iștii instigă dâmbovițenii să se alăture unui demers denigrator și apoi le pasează oamenilor responsabilitatea pentru gestul lor, se dezic de cei pe care îi îndeamnă să participe la o acțiune despre care habar nu au dacă este sau nu legală?

Este o acțiune care nu poate naște decât dezgust. În lipsa unui mesaj adecvat și a unei strategii, USR se folosește de tehnici de manipulare cu mesaje false și folosește oamenii drept scut pentru jocuri politice murdare. Concluzia o pot trage dâmbovițenii.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a discutat cu ambasadorul Ungariei despre reprezentarea minorității române

Publicat

pe

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit la sediul Parlamentului pe ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, cu care a avut o rundă de discuții legate de o serie ade probleme din spațiul Uniunii Europene.

„A fost o întâlnire interesantă și constructivă. Am discutat chestiuni bilaterale, despre Uniunea Europeană și NATO, despre Ucraina și UE, Suedia și NATO și despre… alegeri înțelepte. I-am spus ambasadorului că actuala procedură de monitorizare privind Ungaria stabilită acum un an de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la Strasbourg include obligația, pentru autoritățile ungare, de a stabili mecanismul legislativ și instituțional de reprezentare reală a minorității române și a celorlalte minorități naționale în Parlamentul de la Budapesta. Și că, dacă această exigență nu se va realiza, monitorizarea Ungariei la Strasbourg nu va înceta. Cred că mesajul meu politic a fost corect preluat”, a spus senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite